Σεβίλλη – Μ. Μονάχου : Για την απόλυτη υπέρβαση οι Σεβιγιάνοι!

Champions League

Το Rabona.gr παρακολουθεί πολύ Champions League όπως όλοι σας. Γι΄αυτό και προσπαθεί να μπει στην ψυχοσύνθεση των σπουδαίων αγώνων πριν από εναρκτήριο λάκτισμα! Ξεκινάμε λοιπόν μία προεπισκόπηση των τεσσάρων σπουδαίων ζευγαριών που έχουμε στη φετινή φάση των προημιτελικών και θα μας απασχολήσουν για τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες. Πρώτη μας ενασχόληση με ό,τι έρχεται σε λίγες ώρες είναι η αναμέτρηση και το ζευγάρι της Σεβίλλης με την Μπάγερν Μονάχου.

Τι έκαναν στη φάση των «16» ; 

champions league

Η ισπανική ομάδα ήταν εκείνη που μας εξέπληξε ευχάριστα στον προηγούμενο γύρο. Δεν ξέρω όταν κληρώθηκε με τη Manchester United και με επαναληπτικό στο Old Trafford , πόσοι από εσάς θα ποντάρατε τα χρήματά σας στην ομάδα του Montella. Κι όμως. Η Σεβίλλη εκμεταλλεύτηκε την τραγική ατολμία των Red Devils και κατάφερε, παρά το ότι πήγε στην Αγγλία με ένα άδικο για εκείνη 0-0 από το πρώτο παιχνίδι, να κερδίσει στο Old Trafford με μία κυριαρχική εμφάνιση. Η πειθαρχία και η συνοχή χαρακτήρισαν και τις δύο εμφανίσεις των παικτών του Montella που απόλυτα δίκαια ήταν εκείνοι που βγήκαν θριαμβευτές από εκείνο το ζευγάρι.

Από την άλλη μεριά, η Μπάγερν παρά το ότι βγήκε δεύτερη στον όμιλο πίσω από την Παρί έπεσε πάνω στην Μπεσίκτας και έτσι το  ζευγάρι είχε αυτόματα σπουδαίο φαβορί. Οι Βαυαροί δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του φαβοριτισμού τους και με δύο άνετες νίκες πέρασαν σχετικά σβηστά θα λέγαμε στην επόμενη φάση. Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν πολλά συμπεράσματα να εξάγουμε από τις  δύο αυτές αναμετρἠσεις αλλά ούτε κάποιον ιδιαίτερο έλεγχο μπορούμε να κάνουμε στη γερμανική ομάδα.

Αγωνιστικά νέα

Σίγουρα εκτός για τους γηπεδούχους οι Layun και Carole που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League (ο δεύτερος ούτως ή άλλως είναι και τραυματίας), μακροχρόνια απών ο Corchia ενώ από το πρώτο παιχνίδι θα λείψει ο Banega , ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στο Old Trafford. Για τη Μπάγερν, εκτός ο μακροχρόνια απών Manuel Neuer και ο Coman, δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος ο Renato Sanches, πιθανότητες επιστροφής για τον Bernat ενώ είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει ο Arturo Vidal που ήταν απώλεια των τελευταίων ημερών. ΟΚ οι Robben, Thiago αλλά και ο Boateng.

Παράδοση 

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Σεβίλλη πάντως τα πάει περίφημα με τους Γερμανούς μιας και έχει αντιμετωπίσει 16 φορές γερμανικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης και ανεξαρτήτως έδρας έχει κερδίσει 9 φορές, έχει 5 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. H Mπάγερν από την άλλη έχει σαφώς αναμετρηθεί αρκετές φορές περισσότερες με ισπανικές ομάδες. Έχει παίξει 45 παιχνίδια απέναντι τους και έχει καταφέρει να κερδίσει τα 22 ενώ έχει επίσης 12 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί 11 φορές ανεξαρτήτως έδρας.

Το παιχνίδι

Σεβίλλη – Μ. Μονάχου : Για την απόλυτη υπέρβαση οι Σεβιγιάνοι!

Νομίζω συμφωνούμε όλοι πως η πεντάκις νικήτρια του UEFA Cup ή Europa League θα πρέπει να κάνει μία σπουδαία υπέρβαση για να προκριθεί απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας. Και μία δεύτερη διαδοχική υπέρβαση αν θέλετε , διότι πέταξε ήδη έξω τη Manhester United. Ας δούμε όμως τα δεδομένα μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι :

Δεδομένο πρώτο είναι πως η Σεβίλλη εν αντιθέσει με το προηγούμενο ζευγάρι δεν θα έχει την μπάλα στα πόδια της άρα και θα αναπτύξει λιγότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με τον αντίπαλο. Στο 4-2-3-1 που δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ ο Montella, τη θέση του Banega θα πάρει ένας εκ των Pizarro, Geis ή Mesa με τις πιθανότητες να πηγαίνουν με τη σειρά που καταγράψαμε τις εναλλακτικές. Εφάμιλλο του Banega σε δημιουργία ο Ιταλός προπονητής δεν έχει (αποτελεί τον πρώτο παίκτη φέτος στο σύστημα αξιολόγησης σε όλες τις διοργανώσεις) ωστόσο θα κερδίσει ένα πιο γρήγορο κορμί ενδεχομένως σε ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί να κάνει πολλά μέτρα χωρίς τη μπάλα η ομάδα του και στο δικό της τρίτο και όχι μόνο στο τρίτο του αντιπάλου. Σημαντική από την άλλη μεριά είναι και η απουσία του Coman, βασικού γραναζιού επί Heynckes καθώς είναι χωρίς άλλο ο πλέον γρήγορος εξτρέμ των Βαυαρών και πάντα πονοκεφαλιάζει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Σε αυτό το παιχνίδι, η Sevilla θα χρειαστεί να αμυνθεί για μεγάλο διάστημα καλά σε ροή open play και όχι κυρίως σε transition όπως με τη United και αυτό είναι πρόκληση καθώς στο Pizjuan δέχεται τα περισσότερα γκολ της (12 έως τώρα) από open play. Από την άλλη μεριά πρέπει να σημειώσουμε πως οι Ισπανοί δέχονται τα περισσότερα σουτ προς την εστία τους από τον άξονα (69%) ενώ τα 6/10 σουτ που δέχεται είναι από τη μεγάλη περιοχή μέσα ενώ από την άλλη οι παίκτες της γερμανικής ομάδας κάνουν 7/10 σουτ τους εκτός έδρας από τον άξονα και τα 6/10 είναι μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Πόσες όμως τέτοιες στιγμές έχεις την πολυτέλεια να επιτρέψεις μέσα στη μεγάλη περιοχή σου όταν έχεις απέναντι παίκτες όπως ο Lewandowski, o Robben, o James Rodriguez και οι λοιποί αστέρες;

Σημαντική παράμετρο αποτελούν και οι στατικές φάσεις. Γενική παρατήρηση πως σε αυτά τα παιχνίδια μπορούν να κρίνουν προκρίσεις. Ειδική παρατήρηση πως η Σεβίλλη πάσχει αρκετά σε αυτό το κομμάτι ενώ η αντίπαλός της παραδοσιακά είναι πανίσχυρη σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού χώρια του ότι μιλάμε και για μία από τις πλέον ψηλές ομάδες της διοργάνωσης του UEFA Champions League. Εκεί που πρέπει να χτυπήσει η ομάδα της Ανδαλουσίας είναι στο ύψος που βρίσκεται και θα βρεθεί συχνά η τελευταία γραμμή άμυνας της Bayern. Μία αδυναμία της ομάδας του Heynckes είναι ευάλωτη στο να παίζει τεχνικό οφσάιντ και για αυτό θα βοηθηθεί πολύ περισσότερο η γηπεδούχος αν ο Montella ξεκινήσει τον γρήγορο και με εξαρετική αντίληψη Ben Yedder αντί του πιο… «παραδοσιακού» Muriel. Επίσης, πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα και την ατμόσφαιρά της που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες για καμία ομάδα στα δικά της καλά διαστήματα που πιθανόν να έχει την Τρίτη.

Συμπέρασμα  

Μιλάμε σίγουρα για ένα μεγάλο φαβορί και ένα αουτσάιντερ. Η Σεβίλλη κατά τη γνώμη μας έχει λίγες παραπάνω πιθανότητες απέναντι στους Βαυαρούς. Ωστόσο θα χρειαστεί τα δύο καλύτερα της παιχνίδια στη σεζόν. Καλύτερα και από εκείνα με τη United. O Montella διαχειρίστηκε εξαιρετικά ως Ιταλός προπονητής τα δύσκολα νοκ άουτ μέχρι τώρα με τους Άγγλους στην Ευρώπη αλλά και με την Atletico στο Copa Del Rey αλλά η ομάδα θα χρειαστεί σταθερότητα στην εξαιρετική απόδοση για 180 λεπτά σε μία σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Το ματς του Pizjuan θα κρίνει πολλά για το ταξίδι των γηπεδούχων στο Μόναχο μετά από 8 βραδιά και για το αν θα έχουν οποιαδήποτε αξίωση από τον επαναληπτικό. Πάντως, η Bayern ενδεχομένως να τα βρει μπαστούνια στην Ανδαλουσία και θα χρειαστεί πολύ καλή απόδοση και εκ μέρους της για το διπλό.