Ejekt Festival 2019 : Cure… just like Heaven!

Ejekt Festival 2019 : Cure... just like Heaven!

Για πολλούς χθες βράδυ ήταν το αποκορύφωμα του συναυλιακού καλοκαιριού. Έπειτα από ένα απίστευτα γεμάτο Ιούνιο και Ιούλιο με κάθε λογής συναυλίες και φεστιβάλ, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ σκηνής, οι Cure, επέστρεψαν στην χώρα μας και έκλεψαν τις εντυπώσεις! Ένα ατελείωτο setlist με μία νότα… Αγγλικού ποδοσφαίρου (περισσότερα παρακάτω), απίστευτα πολύς κόσμος που δεν λογάριασε το μεσοβδόμαδο και φυσικά πολλή και καλή (ως επί το πλείστον) μουσική από τα συγκροτήματα που βρέθηκαν στην σκηνή της Πλατείας Νερού την χθεσινή ημέρα. Χωρίς παραπάνω χρονοτριβές, πάμε να πούμε λίγα λόγια για το πως είδε και άκουσε το Rabona την χθεσινή ημέρα.

Khruangbin:Προσδοκία 7.5 – Απόδοση 8.5

Ejekt Festival 2019 : Cure... just like Heaven!

Πρόκειται για μια υπέροχη νεοψυχεδελική μπάντα που ενσωματώνει και ένα σωρό άλλα στοιχεία στον ήχο της – από oriental μέχρι funk. Όταν παίζεις νωρίς με ντάλα ήλιο ξεκινάς με ντεζαβαντάζ αλλά οι συγκεκριμένοι δεν επηρεάστηκαν ιδιαιτέρως. Απολύτως cool με drummer μετρονόμο προσέφεραν ένα εξαιρετικό show. Μισός βαθμός παραπάνω για την άρτια απόδοση και άλλος μισός για την αμφίεση της εξωτικής ερωτεύσιμης μπασίστριας!

Ride: Προσδοκία 8 – Απόδοση 8.5

Ejekt Festival 2019 : Cure... just like Heaven!

Στις αρχές των 90s είχαν κυκλοφορήσει δύο πολύ σπουδαίους δίσκους που ακροβατουσαν τέλεια ανάμεσα στο shoegaze και τη brit pop. Δεν ήμουν σίγουρος σε τι φόρμα θα βρισκόντουσαν 25 χρόνια μετά αλλά ευτυχώς ήταν σε εξαιρετική κατάσταση – ασχέτως αν το κοινό δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα και δεν συμμετείχε καθόλου στο show. Κρίμα για μια τόσο καλή μπάντα. Όπως και να’χει οι fans τους, περάσαμε υπέροχα…

Michael Kiwanuka: Προσδοκία 8.5 – Απόδοση 5.5

Ejekt Festival 2019 : Cure... just like Heaven!

Στους δίσκους μπορείς να βρεις μερικά πολύ ωραία και προσεγμένα κομμάτια – αν δηλαδή σου αρέσει η soul. Και συνήθως οι συναυλίες μαύρης μουσικής μπορούν να απογειώσουν ακόμη και τις πιο μέτριες συνθέσεις. Οι απαιτήσεις λοιπόν ήταν υψηλές αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν σε καμία περίπτωση. Η μπάντα δεν ήταν δεμένη, ο ήχος μέτριος και ο Kiwanuka ανευρος και φάλτσος. Ακόμη και στην απόπειρα να επεκτείνουν το Black Man in a White World το έκαναν εντελώς flat και ανεμπνευστα. Το καλύτερο σημείο του live ήταν σαφώς το δίλεπτο στο οποίο η τραγουδίστρια που έκανε backing vocals μας άφησε άφωνους με τις ικανότητές της. That was all…

Cure: Προσδοκία 9 – Απόδοση 9.5

Εάν θα έπρεπε να περιγράψω την εμφάνιση των Cure μόνο μία λέξη θα χρησιμοποιούσα. Και αυτή λέξη είναι το “αρτιότητα”. Άρτιος ήχος και άρτιο παίξιμο για το μεγαλύτερο μέρος του show. Ελάχιστες ως μηδαμινές ήταν οι στιγμές που ξέφυγαν από την τελειότητα και αυτές ήταν προς το τέλος και οφείλονται ξεκάθαρα στην κούραση. Και πως να μην υπάρχει άλλωστε όταν έπαιξαν ένα show που διήρκησε περίπου δυομιση ώρες και που είχε συνολικά 28 τραγούδια! Το setlist ήταν φανταστικό – αν και έλειπε το αγαπημένο μου Hanging Garden. Η… Rabona στιγμή της βραδιάς, φυσικά δεν είναι άλλη από την ποδοσφαιρική νότα που έδωσε ο μπασίστας της μπάντας, Simon Gallup, ο οποίος μας “βομβάρδισε” μπάσο έχοντας στο πλευρό του (όπως και σε κάθε συναυλία των Cure) την σημαία της αγαπημένης του ομάδας, της Reading.

cure

O Simon Gallup δίπλα στην σημαία της αγαπημένης του Reading FC (φώτο Γ.Κουκούλης/Rabona)

Ο κόσμος σε γενικές γραμμές και τηρουμένων των αναλογιών (Όπου αναλογίες βάζουμε το “έτος 2019”) βοήθησε πάρα πολύ και φάνηκε να απολαμβάνει τη συναυλία – έστω και με αυτόν τον ακίνητο τρόπο που δυσκολεύομαι να κατανοήσω.

Setlist

  1. Plainsong
  2. Pictures of You
  3. High
  4. Just One Kiss
  5. Lovesong
  6. Last Dance
  7. Burn
  8. Fascination Street
  9. Never Enough
  10. Push
  11. In Between Days
  12. Just Like Heaven
  13. From the Edge of the Deep Green Sea
  14. Shake Dog Shake
  15. A Night Like This
  16. Play for Today
  17. A Forest
  18. Primary
  19. Want
  20. 39
  21. Disintegration
  22. Lullaby
  23. The Caterpillar
  24. The Walk
  25. Friday I’m in Love
  26. Close to Me
  27. Why Can’t I Be You?
  28. Boys Don’t Cry