Το ημερολόγιο ενός (κατά φαντασίαν) προπονητή (18/7)

Το ημερολόγιο ενός (κατά φαντασίαν) προπονητή (18/7)

Fantasy Leagues. Αυτά τα παιχνίδια που δύσκολα να κάτσεις να ασχοληθείς, αλλά από τη στιγμή που τα πιάσεις δεν ξεκολλάς. Εδώ και 4-5 χρόνια που ασχολείται ο υποφαινόμενος με το σπορ, η “προπονητική” στα Fantasy Leagues θέλει λίγο ακόμα για να καταντήσει full time απασχόληση. Premier League, NBA, Euroleague είναι ήδη στο πρόγραμμα, ενώ η νέα σεζόν του NFL ξεκινάει και το “μικρόβιο”… τσιγκλάει για ενασχόληση και με εκείνο.

Όπως και να χει όμως, αρκετά με τα εισαγωγικά, πάμε στο ψητό. Το Fantasy League της Premier League έχει ήδη αρχίσει, μαζί με το πρωτάθλημα, επομένως ήδη είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τους παίκτες. Κάθε βδομάδα (if everything goes as planned), θα ρίχνουμε μια ματιά στην αγωνιστική που έρχεται και στο πως κινείται η “αρμάδα” που ακούει στο όνομα “ThisIsOurYear FC” (Ναι, τόσο προβλέψιμος ως Liverpudlian).

Gameweek 2

Μια καλή μετριότητα ήταν η πρώτη αγωνιστική στο Fantasy League για την “ThisIsOurYear FC”. Οι 68 πόντοι της πρώτης αγωνιστικής ήταν καλύτεροι από το average του παιχνιδιού και μας φέρνει κοντά στο πρώτο εκατομμύριο (1.039.424 για την ακρίβεια) της overall βαθμολογίας, μια σχετικά καλούτσικη αρχή, αν σκεφτεί κανείς ότι το παιχνίδι έχει περίπου 4.4 εκατομμύρια παίκτες.

Πάμε να δούμε το ρόστερ

GK: Foster

DEF: Ake, Stephens, Stones

MID: Ritchie, Zaha, Salah, De Bruyne

ATT: Kane, Lukaku (C), Gabbiadini

(Αλλαγές: Elliot/ Mee, Carroll, Long)

Σχετικά καλά τα πήγαν οι πιο πολλοί απ’τους παίκτες της ομάδας. Παραφωνίες ο Kane του ενός βαθμού, το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, ο Ritchie (1 pt), ο Zaha (2 pt) και ο Gabbiadini (2 pt). O De Bruyne επίσης πήρε μόλις 3 βαθμούς, λόγω του clean sheet, ενώ θα μπορούσε να έχει συμμετοχή σε κάποιο γκολ.

Ο Lukaku από την άλλη έκανε μία αρκετά συμπαθητική παρουσία ως αρχηγός  (όχι μόνο δικός μου αλλά και ενός τεράστιου αριθμού παικτών) με τα 2 του γκολ και θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει στα ίδια.

Η ανάγκη της ομάδας είναι η θέση του Wilfried Zaha. Πέρα από το γεγονός ότι η Crystal Palace απογοήτευσε αλλά και το ότι έχει παιχνίδι με τη Liverpool, o Zaha έχει πρόβλημα στο γόνατο με την ημερομηνία επιστροφής του στα γήπεδα ίσως να είναι ακόμα και μετά από έναν μήνα. 7.0 η αξία και επομένως ο παίκτης που θα βρεθεί πρέπει να είναι μέχρι τα ίδια λεφτά, μιας και η… μπάνκα είναι μηδενική, ή αλλιώς να έρθει νωρίς νωρίς το πρώτο -4.

Τι παιχνίδια προσέχουμε αυτή τη βδομάδα;

Swansea – Man Utd: Ευκαιρία για άλλο ένα clean sheet για την ομάδα του Mourinho που έχει ένα πολύ καλό σερί αγώνων στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος. De Gea (5.5), Valencia (6.5 αλλά με ευκαιρία να προσφέρει και μπροστά) για αμυντικές επιλογές, ενώ πέρα του Lukaku (11.5), η δυάδα Mkhitaryan (8.1) και Pogba (8) μπορεί πάνω κάτω να προσφέρει εξίσου. Ο Martial (8.0) είχε 10 πόντους μεν αλλά έπαιξε μόλις 10 λεπτά.

Burnley – West Brom: Ευκαιρία για clean sheet και για τις δύο ομάδες. O Foster (4.5) παραμένει τοπ επιλογή στο τέρμα, όπως και ο Dawson (5.0) στην άμυνα για τους “Baggies”. Ο Hegazi (4.6), αν και τοπ σκόρερ την προηγούμενη βδομάδα, κινδυνεύει για rotation, ειδικά όταν γυρίσουν οι Evans/McAuley.  Από την Burnley o Mee (4.5) είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή στην άμυνα, ενώ αν μπει κάποιο γκολ, ο Voakes (6.0) έρχεται από δύο τέρματα στον αγώνα με την Chelsea και έχει το μομέντουμ.

Southampton – West Ham: Δεν μας την έκανε τη χάρη ο Gabbiadini (7.0), o οποίος απλά δεν ήθελε να σκοράρει. Στηρίζουμε όμως και μπορεί απέναντι στη West Ham να βρει επιτέλους τα δίχτυα, αλλιώς ίσως να κοιτάξουμε αλλού σιγά σιγά.  Η άμυνα των Saints είναι πάντα στιβαρή, με Bertrand (5.5) ως η καλύτερη επιλογή, ενώ οι Yoshida/Cedric/Stephens (5.0) είναι ένα κλικ κάτω αλλά πάντα τίμιοι, ως μέρος μίας καλοδουλεμένης μηχανής. Επίσης γι’αυτό και δεν προτείνουμε να ρισκάρει κανείς με τον Chicharito (7.0) αλλά να περιμένει μία βδομάδα, γιατί έρχεται καλό σερί αγώνων για τους Hammers. Αν ο Μεξικανός, ή κάποιος άλλος εκ των μεσοεπιθετικών των “Hammers” σκοράρει, βάζει ένα ακόμα αστεράκι για απόκτηση την επόμενη εβδομάδα.

Huddersfield – Newcastle: Μεγάλη έκπληξη τα “Terriers” με την εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Palace, όμως και η Newcastle μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κοιτάμε μεσοεπιθετικά λοιπόν. Mooy (5.5) και Ince (6) οι ελπιδοφόρες επιλογές στο κέντρο της ομάδας του Wagner, ενώ ο Mounie (6.1) είναι ο νέος σκόρερ της Huddersfield. Ο Ritchie (6.0) από την άλλη θα είναι αυτός που θα έχει την απόλυτη πρωτοβουλία στο παιχνίδι της Newcastle και γι’αυτό αξίζει προσοχής. Βέβαια, για όσους είστε σε budget, υπάρχει πάντα και ο Atsu (4.5).

 

Πίσω στα της ομάδας τώρα.

H αρχική σκέψη είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάποιος απ’τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ, πλην Zaha. Oι Stephens, Stones και Ake θα παραμείνουν η τριάδα, καθώς ο αμυντικός της City έχει κάποιες πιθανότητες να συνδράμει και επιθετικά, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι με την Everton θα είναι ντέρμπι και ίσως παραβιαστεί η εστία των Citizens.

O Salah (ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ GOD DAMN IT) είχε ένα καλό πρώτο δείγμα, ο De Bruyne είναι πάντα νευραλγικός και υποψήφιος για σκορ, είτε με γκολ είτε με ασίστ, ενώ η τριάδα Lukaku – Kane – Gabbiadini δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει και να δεχτεί η ομάδα hits χωρίς λόγο. Ίσα ίσα, το ντέρμπι του Λονδίνου με την Chelsea ίσως δώσει αφορμή στον Kane να ανεβάσει λίγο ρυθμούς.

Στο “μέτωπο Zaha” λοιπόν: Μία σκέψη ήταν η επιλογή του Gini Wijnaldum (7.0). Ένας παίκτης που στα εντός έδρας μπορεί να σου κάνει τα πάντα (πέρσι και τα 9 του γκολ ήρθαν στο Anfield) και στα εκτός να μην κάνει τίποτα. Η Liverpool κάνει πρεμιέρα στο Anfield αύριο και γιατί όχι να μην στηρίξεις τον Gini; Όμως αυτό θα ήταν μάλλον one and done κίνηση, οπότε ασύμφορη για τη γενικότερη εικόνα. Too early for that.

Μετά έχουμε τον Mooy, μία κίνηση που αφήνει και 1.5 μύρια στην τράπεζα, τον Tadic (7.0) αλλά και τον Ramsey (7.0). Κίνδυνος rotation για τον “νεκροθάφτη”, ενώ η Southampton επιθετικά ζορίζεται ακόμα. Ο Tadic σίγουρα εμπνέει πολύ κόσμο. Όμως at the end of the day, βλέποντας και το μέλλον, ο Mooy αναμένεται να έχει πολύ την μπάλα στα πόδια του σε ένα παιχνίδι που περιμένουμε σκορ και από τις δύο πλευρές, ενώ τα λεφτά στην τράπεζα θα είναι χρήσιμα για περαιτέρω ελιγμούς σε επόμενη αγωνιστική.

Χωρίς πολλά-πολλά, η ομάδα της 2ης αγωνιστικής:

 

Το ημερολόγιο ενός (κατά φαντασίαν) προπονητή (18/7)