Antoine Griezmann: Parte de nuestro corazón

Griezmann

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης

14 Ιουνίου 2018: Την ημέρα που ξεκινούσε το Μουντιάλ, ο Antoine Griezmann ανακοίνωνε ότι θα μείνει στην Atletico Μαδρίτης για να στηρίξει την «ομάδα του, τους οπαδούς του, το σπίτι του». Ένα τεράστιο επιφώνημα ανακούφισης ακούστηκε σε όλη την Μαδρίτη.

15 Μαϊου 2019: Σχεδόν έναν χρόνο μετά ο Γάλλος επιθετικός θα αποκάλυπτε μέσα από ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό βίντεο, αυτό που όλοι περίμεναν το περσινό καλοκαίρι αλλά συνέβη σήμερα. Την αποχώρηση του από τους rojiblancos. Τα λόγια του συγκινούν ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς αντιπάλους της Atletico: «Ήταν 5 απίστευτα χρόνια, σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Θα σας έχω μέσα στην καρδιά μου. Ήθελα να σας πω ότι πήρα την απόφαση να φύγω, να αντιμετωπίσω νέα πράγματα, νέες προκλήσεις».  Παρά τον πικρό αποχαιρετισμό που έχουν να αντιμετωπίσουν οι aficionados της, εκείνοι αισθάνονται απέραντη ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του για τις υπέροχες στιγμές που τους χάρισε στο χορτάρι.

O χρυσός αιώνας των CholoGriezzi

Antoine Griezmann: Parte de nuestro corazón

Το 2011, από την στιγμή που ο Diego Simeone ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ξεκίνησε να διαμορφώνεται η νέα Atleti. Η Atleti του πάθους, της αυτοπεποίθησης και των τίτλων. Τρία χρόνια μετά, με τον ερχομό του Griezmann στο Calderon σφραγίστηκε η εποχή των ερυθρόλευκων επιτυχιών. Ο Griezzi όχι απλά εγκλιματίστηκε αμέσως με την νοοτροπία του επιθετικού και δημιουργικού ποδοσφαίρου, που έχει υιοθετήσει ο Αργεντινός προπονητής, αλλά έγινε ένα μαζί της. Αγωνιζόταν σαν ήταν πάντα εκεί, έδινε πάντα το 100% του ευατού του. Απόλυτη απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι ο 28χρονος ποδοσφαιριστής σ’ ένα διάστημα 5 χρόνων συμμετείχε σε 256 επίσημα παιχνίδια, κατάφερε να πετύχει 133 γκολ και να «κεράσει» 50 ασίστ, δίνοντας  λύσεις στα δύσκολα, στις πιο κρίσιμες στιγμές. Στα 90’ λεπτά που κρίνονταν τίτλοι και ολόκληρες σεζόν.

Χωρίς το εν λόγω χρυσό δίδυμο, κανένα τρόπαιο δεν θα είχε κατακτηθεί, ούτε το Europa League, ούτε και τα Super-Cup Ισπανίας και UEFA. Μα πάνω απ’ όλα οι Colchoneros δεν θα είχαν επιστρέψει στην θέση που τους αξίζει, την κορυφή.

Ωστόσο η σεζόν 2018-2019 δεν φάνηκε και τόσο γενναιόδωρη με την Atletico και τον Griezmann, καθώς δεν ήρθαν οι τίτλοι και μεγάλα αποτελέσματα, που ανέμεναν οι Μαδριλένοι. Μπορεί να μην ήταν η χρονιά του Γάλλου Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Μπορεί να είχε χάσει την όρεξη και το πάθος του, μάλλον επειδή σκεφτόταν την φυγή. Όμως όλα αυτά δεν αναιρούν την σπουδαία προσφορά του στον ισπανικό σύλλογο.

Barcelona, Paris ή κάπου αλλού;

Antoine Griezmann: Parte de nuestro corazón

Ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της Atleti φεύγει και καμία σημασία δεν έχει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πως όπου και να αγωνιστεί, θα μεγαλουργήσει. Το κενό που αφήνει στην επιθετική γραμμή της Atletico είναι μεγάλο, ίσως και δυσαναπλήρωτο. Ο χρόνος θα το δείξει…

Κάθε κύκλος στην ζωή αργά ή γρήγορα, κλείνει. Έτσι και η θητεία του Antoine Griezmann στους Rojiblancos, για να ζήσει νέες περιπέτειες και εμπειρίες, αυτή την φορά κάπου αλλού. Τώρα Atletico Μαδρίτης και Griezmann πρέπει να μάθουν να ζουν χωριστά. Μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον, την ξεχωριστή τους πορεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει ένα κομμάτι από την καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Au revoir Antoine! Θα τα ξαναπούμε…