Το ημερολόγιο ενός (κατά φαντασίαν) προπονητή (25/7)

Το ημερολόγιο ενός (κατά φαντασίαν) προπονητή (18/7)

Τέλος και η δεύτερη αγωνιστική και με τους 44 πόντους την προηγούμενης αγωνιστικής, οι οποίοι ήταν ακριβώς πάνω στον μέσο όρο βαθμολογίας των ομάδων, η ThisIsOurYear FC είδε μία μικρή, αλλά αισθητή πτώση στις γενικές βαθμολογίες, γύρω στις 200 χιλιάδες θέσεις σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα. Βέβαια, πάλι εβρισκόμενη λιγότερο από 250 χιλιάδες θέσεις πίσω απ’το πρώτο εκατομμύριο και με ολόκληρο το πρωτάθλημα σχεδόν να απομένει, πολλά θα αλλάξουν.

Η μεταγραφή πάντως της ομάδας (και μία απ’τις προτάσεις της προηγούμενης εβδομάδας) ο Αυτστραλός Aaron Mooy της Huddersfield όχι μόνο ήταν καλός, αλλά με 10 πόντους ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας για την περασμένη αγωνιστική. Ο Kane συνέχισε να σημαδεύει τα δοκάρια, ο Salah έπεσε θύμα του rotation του Jurgen Klopp, ενώ και η City απογοήτευσε.

Η ομάδα της περασμένης αγωνιστικής:

GK: Foster

DEF: Ake, Stephens, Stones

MID: Ritchie, Mooy , Salah, De Bruyne

ATT: Kane, Lukaku (C), Gabbiadini

(Αλλαγές: Elliot/ Mee, Carroll, Long)

Gameweek 3

Πάμε όμως στην αγωνιστική που μας έρχεται, την τελευταία πριν την πρώτη διακοπή για εθνικές ομάδες τη φετινή σεζόν.

Τι παιχνίδια προσέχουμε αυτή τη βδομάδα;

Newcastle – West Ham: Τα λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τον Chicharito. O Μεξικανός έχει από αυτήν την εβδομάδα και έπειτα ένα αρκετά υποσχόμενο πρόγραμμα για να συνεχίσει δυναμικά, μετά και τους 13 πόντους του παιχνιδιού με τη Southampton. H Newcastle έχει δεχτεί ήδη 3 γκολ στα 2 πρώτα παιχνίδια και ακόμα από την άλλη ψάχνει το πρώτο της. Αν κάποιος έχει τον Ritchie, τον άνθρωπο που έχει τον πλήρη έλεγχο στα στημένα των Magpies, μπορεί να του δώσει μία (τελευταία ίσως) ευκαιρία μπας και η ομάδα του Rafa Benitez καταφέρει σκοράρει τώρα.

West Brom – Stoke: Η άμυνα των Baggies είναι rock solid, για άλλη μία βδομάδα κρατάει το clean sheet και αν ισχύει το ενδιαφέρον για τον Sakho θα είναι μία απ’τις αγαπημένες επιλογές για τους παίκτες. Ο Foster παραμένει σιγουράκι για τα μετόπισθεν, ενώ μπροστά οι Jay Rodriguez και Matt Phillips μπορούν να δώσουν αξία σε αυτούς που θα ποντάρουν. Για την Stoke, ο “νέος” Jese έκανε το “μπαμ” με το καλημέρα, σκοράροντας με την Arsenal και θα μπορούσε να αποκτήσει μομέντουμ.

Tottenham – Burnley: Ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι για τους Spurs και ο Kane πάλι παίζει να σημαδεύει τα δοκάρια. Ο πιο ακριβός παίκτης του παιχνιδιού απογοητεύει, αλλά ως γνωστόν ο Αύγουστος και αυτός δεν είναι φίλοι. Όπως και να χει, οφείλουμε να τον προτείνουμε, όπως και τους Eriksen και Dele Alli. Ο Eriksen πάει αρκετά καλά, ενώ και ο Alli είναι παίκτης νευραλγικός για την ομάδα του Λονδίνου, η οποία βέβαια ακόμα ψάχνει θετικό αποτέλεσμα στο Wembley.

Liverpool – Arsenal: Το 7+ παιχνίδι της αγωνιστικής. Ποντάρουμε στην επίθεση, επομένως Mane, Salah, Firmino, Alexis (ο οποίος επιστρέφει) και Lacazette είναι πολύ καλές επιλογές αν θέλετε επιθετικές επιστροφές. Για τη μέση και πίσω, ο συγκεκριμένος αγώνας δεν συστήνεται.

Για να πάμε στα της ομάδας.

Η τριάδα Lukaku – Gabbiadini – Kane δεν χαλάει μπροστά, μέχρι το international break τουλάχιστον, στο οποίο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Το κέντρο έχει δύο υποψήφιους για αποχώρηση, τον Ritchie (6.0) kai τον De Bruyne (10.0) ενώ στην άμυνα, η Bournemouth θα έχει λίγο πιο δύσκολο πρόγραμμα από εδώ και πέρα, επομένως ο Nathan Ake (5.0) προστίθεται στους προς αποχώρηση παίκτες. Ο Stephens της Southampton θα κριθεί αυτήν την εβδομάδα, όταν δούμε πως θα επηρεάσει τα center back η μεταγραφή Hoedt. Ίσως πια αν θέλετε “5άρι” από τους Saints είναι καλύτερο να κινηθείτε στον Cedric Soares, που δύσκολα θα χάσει την θέση του.

Για πρώτη εβδομάδα το περιβραχιόνιο αλλάζει χέρι και πάει στον Harry Kane, ο οποίος ήρθε η ώρα του να δράσει και να ξορκίσει το φάντασμα του Αυγούστου. O De Bruyne είναι πολύ καλός για να πάει άλλη μία αγωνιστική “άσφαιρος”, βέβαια αν δεν γυρίσει την κατάσταση τούμπα, τότε ίσως να αποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. Ο Ritchie ήταν πολύ κοντά στο να αποχωρήσει, όμως η άμυνα είναι αυτή που καίει την ομάδα. Τα χαμένα clean sheets στοίχησαν αρκετά την περασμένη εβδομάδα. Έτσι αυτός που θα αποχωρήσει θα είναι ο Nathan Ake, ο οποίος θα αφήσει την θέση του στον Phil Jones, μιας και για την ώρα η ομάδα του Mourinho δείχνει αρκετά σφιχτή και γενικότερα η United τσουλάει καλά και αφού δεν έχουμε χώρο για να εκμεταλλευτούμε το δίδυμο Mikhitaryan/Pogba, είναι καλό να έχουμε την κάλυψη πίσω.

Έτσι η ομάδα διαμορφώθηκε ως εξής:

Το ημερολόγιο ενός (κατά φαντασίαν) προπονητή (25/7)