Γιάννης Αντετοκουνμπο: Ένας ωραίος τύπος!

γιάννη αντετοκούνμπο

Για να είμαι ειλικρινής δεν νιώθω εθνικά υπερήφανος για τα κατορθώματα του Γιάννη – δεν νιώθω εθνικά υπερήφανος για τα κατορθώματα κανενός. Τα κατορθώματα του Γιάννη δεν ανήκουν σε μένα και σε σένα – ανήκουν μόνο στον ίδιο, την οικογένειά του, τους αληθινούς φίλους του και όποιον τον βοήθησε πραγματικά να φτάσει τόσο ψηλά.

Επίσης δεν περιμένω στο 2019 μία επιτυχία μαύρου αθλητή για να αποδείξω ότι οι ρατσιστές, οι φασίστες και οι ηλίθιοι είχαν, έχουν και θα έχουν λάθος. Για αυτό είχε φροντίσει ήδη από το 1936 ο σπουδαίος Αμερικανός σπρίντερ και άλτης Jesse Owens, όταν σε ένα γεμάτο από ναζί Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, κατακτούσε 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο μαύρος αθλητής δεν έχει να αποδείξει απολύτως τίποτα στον λευκό αθλητή – στον λευκό άνθρωπο. Αν έχει να αποδείξει κάτι είναι μόνο στον ίδιο του τον εαυτό και να σπάσει τα δικά του όρια – όπως ακριβώς δηλαδή και ο λευκός. Ας προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά και ας μην ασχολούμαστε για άλλη μία φορά με πράγματα τα οποία το 2019 θα έπρεπε να θεωρούνται και να είναι αυτονόητα.

Θα πρέπει όμως, οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, να νιώθουμε γενικότερα υπερήφανοι για τον Γιάννη και τα όσα έχει καταφέρει στην μέχρι τώρα καριέρα του, με αποκορύφωμα το βραβείο του MVP της φετινής σεζόν του NBA; Φυσικά και θα πρέπει, γιατί η πορεία του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Με τον ίδιο τρόπο που νιώθουμε περήφανοι για τον Σκωτσέζο Andy Robertson, τον Γάλλο Ngolo Kante, τον Καμερουνέζο Pascal Siakam, τον Γερμανό Serge Gnabry αλλά και αμέτρητους άλλους αθλητές που ξεκίνησαν από χαμηλά και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή, κόντρα στις προβλέψεις των “ειδικών” αυτού του Κόσμου.

https://www.instagram.com/p/BzH1Yozlwf3/

Αντί επιλόγου: Γιάνναρε παικτούρα keep doing your thing – έχεις πολλά ακόμη να δώσεις στο αγαπημένο μας άθλημα. Καν’το για σένα, καν’το για την οικογένειά σου. Κι αν μπορούμε κι εμείς οι ρομαντικοί να κλέψουμε λίγη από την αστερόσκονή σου, σε ευχαριστούμε πολύ και θα το κάνουμε μετά χαράς. Και να ξέρεις υπάρχουμε πολλοί εκεί έξω που σε εκτιμούμε λίγο παραπάνω για τον χαρακτήρα σου  – όπως αυτόν τον δείχνεις κάθε ημέρα και με κάθε ευκαιρία – από ότι σε εκτιμούμε για τις δεδομένες αθλητικές σου ικανότητες.

Μας έχεις κερδίσει διπλά λοιπόν…