Μια λεπίδα για πάντα αιχμηρή

sharp

Κάπου στο Sheffield της Αγγλίας εδρεύει μια από τις πρώτες ομάδες ποδοσφαίρου που εμφανίστηκαν σε τούτο τον πλανήτη. Μιλάμε ασφαλώς για την ομάδα της Sheffield United. Μια ομάδα που στο παρόν της έχει μια από τις πιο όμορφες αλλά ανεκπλήρωτες ακόμη ιστορίες. Ο αρχηγός της, Bill Sharp κάνει φέτος  τη σεζόν της ζωής του και του αξίζει μια μικρή ωδή.

Ευρισκόμενος στην ομάδα της καρδιάς του,  διεκδικεί το δικό του όνειρο. Στο τρίτο και πιο μεγάλο χρονικά πέρασμα από την αγαπημένη του ομάδα, κάνει τα πάντα για να επιστρέψει η ομάδα του στην Premier League.

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν και να πατάει πλέον στα 33 αλλά η ζωή κάτι του χρωστά. Πριν λίγα χρόνια έχασε τον γιο του μόλις δύο ημέρες αφότου είχε γεννηθεί. Το αγοράκι του έπασχε από μια νόσο που κατά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών επρόκειτο να ζήσει καθώς μόλις πέντε στα εκατό παιδιά που γεννιούνται με αυτήν δεν καταφέρνουν να τη νικήσουν λίγο μετά τον τοκετό.  Το δράμα όμως επικράτησε των στατιστικών πιθανοτήτων  και του πήρε τη χαρά μέσα από τα χέρια. Ένα συμβάν που θα τον σημαδεύει για πάντα. Όμως δεν ήταν αρκετό για να τον κάνει να λυγίσει.

Μια λεπίδα για πάντα αιχμηρή

Λίγα χρόνια μετά από την οικογενειακή του αυτή τραγωδία επέστρεψε στο Sheffield και την αγαπημένη του United. Για τρίτη φορά μετά τις δύο σύντομες προηγούμενες θητείες του. Και φέτος είναι πέρα από αρχηγός και ο απόλυτος μπροστάρης για το όνειρο της παραμονής. Και στο χθεσινό εξάπαντο ανόδου απέναντι στη Norwich σκόραρε δις για να γλυτώσει δις την ήττα και τη βαθμολογική επέλαση των “Καναρινιών”.   Την πρωτοχρονιά του 2019, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου τον 21ο αιώνα καθώς ξεπέρασε τα 219 γκολ του Rickie Lambert σε όλες τις κατηγορίες.

Πλην όλων των άλλων έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την κορυφαία κατηγορία καθώς βοήθησε τη Southampton να ανέβει 3 κατηγορίες επιστρέφοντας στην Premier League το 2012 αλλά εκείνη τη σεζόν σκόραρε μόλις δύο φορές και αγωνίστηκε λίγο πριν φύγει για τη Nottingham Forest.

Ο ίδιος δηλώνει πιο έτοιμος και πιο δυνατός κάθε σεζόν που περνά παρά τα χρόνια του και πιστεύει πως έχει ακόμη έξι με επτά σεζόν μπάλας ακόμη στα πόδια του. Αρκετές όπως ισχυρίζεται για να δει τον αγαπημένο του σύλλογο ξανά στην αφρόκρεμα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Προσωπικά τον παρακολουθώ αρκετά χρόνια σε όλες τις ομάδες που έχει περάσει και θεωρώ πως το ποδόσφαιρο του χρωστάει αυτή τη σεζόν που κάνει φέτος. Για αυτό και θα στηρίζω κάθε προσπάθεια της United τη φετινή σεζόν. Για να δούμε ξανά μια λεπίδα που θα μείνει για πάντα αιχμηρή (λεπίδες είναι το παρατσούκλι της Sheffield United ενώ αιχμηρός είναι η μετάφραση του επωνύμου του Άγγλου επιθετικού σε ένα καταπληκτικό μη φτιαχτό λογοπαίγνιο όπως παρατηρείτε) στη δική του γη της επαγγελίας. Όπως τραγουδούν φέτος και στο Bramall Lane, “The Blades are going up, thanks to Billy Sharp!”