Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης : Επανάληψη του τελικού του Cardiff

champions league

Το Rabona.gr όπως υποσχέθηκε καταπιάνεται με κάθε ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Champions League ξεχωριστά και μετά το Σεβίλλη – Μπάγερν Μονάχου πάει στο σπουδαίο ζευγάρι της αποψινής βραδιάς με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους να υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης σε μία επανάληψη του τελικού της διοργάνωσης την περασμένη χρονιά στην πόλη του Κάρντιφ.

Tι έκαναν στη φάση των «16» ;

Μιλάμε για δύο ομάδες που ξεπέρασαν σημαντικά εμπόδια προτού βρεθούν εκ νέου η μία στο δρόμο της άλλης. Η Γιουβέντους κλήθηκε στη φάση των 16 να αποκλείσει το εμπόδιο της Τότεναμ. Ονειρικό ξεκίνημα στο Τορίνο και 2-0 μπροστά στο σκορ στο πρώτο τέταρτο για τους Ιταλούς, οι οποίοι στη συνέχεια είδαν τους Λονδρέζους να ισορροπούν και σταδιακά να φθάνουν δικαίως στο δεύτερο ημίχρονο στο τελικό 2-2. Ένα σκορ που έδωσε σίγουρα πλεονέκτημα ενόψει Wembley στους Άγγλους. Εκεί, το διεύρυναν με το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου αλλά με δύο γκολ σε πέντε λεπτά οι παίκτες του Allegri έκαναν το 1-2 και γλύτωσαν στο τέλος από το δοκάρι ώστε να πάρουν το εισιτήριο. Στην πραγματικότητα, η Γιουβέντους δεν ήταν καλύτερη από την Τότεναμ συνολικά σε κανένα παιχνίδι από τα δύο. Ωστόσο στα καλά της διαστήματα στη σύντομη αυτή σειρά σκόραρε ένα γκολ παραπάνω και ήταν πιο κυνική. End of story.

champions league

Από την άλλη μεριά, η Ρεάλ έπρεπε να ξεπεράσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν για να παίζει αύριο στο Τορίνο. Πολλοί περίμεναν πως ήταν η ώρα για την ομάδα από την Πόλη του Φωτός να κάνει την υπέρβαση και να δείξει πως ήρθε η ώρα να διεκδικήσει το «Ιερό Δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και πράγματι για 60-70 λεπτά, οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία αλλά σκόραραν μόλις  1 φορά, ισοφαρίστηκαν και στο τέλος πλήρωσαν το ότι είχαν μυαλό μόνο για να σκοράρουν με το τελικό 3-1. Στον επαναληπτικό που ακολούθησε στο Παρίσι, η Ρεάλ ήταν κυρίαρχη χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και έκανε δύο τις νίκες αποδεικνύοντας πως ακόμη και σε κάκιστες σεζόν της εντός των τειχών , παραμένει μία ομάδα με ιδιαίτερη αύρα στα κύπελλα Ευρώπης αλλά και τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Αγωνιστικά νέα

Για τη Γιουβέντους δεν θα είναι διαθέσιμοι οι Pjanic και ο Benatia , οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ. Εξαιρετικά αμφίβολος ο Manzdukic, οι πιθανότητες υπέρ των Bernaderschi και Alex Sandro για να προλάβουν. Μία κάρτα μακριά από το να χάσουν τον επαναληπτικό οι Chiellini , Sandro και Bentancur. Από μεριάς Ρεάλ, ο Zidane δεν μπορεί σίγουρα να υπολογίζει στον Nacho που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με τη Λας Πάλμας, επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ronaldo που ξεκουράστηκε ενώ ο Isco ή ο Asensio θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα αντί του Bale. Μία κάρτα μακριά από το να χάσει το δεύτερο παιχνίδι είναι ο αρχηγός Sergio Ramos.

Παράδοση

champions league

Μονομαχία Ronaldo – Mandzukic στον περσινό τελικό του Champions League

Και οι δύο ομάδες έχουν πλουσιότατη παράδοση απέναντι σε Ισπανούς και Ιταλούς αντίστοιχα. Η σημερινή γηπεδούχος Γιουβέντους έχει αντιμετωπίσει 17 φορές τη Ρεάλ και μετρά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες. Συνολικά η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει μοιρασμένες ήττες και νίκες σε κάτι παραπάνω από 50 παιχνίδια απέναντι σε ισπανικές ομάδες σε ευρωπαικά παιχνίδια ενώ η Ρεάλ έχει ποσοστό πολύ κοντά στο 50% σε νίκες απέναντι σε ιταλικές ομάδες σε κάτι παραπάνω από 60 παιχνίδια.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και το στοιχείο του αιφνιδιασμού δύσκολα θα υπάρξει σε μεγάλο βαθμό.   Η Γιουβέντους φέτος δεν μου αποπνέει την ασφάλεια που μου έβγαζε πέρυσι στην ίδια φάση απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η Τότεναμ έδειξε πως το 4-2-3-1 που γίνεται 5-3-2 μπορεί να έρθει στα σχοινιά για μεγάλα διαστήματα και αυτό γίνεται όταν υπάρχουν παίκτες όπως ο Eriksen, o Kroos ή ο Modric που είναι τόσο καλοί στο να βλέπουν διαγώνιες πάσες από στατικές θέσεις σε ροή open play.  Βέβαια, στα συν για τη «Γηραιά Κυρία» είναι ότι έχει πάλι γερό τον Dybala. H ευφυΐα και οι εμπνεύσεις του Αργεντινού αλλάζουν εύκολα ισορροπίες ενώ είναι εξαιρετικός στο να χάνεται από εδώ και από εκεί μέσα και γύρω στην περιοχή λειτουργώντας ως δεύτερος επιθετικός.

Αν λείψει ο Mandzukic , ο Allegri χάνει έναν πραγματικό στρατιώτη της τακτικής του ωστόσο ο Cuadrado μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του. Από πλευράς Μαδριλένων περιμένουμε τη μερίδα του λέοντος στις πρωτοβουλίες με και για τη μπάλα. Η Juventus ξέρει πως δεν υπάρχει κανένας  λόγος να τρέξει για ώρα μία ομάδα με τέτοια ικανότητα στο reactive ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν θα το πράξει. Η Ρεάλ θα χρειαστεί σε καλή μέρα και τον Modric και τον Kroos ώστε να έχει στο παιχνίδι της το άπλωμα των δύο που θα διασφαλίσει πως δεν θα αγχωθεί ούτε θα χάσει την υπομονή της απέναντι στα πολλά κορμιά αλλά και θα μπορεί να φτιάξει προυποθέσεις για να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Ronaldo πάντα βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης στην αντίπαλη περιοχή αλλά αύριο περιμένω να είναι πολύ πιο κοντά στον Benzema -εφόσον αγωνιστούν και οι δύο – ως αντίδοτο στην πεντάδα που θα δούμε από τους γηπεδούχους αλλά και μην επιτρέποντας στην αμυντική γραμμή των Ιταλών να παίρνει γρήγορα μέτρα προς τα  πάνω  στις δεύτερες μπάλες. Ο Casemiro θα είναι υπερπολύτιμος στην προσπάθεια να αναχαιτήσει τη «λευκή επιταγή» που έχει ο Paolo Dybala γύρω από την αντίπαλη περιοχή αλλά στις counter πάσες που θα ψάξουν οι Ιταλοί εκματαλλευόμενοι την ταχύτητα των Cuadrado και Douglas Costa.

Συμπέρασμα

Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι φαβορί απέναντι σε μία ομάδα που έχει back to back κατακτήσεις Champions League και ειδικά όταν η ομάδα αυτή λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης. Χώρια του ότι η φετινή Γιουβέντους με όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα στα παιχνίδια της στη διοργάνωση του Champions League μοιάζει ενάμιση σκαλοπάτι κάτω σε σχέση με το που βρισκόταν πέρυσι τέτοια εποχή.  Η Τότεναμ έδειξε πως είναι ευάλωτη και οι Blancos σίγουρα δεν χαρακτηρίζονται από την αφέλεια και την απειρία των Λονδρέζων σε αυτά τα παιχνίδια. Από την άλλη μεριά, κανείς μας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να δούμε την καλύτερη φετινή Γιουβέντους. Αυτά τα παιχνίδια τα έχει στο DNA της και παραμένει ιταλική ομάδα. Πολύ δύσκολο να την κερδίσεις στην Ιταλία και μάλλον το σημερινό παιχνίδι ξεκινά από 1-1 και βλέπουμε που μπορεί να φθάσει ενόψει του επαναληπτικού σε 8 ημέρες.