ΝΒΑ 2018-19 Preview: Eastern Conference rankings

eastern

Η καλή εβδομάδα από το τζάμπολ του NBA φαίνεται! Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι Boston Celtics και οι Philadelphia 76ers θα δώσουν το εναρκτήριο σήμα για την φετινή regular season του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη και φυσικά, για άλλη μία σεζόν, το Rabona δεν μπορούσε να λείψει από το πανηγύρι. Σήμερα και αύριο θα ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στις ομάδες των δύο περιφερειών, θα τις βάλουμε σε κατάταξη και θα προσπαθήσουμε να μαντέψουμε ποιο θα είναι το best case αλλά και το worst case scenario για την φετινή σεζόν! Τέλος, γιατί είναι προφανές ότι το NBA δεν είναι ένα πρωτάθλημα που ο φίλαθλος νοιάζεται μόνο για την ομάδα που στηρίζει, θα υπάρχει και μία μικρή κατηγοριοποίηση με βάση το “watchability” της ομάδας. Γιατί άλλο είναι το να είσαι καλός και άλλο το να είσαι fun to watch. Τα παραδείγματα αρκετά άλλωστε.

#15: Atlanta Hawks

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο σημαντικό elaboration για το γιατί είναι οι Hawks η χειρότερη ομάδα στην Ανατολή, και ίσως και σε ολόκληρο το NBA. Ο Coach Bud αποτελεί πλέον παρελθόν και η ομάδα της Ατλάντα οδηγείται σε μία αρχή από το μηδέν. O Lloyd Pierce κάνει και αυτός, μαζί με ολόκληρη την ομάδα των Hawks την νέα αρχή στην καριέρα του, στην πρώτη του δουλειά ως head coach και γενικότερα τα πάντα γράφουν “Tanking”. Στα σημεία που αξίζουν σχολιασμου, η απόκτηση του Trae Young με trade down (!) στο draft αντί για τον Luka Doncic, αλλά και ο ερχομός του Vince Carter με μονοετές συμβόλαιο, κάτι που πάει να πει ότι αυτό το πολυπόθητο reunion με τους Raptors χλωμιάζει, δυστυχώς.

Best case scenario: Θα βγούν τελευταίοι και θα πάρουν το #1 pick, απλά και νοικοκυρεμένα. In the meantime, o Trae δεν θα είναι χειρότερος του Doncic, για να δικαιολογηθεί κάπως αυτή η απόφαση της draft day.

Worst case scenario: Δεν θα βγουν τελευταίοι γιατί κάποια ομάδα σαν τους Knicks θα αποφασίσει να κάνει ολικό shut down, θα χάσουν το πρώτο πικ και την ίδια ώρα ο Luka Doncic θα πελατιάζει όλη την λίγκα, στον δρόμο για το βραβείο του Rookie της Χρονιάς. Ακούς εκεί trade down…

Watchability: Δεν θα το πρότεινα. Ο Trey Young θα κάνει τα δικά του, στην pre-season ήδη μας έδειξε ένα δείγμα, αλλά οκ, αυτό μπορείτε να το δείτε και την επόμενη στα highlights. Αξίζει ένας παίκτης αυτό που θα γίνεται από τους υπόλοιπους; Μπααα (Συγγνώμη Vince, δεν φταις σε κάτι).

#14 : New York Knicks

Nέα ήθη και έθιμα με την εποχή David Fizdale στη Νέα Υόρκη. Ο επί χρόνια βοηθός του Spoelstra στο Miami και για μία εντυπωσιακή όσο και επεισοδιακή σεζόν προπονητής στο Memphis, έρχεται στο “Μεγάλο Μήλο” για να κάνει επιτέλους ένα σωστό rebuilding. Σε αυτό βοήθησε ο σοβαρός τραυματισμός του Porzingis, ο οποίος λόγω της ρήξης χιαστών θα χάσει (λογικά) όλη τη φετινή σεζόν. Η κατάρτιση του ρόστερ τους τελευταίους μήνες περιελάμβανε αρκετές επιλογές παικτών που φλερτάρουν με τον τίτλο του “draft bust” και έχουν ευκαιρία εξιλέωσης, όπως ο Mundiay, o Vonleh ή ο Hesonja.

Best Case Scenario: Αρχικά, ο Fizdale συνεχίζει να δείχνει τα δείγματα που έδειχνε στο Memphis. Eν συνεχεία τoυς βγαίνει ο Mundiay ή ο Hesonja, ο Kristaps χάνει όλη τη σεζόν, και στο επόμενο draft καταλήγουν με τον R.J. Barrett και μία πεντάδα Ntilikina, Barrett, Knox, Porzingis, Kanter. Shut it down, it’s over.

Worst Case Scenario: Oκ, γενικά, με αυτό το ρόστερ και αυτόν τον προπονητή δύσκολα να πάνε τα πράγματα τόσο κατά διαόλου. Τα κουκιά είναι μετρημένα και οι επιλογές συγκεκριμένες. Το χειρότερο ίσως είναι να μην βγει κανείς από τα στοιχήματα και στο draft να μην τους κάτσει κάποιο υψηλό πικ. Τότε θα συνεχίσουν να είναι μέτριοι, αλλά και πάλι, όσο έχουν τον Μονόκερω, μόνο προς τα πάνω μπορούν να κοιτάζουν.

Watchability: Από τις ομάδες που αν δεν είχα τι να κάνω και τις έβλεπα να παίζουν, πιθανό να συντονιζόμουν. To ρόστερ έχει αρκετά κομμάτια του παζλ που ιντριγκάρουν.

#13: Orlando Magic

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Οι Magic έχουν κολλήσει στην No Man’s Land του ενός αποτυχημένου rebuilding μετά το άλλο. Από όταν έφυγε ο Dwight δεν μπορούν να σταυρώσουν καλό πικ, ή όταν το σταυρώνουν, τότε το χαίρονται άλλοι (βλ. Oladipo). Φέτος, ο κλήρος πέφτει στον Mo Bamba. Ο υπερταλαντούχος ψηλός από το Πανεπιστήμιο του Texas έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας από τους 5-6 καλύτερους ψηλούς της λίγκας σε λίγα χρόνια. Το ότι τον έκανε draft μία ομάδα που έχουν περάσει κάποιοι από τους πιο dominant ψηλούς της ιστορίας (O’Neal, Howard, Ewing – έστω και ως γκεστ σταρ -) ίσως είναι σημαδιακό και αυτός επιτέλους να είναι μία από τις πρώτες επιτυχίες της post-Dwight Era.

Best Case Scenario: Oι παίκτες που πρέπει να βελτιωθούν βελτιώνονται και η ομάδα κάνει βήματα προόδου. O Aaron Gordon μένει υγιής και οι Magic μπορούν να νιώθουν ήρεμοι πως η ρακέτα τους εμπνέει ασφάλεια, ώστε να αρχίσει η προσπάθεια για συμμάζεμα της ανυπαρξίας που επικρατεί στην περιφέρεια.

Worst Case Scenario: Ούτε ο Bamba είναι αυτό που περιμένουν στην Φλόριδα και η φετινή σεζόν είναι άλλη μία μέρα της Μαρμότας.

Watchability: Mo Bamba και Aaron Gordon δίδυμο στην ρακέτα; Count me in, κάποια παιχνίδια θα τα ξεκλέψω με ευχαρίστηση, ειδικά για τον πρώτο.

#12: Brooklyn Nets

Φτου ξελευθερία. Επιτέλους φέτος ξεμπέρδεψαν από τα αποτελέσματα εκείνης της εγκληματικής ανταλλαγής με τους Boston Celtics και αυτό μόνο είναι λόγος για πανηγύρια. Συν τοις άλλοις, πέρυσι η ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά μετά από 3-4 χρόνια κανονικό μπάσκετ, ενώ είχαμε και την αποκάλυψη (όχι αν είσαι φίλος των Bulls, εμείς ξέραμε ήδη) του Spencer Dinwiddie. Μαζί με τον D’Angelo Russell, o Dinwiddie έκανε ομάδα μπάσκετ τους Nets και φέτος είναι η ευκαιρία να φτιαχτεί το πεδίο για ένα πιο φωτεινό μέλλον. Η φετινή σεζόν θα είναι μία μείξη ξεσκαρταρίσματος και προετοιμασίας για τα επόμενα καλοκαίρια που η ομάδα του Brooklyn θα μπορεί να στοχεύει στην Free Agency και τα draft με βλέψεις.

Best Case Scenario:  Ο D’Angelo θυμίζει το γιατί τον πήραν οι Lakers με το #2 πικ του draft και το επόμενο καλοκαίρι οι Nets έχουν ως asset την αγορά της Νέας Υόρκης, τον έλεγχο της μοίρας τους στο draft και ένα σκασμό λεφτά στο salary cap για να προσελκύσουν παίκτες πρώτης γραμμής.

ΝΒΑ 2018-19 Preview: Eastern Conference rankings

Worst Case Scenario:  Δεν τους βγαίνει ο D’Angelo και μόνο αυτό. Τα άλλα ισχύουν, για τον απλούστατο λόγο ότι όταν έχεις καταφέρει να ξύσεις τον πάτο επί τρία χρόνια, πόσο χειρότερα να πάνε τα πράγματα;

Watchability: Αγκαρία. Συμπαθητική ομάδα, καλό σύνολο, αλλά όχι. Οι πιθανότητες να συνεχίσουν να παίζουν ωραίο μπασκετάκι είναι εδώ, μπορεί και να φλερτάρουν με την πρώτη δεκάδα της Ανατολής, αλλά αν είχα την επιλογή, θα έβλεπα κάτι άλλο.

#11: Chicago Bulls

Για τους αγαπημένους μου Bulls τα είπαμε αναλυτικά σε άλλο κείμενο. Το Chicago έχει κάνει κάποιες εξαιρετικές κινήσεις φέτος και κάποιες όχι τόσο εξαιρετικές κινήσεις τα τελευταία χρόνια, που τους βάζουν σε ένα σημείο να ατενίζουν με λίγο παραπάνω αισιοδοξία το μέλλον. Ο πυρήνας των Dunn, LaVine, Parker, Markkanen και Carter Jr. είναι νεαρός, ταλαντούχος και με προοπτικές. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν μία ομάδα με ταλέντο στην επίθεση, κενά στην άμυνα και όρεξη να παίζει μπάσκετ, οπότε, από τη στιγμή που για άλλη μία σεζόν δεν υπάρχει (φαινομενικά) κάποιο άγχος συμμετοχής στα playoffs (όσο κι αν ο Paxson λέει και ξαναλέει ότι μισεί το “tanking” ως όρο), η σεζόν των Bulls επικεντρώνεται στην ατομική άνοδο των 7-8 ελπιδοφόρων κομματιών και στην δημιουργία ενός συμπαγούς κορμού για τα επόμενα χρόνια. Oι Bulls πρέπει να γίνουν ένα με την φιλοσοφία του “Hoiball” ώστε από του χρόνου, είτε μέσω της Free Agency είτε μέσω διαδοχικών breakout seasons από τους βασικούς πρωταγωνιστές του ρόστερ να κάνουν ένα ένα τα βήματα προς τα πάνω.

Best Case Scenario: Καλό μπάσκετ, όμορφες συνεργασίες και πολλά χαμόγελα. Σε συνδυασμό με ένα σχετικά χαμηλό τελικό seed για να εξασφαλίσουμε και το καλό pick, οι Bulls γεμίζουν αισιοδοξία πως για τα επόμενα 6-7 χρόνια θα είναι a force to reckon στην ανατολή. O Ryan Arcidiacono γίνεται και επίσημα ο νεός Kirk Hinrich της ομάδας.

Worst Case Scenario: O Jabari είναι τόσο dysfunctional ως τριάρι όπως το περιμέναμε να είναι από τη στιγμή που δεν άλλαξε δραστικά τα κιλά του, ο LaVine δεν κάνει ποτέ την αναμενόμενη breakout season και ο Dunn πνίγεται σε όλη αυτήν την πλημμύρα που πρέπει να διαχειριστεί. O Fred Hoiberg αποτυγχάνει και στο rebuilding και οι Bulls πρέπει να το βρουν ξανά, λογικά χωρίς τον “Δήμαρχο της Iowa” στο τιμόνι. Φυσικά και ο Gar Forman με τον John Paxson μένουν στη θέση τους και δεν απολύονται και αυτό είναι το πραγματικά worst case scenario.

ΝΒΑ 2018-19 Preview: Eastern Conference rankings

Watchability: Η preseason έδειξε ξεκάθαρα το τι πρέπει να περιμένουμε. Η ομάδα δεν θα παίζει πάντα αποτελεσματικά, αλλά πάντα θα είναι Fun to watch. Οπότε ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑΙ.

#10: Charlotte Hornets

Η χρυσή μετριότητα των Hornets σε νέες περιπέτειες. Η ομάδα του Michael Jordan συνεχίζει στα ίδια μήκη κύματος με πέρυσι, αλλάζοντας ελάχιστα το ρόστερ. Οι αλλαγές που πραγματοποίησε περιορίζονται στον πάγκο, όπου ο Steve Clifford άφησε την θέση του στον βοηθό του Pop, James Borrego, ενώ ο Rick Cho άφησε τη θέση του GM στον επί σειρά ετών παράγοντα των Lakers, Mitch Kupchak με σκοπό, με βάση τον Kemba Walker να αρχίσει το franchise να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Α ναι, και για κάποιον λόγο θα βλέπουμε τον Tony Parker με φανέλα άλλης ομάδας εκτός των Spurs. Ξέρω, δεν θα είναι εύκολο.

Best Case Scenario: O Malik Monk κάνει breakout, ο Kemba ανανεώνει και ο Borrego με τον Parker βάζουν σφραγίδα San Antonio στο mentality και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Το Charlotte είναι επιτέλους ένας κενός καμβάς που μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό και η “Κυψέλη” αποκτά πάλι ζωή.

Worst Case Scenario: Ο Κemba τους παρατάει και φεύγει το επόμενο καλοκαίρι, χωρίς να καταφέρουν να τον κάνουν trade μεσούσης της σεζόν. Ο καλύτερος παίκτης τους φεύγει στο τσάμπα.

Watchability: Τα heroics του Kemba δεν αρκούν για να με κάνουν να κλικάρω το κουτάκι της Charlotte στο League Pass μου.

#9: Cleveland Cavaliers

Καμία μεγάλη αλλαγή στην ζωή των Cavaliers, πάμε παρακάτω. Οκ, εντάξει, τουλάχιστον αυτή τη φορά χωρίς να έχουμε καμένες φανέλες και bad blood. Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία μετά από 52 ολόκληρα χρόνια σημαίνει κάτι άλλο. He made his promise και τώρα πρέπει να προχωρήσει και αυτός και εκείνοι. That is life.

Best Case Scenario: Οκ, δεν είναι τόσο κακοί. Αν όλα πάνε καλά και ο Kevin Love θυμηθεί τις ημέρες της Μινεσότα, τότε που κουβαλούσε αυτός μία ολόκληρη ομάδα, τότε μπορούν να μπουν play off και να δείξουν ότι υπάρχει ζωή στην μετά LeBron εποχή. Ο Collin Sexton επίσης θα ήταν ωραίο να έκανε ένα δυναμικό rookie campaign. Σίγουρα μπορεί.

Worst Case Scenario: Ο JR Smith κάνει τα δικά του, ο Kevin Love δεν κάνει step up ποτέ και ο νεαρός πυρήνας της ομάδας κολλάει στην γενικότερη μετριότητα. Επιστροφή στον Μεσαίωνα.

Watchability: Αφήνω αυτό εδώ. Πάμε στους επόμενους.

nba

#8: Detroit Pistons

Tι να περιμένει κανείς από το Detroit; Η ομάδα της Mo-Town απέκτησε τον Dwane Casey, τον προπονητή της χρονιάς και με το περίεργο δίδυμο των Griffin – Drummond ως ηγέτες, ψάχνει την δικιά της Γη της Επαγγελίας. Δεν έχει κακό ρόστερ, δεν έχει κακή ομάδα, έχει όμως περίεργα δομημένη ομάδα. Ο Casey έχει πολλά πράγματα για να καταπιαστεί, το ταλέντο σίγουρα υπάρχει, όμως όλα δείχνουν έτοιμα να καταστραφούν με τον πρώτο μεγάλο τραυματισμό των εύθραυστων κομματιών του ρόστερ.

Best Case Scenario: Οι Pistons μένουν εντελώς υγιείς για μία ολόκληρη σεζόν και κανουν μία ή δύο κηδείες στα playoffs. Αισιοδοξία μετά από πολύ καιρό στην πόλη του Michigan.

Worst Case Scenario: Το έχουμε δει ξανά το παραμύθι. Ο Blake τραυματίζεται στην χειρότερη δυνατή στιγμή και η φούσκα των Pistons σκάει στον πρώτο γύρο των Playoffs, ίσως χάνει και την κούρσα για αυτά γενικότερα. Όλα εξαρτώνται από το πότε θα χτυπήσει ο Blake.

Watchability: Από τις ομάδες που αν τύχει να παίζουν, ρίχνεις ένα και δύο βλέφαρα με ενδιαφέρον.

#7: Washington Wizards

Θυμάστε τότε που οι Wizards ήταν μια ανερχόμενη ομάδα, με έναν από τους καλύτερους νεαρούς PG της λίγκας, ένα δυάρι που μπορούσε να γίνει εύκολα ένας παίκτης 20 πόντων μ.ο. κάποια αρκετά solid κομμάτια που στο μέλλον με τις σωστές προσθήκες ίσως και να εξελίσσονταν σε έναν contender; Ε εκεί μείναμε. Οι Wizards εδώ και 2-3 χρόνια αρνούνται να κάνουν το βήμα παραπάνω. Mέτριες αποδόσεις στα μεγάλα παιχνίδια, τραυματισμοί, ελλείψεις ευελιξίας στο ρόστερ (τίποτα πιο εκνευριστικά σταθερά μέτριο από το πικ εν ρολ Wall-Gortat) και μία ομάδα που δεν σε ενέπνεε με τίποτα ότι διακατέχεται από winning mentality και το οποιοδήποτε αίσθημα ομοψυχίας ( Το “Polish Hammer” και ο Wall δεν ήταν ακριβώς φίλοι) συνέθεταν την εικόνα τις τελευταίες σεζόν για την Washington. Φέτος έγιναν κάποιες τίμιες προσπάθειες για αλλαγή, αλλά όσο να ναι, πρέπει να πάνε όλα καλά και να μην στραβώσει τίποτα από τα πράγματα που είσαι σίγουρος ότι θα στραβώσει μέσα στην σεζόν. Τα δύο σημαντικότερα αποκτήματα για φέτος; Ο Austin Rivers και ο Dwight Howard, o οποίος (σοκ) δεν έχει κάνει ούτε μία προπόνηση σε φουλ ρυθμούς και φυσικά δεν έχει αγωνιστεί λεπτό, καθώς ταλαιπωρείται (κυριολεκτικά) από “pain in the butt”.

Best case scenario: O Beal κάνει δεύτερη σερί χρονιά υγιής, ο Porter συνεχίζει την άνοδό του, τα μαλλιά και μούσια του John Wall λειτουργούν ως η dark side του και μπαίνει με ένα νέο μίσος και δίψα για να πελατιάσει όλα αντίπαλα playmaker και ο Howard είναι υγιής για πρώτη φορά την τρέχουσα δεκαετία και παίζει σαν αυτό που ήταν κάποτε, ένα ανίκητο τέρας της φύσης (best case scenario δεν θέλατε;). Οι Wizards φτάνουν από το πουθενά τελικούς Ανατολής πριν χάσουν από τους Celtics το εισιτήριο για τους Τελικούς.

Worst case scenario: Bλ. κάθε ομάδα του Dwight Howard από το 2012 και μετά.

Watchability:  Το τελευταίο πράγμα που περιελάμβανε τον Dwight και ήταν watchable εξαιτίας του ήταν αυτό:

Μακάρι φέτος να έχουμε κι άλλο ένα, αλλά για την ώρα, όπως λένε και σε γνωστό ριάλιτι “από μένα είναι όχι”.

#6: Miami Heat

ΝΒΑ 2018-19 Preview: Eastern Conference rankings

“Wade County”

Η σεζόν αυτή είναι ιδιαίτερη για την ομάδα του Miami, καθώς ο Wade ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, μετά το πέρας αυτής της σεζόν. Το “Last Dance” του Wade θα γίνει σε μία ομάδα που είναι ικανή να μπει στα Playoffs και παράλληλα, ο Pat Riley προσπαθεί να την κάνει ακόμα πιο δυνατή. Το παράθυρο της Ανατολής είναι ανοικτό και μία ενδεχόμενη απόκτηση του Jimmy Butler για κάποιο λογικό αντάλλαγμα ίσως άλλαζε κατά πολύ τα δεδομένα.

Best Case Scenario: O Wade θυμίζει τον Flash του παρελθόντος για μία τελευταία φορά, ο Pat Riley τελικά αποκτάει τον Jimmy Butler και οι Heat φτάνουν τελικούς Ανατολής από το πουθενά.

Worst Case Scenario: Η τελευταία σεζόν του Wade είναι γεμάτη τραυματισμούς και το αντίο τον βρίσκει με 60άρα στο τελευταίο του παιχνίδι.

Watchability: Dwyane Wade’s Last Dance. Ε από μόνο του έχει μία κάποια watchability.

#5: Indiana Pacers

Oι Pacers είναι μία ομάδα που από το πουθενά έπιασε την καλή.  Ελάχιστοι ασχολήθηκαν πέρυσι με την “βαρετή” Indiana, κάτι που επέτρεψε στον Victor Oladipo να κάνει την breakout season του, στον Domantas Sabonis και τον Myles Turner να συνεχίσουν τα άλματα προόδου και τον μετρ του βαρετού μπάσκετ, Nate McMillan να δουλέψει ήσυχα στα μικρά μικρά που κάνανε τους Pacers μία αποτελεσματική ομάδα. Με τον Dipo ως ηγέτη, οι Pacers κινήθηκαν έξυπνα στην αγορά, γέμισαν το ρόστερ με στοιχήματα και seasoned βετεράνους (Evans, O’Quinn) και βλέποντας την αδύναμη Ανατολή, μπορούν μόνο με αισιοδοξία να ατενίζουν το μέλλον.

Best Case Scenario: They keep with their pace (pun intented). Τα άλματα πορείας συνεχίζονται, ο Doug McDermott κάνει κι αυτός αναστάσιμη σεζόν και από το πουθενά οι Pacers είναι legit κίνδυνος για την τοπ τετράδα της Ανατολής!

Worst Case Scenario: O Bίκτορας ξεφουσκώνει, ο Sabonis και ο Turner δεν συνεχίζουν το step up τους και οι Pacers ξεμένουν εκεί στις θέσεις 6-8 και αποκλείονται με κάτω τα χέρια στον πρώτο γύρο των playoffs.

Watchability: Θα τους δεις και θα πεις κι ένα τραγούδι.

#4: Milwaukee Bucks

Fear The Deer. Νέος προπονητής, νέο γήπεδο, νέος (κατά τον Middleton) Γιάννης. Oι Bucks φλέρταραν επικίνδυνα με την στασιμότητα τα τελευταία δύο χρόνια, έκαναν το αυτονόητο, ξεφορτώθηκαν τα αχρείαστα βάρη (λέγε με Kidd, Monroe και Jabari), πήραν 5άρι (Brook Lopez), έκαναν καλό draft με τον πρωταγωνιστή του Villanova, Donte DeVincenzo και φέτος μπορούμε και επίσημα να θέσουμε τον πήχη ψηλά. Είπαμε, η απουσία LeBron έχει αλλάξει πολύυυ τις ισορροπίες.

Best Case Scenario: Ο Γιάννης βγαίνει MVP της regular season, και οι Bucks φτάνουν στους πρώτους τελικούς NBA εδώ και δεκαετίες. O Coach Bud βρίσκει το “κλειδί” του, η υπόλοιπη ομάδα λειτουργεί όσο καλοκουρδισμένα λειτουργούσε η Atlanta προ τριετίας και το Milwaukee βρήκε τον δικό του legend in the making.

ΝΒΑ 2018-19 Preview: Eastern Conference rankings

Worst Case Scenario:  Ο Γιάννης έχει πάλι όλο το βάρος του κόσμου στους ώμους του και τελικά λυγίζει. O Bud αποτυγχάνει να εμφυσήσει τον τρόπο παιχνιδιού του από τον Year 1 και οι Bucks θα περάσουν άλλη μία σεζόν στην στασιμότητα.

Watchability: Nα είμαστε σοβαροί. Ποιος δεν θέλει να βλέπει μία κινούμενη μηχανή triple double, ειδικά από την στιγμή που ήμασταν αρκετά τυχεροί να την έχουμε και συμπατριώτη. 100% ναι. Εδώ ήταν fun to watch λόγω Γιάννη στα περίεργα χρόνια Jason Kidd, δεν θα είναι τώρα;

#3: Toronto Raptors

Εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες και έκαναν την κίνησή τους. Αφού απέλυσαν τον προπονητή της χρονιάς, Dwane Casey, απέκτησαν με ανταλλαγή τον Kawhi Leonard, ποντάροντας ότι δεν θα τους παρατήσει στα κρύα του λουτρού το επόμενο καλοκαίρι. Στην επόμενη ημέρα, και στην προσπάθεια να κρατήσουν τον Kawhi με μία πολύ καλή σεζόν, θα τους οδηγήσει ο Nick Nurse, επί μία πενταετία βοηθός του Casey. Kατά τα άλλα, το υπόλοιπο ρόστερ δεν άλλαξε πολύ, με μόνη σημαντική προσθήκη αυτή του Danny Green.

Best Case Scenario: Ο Kawhi κάνει monster season, ο Lowry βρίσκει τα κουμπιά του και οι Raptors βρίσκουν τον star τους για τα επόμενα χρόνια. Αυτό το roster όπως είναι φέτος για πάρα πολλά δεν το λες. Ταβάνι οι τελικοί Ανατολής.

Worst Case Scenario: Ο Kawhi φεύγει, οι Raptors μένουν στα κρύα του λουτρού, η φετινή σεζόν χαραμίζεται.

Watchability: Θα σου άρεσε να βλέπεις το γέλιο του Kawhi σε λούπα; Ακριβώς. Απλά κάποιες φορές, χωρίς να το καταλάβεις θα κολλάς.

#2: Philadelphia 76ers

Κάθε σεζόν και καλύτερα. Οι Sixers νιώθουν καλά, η αισιοδοξία κατακλύζει την Φιλαδέλφεια και όλοι νιώθουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. In classic Sixers fashion βέβαια, ο rookie Zhaire Smith τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, αλλά δευτερεύουσα σημασία έχουν όλα αυτά. O πυρήνας υπάρχει, οι Simmons – Embiid μπορούν να γίνουν κάλλιστα ένα πανίσχυρο superstar duo ακόμα και φέτος και αυτό που θέλουν είναι την στήριξη του υπόλοιπου υλικού; Μπορούν να την βρούν; Όπως και να χει, #TrustTheProcess.

Best case scenario : Τελικοί NBA. Nαι, Tελικοί. This is finally the season, ήρθε η ώρα να κάνουν το μεγάλο step up, και αν όχι φέτος, πότε; O

Worst case scenario: Βρισκόμαστε στον Μάρτιο, ο Fultz ακόμα ψάχνει να βρει το shooting form του, ο Ben Simmons και ο Joel Embiid είναι το κλασσικό αχτύπητο δίδυμο, μέχρι που *χτυπάει ξύλο* τραυματίζεται ο Process *χτυπάει ξανά ξύλο*. Οι Sixers χάνουν στον δεύτερο γύρο των Playoffs και δεν καταφέρνουν να κάνουν το βήμα παραπάνω τη φετινή σεζόν.

Watchability: Περισσότερη anticipation κι από τον επόμενο κύκλο Game Of Thrones. Ή έστω του Game of Zones.

ΝΒΑ 2018-19 Preview: Eastern Conference rankings

#1: Boston Celtics

Η κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα της Ανατολής. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τους Celtics, πέρα από το ότι φέτος ήρθε η ώρα τους να πετύχουν. Έχουν τον προπονητή, την φανέλα, τους παίκτες, την έδρα. Ελπίζουν ότι θα έχουν και την υγεία τους. Η ομάδα έμεινε ίδια και απαράλλαχτη, ο Tatum ίσως κάνει ακόμα καναδυο βήματα ανόδου και αν ο Hayward έχει πειστρέψει καλά από τον τραυματισμό του, τότε έχουν κατηγορηματικά τις πιθανότητες με το μέρος τους για να βρεθούν στους τελικούς.

Best Case Scenario: Πρωτάθλημα. It is as simple as that. A ναι, και κάπου εδώ να πούμε ότι ο Ainge έχει καταλήξει με το pick πρώτου γύρου των Kings στο ερχόμενο draft. Προστατευμένο ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είναι #1. Ότι σε αυτήν την ομάδα μπορεί να πάρεις και να βάλεις π.χ τον Zion Williamson. Στο επόμενο κείμενο για το NBA θα έχουμε το εξής ερώτημα: “Έχει πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο ο Danny Ainge;”.

ΝΒΑ 2018-19 Preview: Eastern Conference rankings

Scary Celtics

Worst Case Scenario: Οποιοδήποτε σενάριο δεν τους βρίσκει στους Τελικούς.  Είναι η καλύτερη ομάδα της Ανατολής και πρέπει να το δείξουν. Αν δεν τους βοηθήσει όμως ο Hayward, θα έχουν ένα θέμα από το πουθενά.

Watchability: Όμορφο μπάσκετ, ταλαντούχοι παίκτες, προπονητάρα, ιστορικό franchise. COUNT ME IN.