Sky is the limit now Ben!

ben chilwell

O Ben Chillwell αποτελούσε πριν λίγα χρόνια μία από τις πιο «καυτές» προοπτικές του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αποτελούσε δεν σημαίνει πως χάθηκε. Ακόμη είναι μόλις 21 χρόνων. Αλλά τώρα γίνεται εμφανές γιατί αρκετοί μιλούσαν για το πρόσωπό του. Ο Άγγλος αριστερός οπισθοφύλακας πλέον άρχισε για τα καλά να επισφραγίζει το ότι έχει όλα τα εφόδια να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή και χθες στο φιλικό παιχνίδι της Αγγλίας με την Ελβετία γράφτηκε ακόμη ένα επεισόδιο στο δικό του προσωπικό παραμύθι.

Μιλάμε για έναν από τους επιβιώσαντες στο ρόστερ της Leicester City από το επικό πρωτάθλημα του 2016. Ένα παιδί που ήθελε ο Jurgen Klopp στη Liverpool εκείνο το καλοκαίρι αλλά δεν κατάφερε να τον αποκτήσει. Η συνέχεια στη Leicester δεν ήταν ιδανική για δώδεκα μήνες μέχρι να φθάσει η περυσινή σεζόν που ήταν η πιο γεμάτη της καριέρας του με 32 εμφανίσεις σε επίπεδο Premier League.

Ο νεαρός κατάλαβε πως είχε έρθει η ώρα να κάνει το step up και να μη μείνει στην ιστορία ως ένα ακόμη μεγάλο «what if» που είχε τεράστιο potential. Η αλήθεια είναι πως στη σύγχρονη πραγματικότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου, τα πολλά χρήματα σε νεαρή ηλικία και το γκλαμουράτο lifestyle εξαλείφουν τον υπερβάλλοντα ζήλο για ατομική δουλειά και προσωπικό step up. Ο Chilwell όμως δεν έπεσε σε αυτό το τρυπάκι. Γνωρίζοντας πως ο Claude Puel τον εμπιστεύεται έκανε προσωπική δουλειά για να είναι παρών στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της καριέρας του.

Προσέλαβε προσωπικό γυμναστή και σε όλες του τις διακοπές έτρεχε και γυμναζόταν αδιάκοπα. Ο στόχος; Να μπορεί ασφαλώς να ανταποκριθεί στις αντοχές που χρειάζεται η θέση του αλλά και να εξελιχθεί σωματικά καθώς όποιος τον έχει παρακολουθήσει δεν μπορεί να πει πως δεν ξέρει τόπι. Παράλληλα συμμετείχε και σε κάποιες προπονήσεις των MK Dons που ξεκίνησαν προετοιμασία νωρίτερα από τη δική του ομάδα. Και όλος αυτός ο κόπος ανταμείφθηκε.

Sky is the limit now Ben!

Βασικός και χωρίς να χάσει λεπτό μέχρι στιγμής στην Premier League , κάνει τα περισσότερα σπριντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα από κάθε συμπαίκτη του ενώ έχει και τον καλύτερο μέσο όρο ταχύτητας σε σπριντ από κάθε άλλο συμπαίκτη του. Ο μικρός Ben συνειδητοποίησε πως φέτος πρέπει να είναι η χρονιά του. Και η συγκυρία τον βοηθάει πολύ να ελπίζει.

Αγωνιζόμενος με την U21 της Αγγλίας την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Ολλανδία, κάνει εξαιρετικό ματς και λίγες ώρες αργότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για το όνειρο του. Να παίξει κάποια μέρα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας των ανδρών. Αλλά όχι μόνο αυτό. Να παίξει και στο King Power Stadium, το σπίτι της Leicester την οποία υπηρετεί αγωνιστικά εδώ και εννέα ολόκληρα χρόνια.

Και επειδή το ποδόσφαιρο δεν ξεχνά, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του, ο Gareth Southgate (ως διά μαγείας) του δίνει εντολή να ενσωματωθεί στη  δική του ομάδα καθώς θα είναι στην αποστολή για το φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία, το οποίο κατ΄εξαίρεση θα λάμβανε χώρα στο King Power Stadium! Απλά μαγικό. O Chilwell αγωνίστηκε ως αλλαγή για 12 λεπτά και πήρε το βάπτισμα του πυρός. Αλλά η συμμετοχή αυτή ξεπερνά σα γεγονός κάθε άλλη σε παρόμοιες περιστάσεις. Διότι εκπλήρωσε το όνειρο ενός νεαρού ακόμη παίκτη και του έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο της επιτυχίας, ο οποίος σπάνια δεν συμβαδίζει με το δρόμο της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς! Mark his name. Μπορεί να σας απασχολήσει πολύ στο μέλλον!