NBA Playoffs- Game of Thrones

NBA Playoffs- Game of Thrones

grant_g_sword_cr_64011

Τα τελευταία χρόνια δύο πράγματα μας απασχολούν όταν φθάνουμε στα μέσα του Απριλίου: η κορύφωση της χρονιάς στο ΝΒΑ με την έναρξη των Playoffs, όπου (γραφικό κλισέ alert) ξεχωρίζουν οι άντρες από τα αγόρια, και η πρεμιέρα του καινούριου κύκλου του GoT, της πιο δημοφιλούς επικής σειράς στον πλανήτη. Τα βίντεο του Bleacher Report ( αναζητήστε Game of Zones στο youtube) μας έδωσαν την ιδέα για το τι θα γινόταν εάν ενώναμε τους δύο μαγικούς κόσμους! Αν κάθε ομάδα αποτελούσε κι από ένα οίκο στο Westeros ποια οικογένεια θα αντιπροσώπευε; Ο διπλός ρόλος του Lebron, ο Derrick Rose κι οι δράκοι του, ο χειμώνας που έρχεται στην Οκλαχόμα ,οι White Walkers/Spurs ή αλλιώς η μόνιμη απειλή για τον King James κι άλλα πολλά στο καμένο άρθρο που ακολουθεί!

House of Bulls / Targaryen

game-of-thrones-daenerys-dragon

Κάποτε επί της δυναστείας του Αίγκον/Michael Jordan ο Οίκος των Bulls ήταν παντοδύναμος και κυρίαρχος του θρόνου του πρωταθλητή. Όμως, η αποχώρηση του MJ σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση του Παράφρονα βασιλιά Αίρυς/ John Paxson, ο οποίος κατά τη διάρκεια της «βασιλείας» του απώλεσε σπουδαίους ιππότες ( Tyson Chandler, LaMarcus Aldridge, Kyle Korver) που πλέον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανταγωνιστικούς οίκους, επέφεραν τον ξεπεσμό του Οίκου ενώ το όνομα του έχασε την αίγλη του για μια ολόκληρη δεκαετία (1998-2008). Οι Bulls στράφηκαν στον Βισέρυς/Kirk Hinrich για να αναστήσει τον οίκο τους, όμως, όπως και ο χαρακτήρας της σειράς έτσι και ο Captain Kirk αποδείχθηκε ακατάλληλος. Η ελπίδα ήρθε στο πρόσωπο του Derrick Rose που σαν άλλη Νταϊνέρυς πήρε τα κλειδιά της ομάδας και μαζί με τον επιστήθιο φίλο του Τζόρα Μόρμοντ/Jimmy Butler φιλοδοξεί να οδηγήσει τον Οίκο με το θυρεό του μαινόμενου Ταύρου ξανά στην κορυφή. Ο Derrick είναι έτοιμος να εξαπολύσει στα φετινά Playoffs τους τρεις δράκους της frontline( Joakim Noah, Pau Gasol, Taj Gibson) πάντα υπό την επίβλεψη του έμπειρου Σερ Μπάρρισταν Σέλμυ/Tom Thibodeau. Οι πιστοί ακόλουθοι του Derrick, Νταάριο/Nikola Mirotic και Greyworm/Aaron Brooks είναι έτοιμοι να εκτελέσουν οποιαδήποτε αποστολή τους αναθέσει ο δυναμικός αλλά ταυτόχρονα και εύθραυστος νέος τους ηγέτης. Μένει να δούμε αν θα εισβάλλουν φέτος στο Βασίλειο του Westeros για να διεκδικήσουν τον θρόνο που κάποτε τους άνηκε ή εάν ο ερχομός τους θα καθυστερήσει για ακόμη μια σεζόν.

House of Thunder/ Stark

NBA Playoffs- Game of Thrones

Η ταλαιπωρημένη αυτή οικογένεια κάποτε ήταν ενωμένη και ικανή να διεκδικήσει τον θρόνο του ΝΒΑ, μετά όμως τον season ending τραυματισμό του αρχηγού του Οίκου Kevin Durant/ Νεντ Σταρκ, τους διαδοχικούς τραυματισμούς άλλων μελών όπως ο Serge Ibaka/Ρομπ Σταρκ και τις παλιότερες αποχωρήσεις των James Harden/Τζον Σνόου και Jeff Green/Σάνσα Σταρκ έχασε τις όποιες ελπίδες της. Οι μικρότεροι της οικογένειας όπως ο Μπραντον Σταρκ/Enes Kanter κι ειδικότερα ο Russell Westbrook που σαν άλλη Άρυα μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα ωστόσο χρειάζονται την βοήθεια πιο έμπειρων πολεμιστών για να φθάσουν στην κατάκτηση του δαχτυλιδιού. Κάποτε (τελικοί 2012) ο θρόνος είχε προσφερθεί στον αρχηγό του Οίκου,KD, όμως ήταν ακόμη πολύ νεαρός και αρνήθηκε λυγίζοντας από το βάρος των ευθυνών. H οικογένεια κινδυνεύει να διαλυθεί τελείως καθώς οι σειρήνες από την Ελεύθερη Πόλη της Ουάσινγκτον δεν σταματούν να ακούγονται για τον Durant, ο οποίος καλείται να αποτελέσει το Χέρι του Βασιλιά Paul Pierce και να τον οδηγήσει σε ένα τελευταίο τίτλο. Θα παραμείνει ο Durant πιστός στον Οίκο των Θάντερ ή ο χειμώνας θα έρθει για τα καλά στην Οκλαχόμα;

House of Cavaliers/Lannister

lebron

O πιο εύκολος παραλληλισμός. Κόκκινο χρυσό για τους Lannisters, ίδια χρώματα ( μαζί με μπλε) στη φανέλα και για τους Καβς. Η πιο πλούσια οικογένεια στο Westeros οι Λανιστερ, η ομάδα με το μεγαλύτερο cap space φέτος οι Καβς που ενίσχυσαν τον Οίκο του Κλίβελαντ φέρνοντας στο King (James) ’s Landing όποιον ιππότη (Cavalier) επιθυμούσαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) Tywin Lannister και πάτερ φαμίλιας φυσικά ο Lebron James, ο οποίος κινεί τα νήματα (δηλαδή τον μεταγραφικό σχεδιασμό) και καθορίζει την πορεία όλων των μελών της οικογένειας (δηλαδή αν επιτρέπεται να σουτάρουν κι αυτοί στους αγώνες). Πιστός στο δόγμα του Οίκου: Οι Λάνιστερ πληρώνουν πάντα τα χρέη τους, περιμένει πως και πως στους τελικούς τους Spurs, για να ξεπληρώσει το χρέος του χαμένου πρωταθλήματος του 2007. Tyrion ο Kyrie Irving. Μικρόσωμος, πολλά υποσχόμενος και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην νέα τάξη πραγμάτων του ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια. Όπως και ο Tyrion είναι το μόνο μέλος της οικογένειας των Καβς που οι ουδέτεροι fans συμπαθούν! Στον ρόλο της Cersei ο Kevin Love. Πολλοί οίκοι τον διεκδίκησαν τον καλοκαίρι αυτός όμως επέλεξε τον οίκο των Λάνιστερ καθώς ο Lebron σαν άλλος Jaimie Lannister, του υποσχέθηκε πως μαζί του θα είναι ευτυχισμένος.( ναι καλά καταλάβατε ο Lebron έχει διπλό ρόλο τόσο ο πλουσιότερος άνθρωπος όσο και ο πιο ικανός ιππότης στα 7 Βασίλεια, όπως πολυσύνθετος είναι και στον αγωνιστικό χώρο). O coach David Blatt φυσικά και παίρνει τον ρόλο του Kevan Lannister, αδερφού του Tywin, ο οποίος ακολουθεί τις διαταγές του αρχηγού της οικογένειας, Lebron, χωρίς ποτέ να φέρνει αντίρρηση. Ο Kevan/Blatt δυσκολεύεται να πειθαρχήσει τους κακομαθημένους και απρόβλεπτους στο γήπεδο γιους του, Martyn και Willem Lannister, ή αλλιώς τους New York Bros, Iman Shumpert και J.R. Smith, όμως ο Tywin/Lebron δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν να μειώσει τις πιθανότητες για τον θρόνο, ούτε καν στην ίδια του την «οικογένεια».

House of Warriors/Tyrell

tyrell warriors

O ισχυρός Οίκος των Warriors έχει έδρα το απόρθητο Highgarden/Oracle Arena, το όμορφο φρούριο που όλοι θέλουν να αλώσουν αλλά μοιάζει αδύνατο να το καταφέρουν. Ο Steve Kerr μπορεί να μην έχει τα χρόνια εμπειρίας της Olenna Tyrell, γνωρίζει όμως, όπως κι αυτή, όλα τα κόλπα προκειμένου ο Οίκος του να κατακτήσει την κορυφή και να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο θρόνο. Μάλιστα, τα παιδιά του Οίκου τα αδέρφια Margaery και Loras, ή αλλιώς οι Splash Brothers, Stephen Curry και Klay Thompson (σε αυτό το σημείο να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Splash Brothers αν νιώθουν ότι πλήγεται η αρρενωπότητα τους με την επιλογή των συγκεκριμένων ρόλων) φαίνεται να διαθέτουν όλες τις αρετές ώστε να οδηγήσουν τους «Πολεμιστές» μέχρι και στην κατάληψη του θρόνου!

Memphis Grizzlies/Wildlings

Οι άγριοι του Μέμφις βρίσκονταν για χρόνια απόβλητοι μακριά από οποιαδήποτε δυνατότητα διεκδίκησης του θρόνου των 7 Βασιλείων. Όταν όμως βρέθηκε ένας ικανός ηγέτης να τους συσπειρώσει και να «τρέξει» τα σχέδια/plays της ομάδας, ο Mance Rayder/Mike Conley, οι άγριοι έγιναν ξαφνικά επικίνδυνοι για την ευημερία των υπόλοιπων διεκδικητών του πρωταθλήματος. Χάρη στον Mance/Conley το Μέμφις κατόρθωσε να συγκροτήσει ένα δεμένο σύνολο όπου όλες οι φυλές είναι ίσες. Βέβαια για τις δύσκολες αποστολές επιστρατεύονται οι Γίγαντες, Marc Gasol και Zach ‘Z-Bo’ Randolph. Μπορεί οι Γίγαντες να είναι δυσκίνητοι ωστόσο η δύναμη τους δεν αμφισβητείται από κανένα και γι’ αυτό αποτελούν τον φόβο και τρόμο της…

Night’s Watch of Houston

Jon-Snow-and-Samwell-Tarly-jon-snow-24489206-1024-682

Οι άντρες της Νυχτερινής Φρουράς είναι οι άγρυπνοι φύλακες του Τείχους του Βασιλείου όντας οι μόνοι που στέκονται απέναντι στους κινδύνους που βρίσκονται έξω από αυτό. Στην περίπτωση μας οι Rockets προστατεύουν την κορυφή της Southwest και το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, πρωτίστως από τους White Walkers/Spurs (βλ. παρακάτω) αλλά και από τους επικίνδυνους Wildlings/Grizzlies. Σε ρόλο Τζον Σνόου φυσικά ο James Harden, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο της Νυχτερινής Φρουράς καθώς δεν θα έβρισκε την δόξα μέσω του Οίκου των Stark/Thunder. Στην προσπάθεια του έχει για συντρόφους κι άλλους εξόριστους Οίκων που δεν μπόρεσαν να στεριώσουν αλλού όπως ο Josh Smith που απορρίφθηκε από τους Οίκους των Hawks και των Pistons κι ο Dwight Howard που δυσαρέστησε τον απαιτητικό ηγέτη του Οίκου των Lakers, Kobe Bryant, κι εκδιώχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η Νυχτερινή Φρουρά του Houston άνοιξε την αγκαλιά της και για τους δύο, οι οποίοι μαζί με τους περιπλανώμενους μισθοφόρους ιππότες Jason Terry και Correy Brewer αλλά και το νεαρό κι άπειρο ακόμη για τα δεδομένα του ΝΒΑ, Κώστα Παπανικολάου/Samwell Tarly, στοχεύουν να αποδείξουν ότι η Νυχτερινή Φρουρά είναι η σημαντικότερη δύναμη στο Westeros!

San Antonio Spurs/White Walkers

NBA Playoffs- Game of Thrones

Για το τέλος αφήσαμε την μόνιμη απειλή που αιωρείται πάνω από τον κόσμο του Westeros: τους San Antonio Spurs. Οι Spurs φθάνουν πάντα στο καλύτερο σημείο της ετήσιας απόδοσης τους λίγο πριν την κρίσιμη στιγμή: την έναρξη των Playoffs. Αρχικά, απειλούν να καταστρέψουν ότι βρίσκεται γειτονικά τους, δηλαδή τους Grizzlies/Wildlings και την Νυχτερινή Φρουρά του Χιούστον και στη συνέχεια, αφού ξεπεράσουν το εμπόδιο του Τείχους να καταστήσουν το Westeros, μέρος της επικράτειας τους. Για να αντιμετωπιστούν θα χρειαστεί η συντονισμένη δράση των Δυτικών Οίκων ώστε οι Spurs να μην πολιορκήσουν την πρωτεύουσα των 7 Βασιλείων, το King (James) ’s Landing, στους τελικούς των Playoffs! Αν κάποιος από τους Οίκους της Δύσης έχει στη διάθεση του το ‘δρακόγυαλο’, το όπλο που χρησιμοποίησε στη σειρά ο Samwell Tarly για να εξολοθρεύσει έναν Λευκό Οδοιπόρο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσούμε φέτος για την επέλαση του Tim Duncan και των συντρόφων του.

Υ.Γ.: Φυσικά ήταν αδύνατο από θέμα χώρου αλλά και συνάφειας να συγκρίνουμε όλες τις ομάδες του NBA με όλους τους Οίκους του GoT. Αν νιώθετε ότι δεν κάψατε αρκετά τα εγκεφαλικά κύτταρα σας περιμένουμε σχόλια, εμπνεύσεις και προσθήκες σας! Εσείς ποιον Οίκο θα στηρίξετε στα Playoffs;