Κούραση και Ολυμπιακός νίκησαν την Μπαρτσελόνα

Κούραση και Ολυμπιακός νίκησαν την Μπαρτσελόνα

Ξεκάθαροι και σύμφωνοι για το ποιοι ήταν οι βασικοί παράγοντες της χθεσινής ήττας της Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ήταν σε δηλώσεις τους μετά το παιχνίδι οι παίκτες των Καταλανών. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και τους απεσταλμένους του Rabona στο ΣΕΦ, oι Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Άλεξ Αμπρίνες και Μπράντ Όλεσον παραδέχτηκαν την κυριαρχία του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα τόνισαν ότι η καταπόνηση από το προ διημέρου παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε και αυτή τον ρόλο της στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Αλέξανδρος Βεζένκοφ: « Ένα κλικ πιο πάνω ο Ολυμπιακός από την Ρεάλ»

Κούραση και Ολυμπιακός νίκησαν την Μπαρτσελόνα

Ο Αλέξανδρος Βεζένκoφ επέστρεψε στην Ελλάδα την χώρα που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα και ήταν πολύ χαρούμενος γι’αυτό: « Έχω κρατήσει μόνο ευχάριστα συναισθήματα από την εμπειρία μου στην Ελλάδα, μόνο φίλους και καλούς γνωστούς. Θα βρεθώ και για κάποιες ώρες στην Θεσσαλονίκη, οπότε θα περάσω μια χαρά».

Ο Βεζένκoφ δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία το μικρό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στα παιχνίδια με Ρεάλ και Ολυμπιακό ενώ έκανε λόγο και για τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του ομίλου: « Σίγουρα υπάρχει η κούραση από το ‘κλάσικο’ αλλά δεν έφταιξε αυτό για την ήττα. Στην Μαδρίτη δεν ήταν ο ίδιος αγώνας, η Ρεάλ δεν ήταν το ίδιο δυνατή αμυντικά. Ο Ολυμπιακός σήμερα (σ.σ χθες) ήταν ένα κλικ πιο πάνω σε ένταση, ταχύτητα και θέληση από την Ρεάλ. Βέβαια, στις 21 (Ιανουαρίου) ξαναπαίζουμε μαζί τους οπότε ας μην λέω πολλά (γέλια). Καταλάβαμε όλοι σήμερα (σ.σ. χθες) πόσο δυνατός είναι ο όμιλος με την Χίμκι να κερδίζει την ΤΣΣΚΑ. Συνεπώς όλα γίνονται. Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας και να κάνουμε όσα διπλά μπορούμε».

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει για την συνέχεια του Τοπ16 για την Μπαρτσελόνα αλλά και για τις δύο ελληνικές ομάδες ο ταλαντούχος φόργουορντ ήταν αισιόδοξος: « Πρέπει να προκριθούμε είτε με πλεονέκτημα είτε με μειονέκτημα έδρας. Υπάρχει αυτό το ‘πρέπει’ για την Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πραγματικά σκληρές έδρες, αλλά το θέμα είναι ποιος θα κάνει τα περισσότερα διπλά. Πιστεύω ότι θα περάσουν και οι δύο».

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον ‘Σάσα’ αν παρακολουθεί την πορεία της προηγούμενης ομάδας του, του Άρη: « Εννοείται ότι παρακολουθώ και κρατάω τις επαφές μου. Είναι συγκινητική η προσπάθεια της ομάδας φέτος. Σίγουρα τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν από την μία μέρα στην άλλη, καθώς μιλάμε για για μια καινούρια ομάδα, που πρέπει να βρει την χημεία της. Ωστόσο, ο κόουτς Πρίφτης γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Ο Άρης έχει ένα πολύ δύσκολο όμιλο στο Eurocup με Αρμάνι Μιλάνο, Άλμπα Βερολίνου και Νεπτούνας αν όμως προστατέψει την έδρα του μπορεί να προκριθεί. Τους εύχομαι τα καλύτερα και πάνω από όλα να είναι υγιείς».

Αμπρίνες: «Κλειδί για το αποτέλεσμα του αγώνα το 2ο δεκάλεπτο»

Στην κούραση της Μπαρτσελόνα από το προ διημέρου ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και στην κυριαρχία του Ολυμπιακού στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ απέδωσε την ήττα των Καταλανών στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση του Τοπ 16, απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Άλεξ Αμπρίνες.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποιο ήταν το κλειδί του αγώνα, ο 22χρονος στάθηκε στην διαφορά που έχτισαν οι ερυθρόλευκοι με το τέλος της 2ης περιόδου: «Σίγουρα το 2ο δεκάλεπτο ήταν το κλειδί. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ειδικά τα τελευταία 3-4 λεπτά της περιόδου, άρα και παραπάνω κατοχές. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους με το τέλος του ημιχρόνου», δήλωσε ο Ισπανός, ενώ όσον αφορά την – εν τέλει αποτυχημένη – μίνι προσπάθεια για… επιστροφή των Καταλανών στο παιχνίδι, σχολίασε: «6 λεπτά πριν το τέλος ήμασταν πίσω για 20, το ξέραμε ότι ήταν αδύνατο να κερδίσουμε. Επομένως προσπαθήσαμε να χάσουμε με όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά. Σίγουρα είναι καλύτερο το να χάνεις για 12 από το να χάνεις για 20, εν όψει και της εντός έδρας ρεβάνς στην Βαρκελώνη, στον επόμενο γύρο».

Ο Αμπρίνες πάντως τόνισε και τον αυξημένο συντελεστή δυσκολίας που δημιουργούσε στην Μπαρτσελόνα η ύπαρξη δύο ντέρμπι σε απόσταση μόλις δύο ημερών. « Ήταν δύσκολο για εμάς αυτό το τριήμερο. Πρώτα ένας σημαντικός αγώνας με τη Ρεάλ, και στη συνέχεια το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα ήρθαμε καταπονημένοι. Προσπαθήσαμε. Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ήταν δύσκολο για εμάς να κρατήσουμε αυτόν τον ρυθμό και στον υπόλοιπο αγώνα, αντίθετα με τον Ολυμπιακό».

Τέλος, σχετικά με τον όμιλο και την δυσκολία του, ο Ισπανός τόνισε: «Είναι σίγουρα ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Αν υπάρχει κάτι καλό με αυτήν την ήττα είναι ότι είναι νωρίς και μπορούμε να συνέλθουμε. Όσον αφορά την συνέχεια, σε έναν τέτοιο όμιλο καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Αν κερδίσεις τα παιχνίδια στην Βαρκελώνη και ένα-δύο ακόμα από τα εκτός, είσαι στην επόμενη φάση»

Μπραντ Όλεσον: « Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό μετά από ένα κλάσικο»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αμπρίνες κινήθηκε και ο Μπραντ Όλεσον, τονίζοντας ότι η Μπαρτσελόνα ερχόταν από το ντέρμπι με την Ρεάλ στην Μαδρίτη με μόλις 48 ώρες ξεκούραση: « Ήρθαμε εδώ μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ρεάλ και με ελάχιστη ξεκούραση για να παίξουμε με ακόμη μία κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα, τον Ολυμπιακό. Ηττηθήκαμε αλλά πρέπει να επανέλθουμε γιατί το Τοπ16 έχει πολύ δρόμο»

Στην ερώτηση αν το ματς κρίθηκε στη μεγάλη διαφορά των ριμπάουντ (σ.σ. 41-30 υπέρ Ολυμπιακού) ο Αμερικανοϊσπανός γκαρντ συμφώνησε λέγοντας: « Προφανώς και ήταν το κλειδί της αναμέτρησης. Επίσης στα τρία τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, είχαμε ένα κακό διάστημα, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 12-0 και εκεί τελείωσε το παιχνίδι»

Σχετικά με την συνύπαρξη στον όμιλο με την Ρεάλ Μαδρίτης κι αν θα προτιμούσε να την συναντήσουν αργότερα: « Ο όμιλος είναι δύσκολος όχι μόνο λόγω της Ρεάλ. ΤΣΣΚΑ, Χίμκι και Ολυμπιακός είναι εξίσου δυνατοί αντίπαλοι. Δεν έχει σημασία πότε και που αντιμετωπίζουμε την Ρεάλ. Μας αρέσει να αγωνιζόμαστε στα ‘κλάσικο’ και θέλουμε πάντα να τους κερδίζουμε».

Ερωτηθείς για την διαφορά με την οποία έχασε η Μπαρτσελόνα και πόσο σημαντικό ήταν ότι αντέδρασαν στο τέλος: « Καταφέραμε να μαζέψουμε κάπωςτην διαφορά από τους 20 πόντους στους 12. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον δεύτερο γύρο στην Βαρκελώνη, όπου ελπίζουμε να κερδίσουμε με πάνω από 12 πόντους».

Τέλος, ο Όλεσον μας είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να θέσει η Μπαρτσελόνα ως στόχο το πλεονέκτημα έδρας: « Κάθε εβδομάδα είναι ξεχωριστή, πρέπει πάντα να προετοιμάζεσαι κατάλληλα βλέποντας το κάθε ματς ξεχωριστά. Είδατε ότι πήραμε μια τεράστια νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα απέναντι στην Ρεάλ αλλά σήμερα δεν τα καταφέραμε το ίδιο καλά».

Πηγη: ΑΠΕ- ΜΠΕ