Champions League 2017-18 Preview: Group B

Champions League 2017-18 Preview: Group B

Δεύτερο όμιλος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για το preview του Rabona, και πάμε να δούμε το πρώτο ζευγάρωμα “φωτιά” για τη φετινή διοργάνωση. Στον όμιλο όπου Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν των αστέρων και του ποδοσφαίρου υψηλών ταχυτήτων, συναντούν την Σέλτικ των “invincibles” του Brendan Rodgers και την πάντα ζημιάρα και ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του περσινού Europa League, Άντερλεχτ!

Group B

Μπάγερν Μοναχου

Champions League 2017-18 Preview: Group B

Η ομάδα του Carlo Ancelotti προέρχεται από άλλο ένα πρωτάθλημα Γερμανίας και αποκλεισμό στα προημιτελικά του περσινού Champions League. Οι Βαυαροί κοίταξαν το μέλλον και κινήθηκαν αποκτώντας τον 22χρονο Sule απ’την Χόφενχαϊμ, τον 23χρονο Corentin Tolisso απ’την Λυόν, ενώ “τάραξαν τα νερά” με την απόκτηση του James Rodriguez από την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι απώλειες βέβαια είναι και αυτές σημαντικές. O Xabi Alonso αποσύρθηκε, ο Lahm το ίδιο, ενώ οι Douglas Costa, Renato Sanchez και Holger Badstuber κίνησαν για άλλες πολιτείες. Το τι περιμένουμε απ’την Bayern είναι γνωστό. Πολύ δυνατή ομάδα, με έναν αξιόλογο προπονητή και με χαρακτηριστικό της τον κλασικό γερμανικό ποδοσφαιρικό κυνισμό. Lewandowski και Muller είναι πάντα μπροστά για να “κουνήσουν το αντίπαλο πλεκτό”, ενώ οι Robben – Ribery, αν και έχουν μεγαλώσει, παραμένουν πάντα ποιοτικοί. Προφανώς και στοχεύει την πρωτιά, όμως δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά την σεζόν και η Παρί έρχεται με άγριες διαθέσεις μετά από ένα τρελό καλοκαίρι.

Παρί Σεν Ζερμέν

Champions League 2017-18 Preview: Group B

Η ομάδα που κέρδισε όλες τις εντυπώσεις το φετινό καλοκαίρι. Ο λόγος; Τα 400 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε για δύο παίκτες! Neymar και Kylian Mbappe είναι πλέον κάτοικοι Παρισιού και μαζί με τον Edinson Cavani δημιουργούν ίσως το πιο “καυτό” επιθετικό τρίο στην Ευρώπη! Μαζί με τον Dani Alves και τον Yuri Berchice της Σοθιεδάδ για την απαραίτητη αμυντική ενίσχυση, το λιτό ποσοτικά, αλλά εκθαμβωτικό ποιοτικά μεταγραφικό καλοκαίρι των δευτεραθλητών Γαλλίας τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν φέτος τα πάντα! Και μην γελιόμαστε, με το “τα πάντα” εννοούμε κυρίως το Champions League! Η ομάδα του Emery ήδη έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με σχεδόν 4 γκολ ανά παιχνίδι πρωταθλήματος και στην Ευρώπη πάει για μία απ’τα ίδια. Έχει όλο το ταλέντο για να αφήσει την Μπάγερν δεύτερη στον όμιλο και να πάει πολύ μακριά στην διοργάνωση.

Άντερλεχτ

Champions League 2017-18 Preview: Group B

Οι πρωταθλητές Βελγίου είναι μία απ’τις δύο ομάδες που ξεκινάνε με στόχο την τρίτη θέση στον όμιλο. Θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάτι διαφορετικό, όμως η μάχη για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League, θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Οι Βέλγοι έχουν ένα εξαιρετικά καλό πρότζεκτ, το οποίο εδώ και 2 χρόνια αποδίδει καρπούς, δίνοντας τους καλά πλασαρίσματα στο Europa League. Φέτος η ομάδα πήρε μεταξύ άλλων τον Sven Kums από τη Watford, τον Matz Sels (ΤΦ) δανεικό απ’τη Νιούκαστλ αλλά και τον επιθετικό Henry Onyekuru από την Everton. Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και θα είναι αρκετά ανταγωνιστική, όμως δύσκολα θα αποσπάσει κάτι από τους δύο μεγάλους.

Σέλτικ

Champions League 2017-18 Preview: Group B

Τέλος έχουμε την Σέλτικ, την ομάδα που κέρδισε αήτηττη το περσινό πρωτάθλημα Σκωτίας. H αρμάδα του Brendan Rodgers, άφησε ένα μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών να φύγει, με τους δύο σημαντικούς αποχωρήσαντες να είναι ο Kolo Toure και ο Emilio Izaguirre (μετά από 7 ολόκληρα χρόνια). Στην ομάδα ήρθαν ο  εξτρέμ Jonny Hayers, ο μέσος Olivier Ntcham και o δανεικός απ’την Παρί επιθετικός Odsonne Edouard. Οι Κέλτες επομένως θα στηριχτούν κατά κύριο λόγο στον περσινό πυρήνα, από τον οποίο ξεχωρίζει το επιθετικό δίδυμο των Griffiths – Dembele, αλλά και οι μέσοι Scott Sinclair, Stuart Armstrong και ο αρχηγός Scott Brown. One to watch επίσης ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, ο 20χρονος αριστερός μπακ Kierran Tierney. Ο Rodgers ελπίζει ότι η ομάδα του θα δείξει τον απαιτούμενο χαρακτήρα και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στο Europa League.

Πρόβλεψη

Ένας όμιλος δύο ταχυτήτων. Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου στοχεύουν στην πρωτιά, με τον πρώτο λόγο να τον έχουν μάλλον οι Παριζιάνοι, χωρίς να ξεγράφουμε τους Γερμανούς, οι οποίοι ως ομάδα έχουν το know-how για να φέρουν την δουλειά εις πέρας. Από την άλλη Σέλτικ και Άντερλεχτ θα κοιτάξουν να πάρουν το εισιτήριο για το Europa League και το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είναι οι Βέλγοι, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μουδιασμένα τη νέα σεζόν. Για την ώρα, ίσως το προβάδισμα να το έχει οριακά η Celtic, η οποία μπορεί και να κόψει και κανέναν βαθμό από κάποιον απ’τους μεγάλους στο Celtic Park. Η πρώτη θέση λογικά θα κριθεί γύρω στους 12 βαθμούς, ενώ από την άλλη η θέση του Europa League θα πάει χαμηλά, μπορεί και στους 4-5 βαθμούς, ιδιαίτερα αν οι 2 μεγάλοι καθαρίσουν τα παιχνίδια τους με τους αδύναμους αντιπάλους τους.