Champions League 2017-18 Preview: Group C

Champions League 2017-18 Preview: Group D

Ο επόμενος όμιλος του preview του Rabona για το Champions League είναι αυτός της περσινής πρωταθλήτριας Αγγλίας, της Τσέλσι του Antonio Conte, η οποία μετά από ένα χρόνο εκτός Ευρώπης επιστρέφει στο Champions League. Μαζί της η ομάδα που μόνιμα φτάνει κοντά στην πηγή χωρίς να πιει νερό, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η δευτεραθλήτρια Ιταλίας Ρόμα και τέλος η Αζέρικη Καραμπάγκ.

Group C

Τσέλσι

Champions League 2017-18 Preview: Group C

Η ομάδα του Antonio Conte πήρε ένα πολύ εύκολο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν όμως σε αυτό βοήθησε ότι δεν είχε καθόλου Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Φέτος τα πράγματα αλλάζουν και οι Blues πρέπει να είναι ακόμα καλύτεροι αν θέλουν να έχουν ξανά επιτυχίες. Οι μεταγραφικές τους κινήσεις υποδηλώνουν θέληση για ενίσχυση. Ruddiger και Zappacosta στην άμυνα, Bakayoko και Drinkwater στο κέντρο και o Alvaro Morata στην επίθεση κόστισαν 185 εκατομμύρια λίρες σύνολο! Όλοι είναι παίκτες που θα μπουν και θα παίξουν άμεσα, ενώ αν εξαιρέσει κανείς την πώληση Matic σε άμεσο ανταγωνιστή, καμία άλλη κίνηση δεν είναι επιζήμια για την ομάδα. Αυτό που είναι επιζήμιο είναι η απουσία του Diego Costa, ενός παίκτη που έχει τσακωθεί με τον προπονητή του και δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αγωνιστεί ξανά με την ομάδα του Λονδίνου. Καλός χρυσός ο Morata, αλλά άλλος παίκτης στο στυλ του Diego Costa δεν υπάρχει στην επίθεση της Τσέλσι.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Champions League 2017-18 Preview: Group C

Ένα βαρετό μεταγραφικό καλοκαίρι έζησαν στην Ισπανική πρωτεύουσα. Οι Ροχιμπλάνκος βρίσκονται υπό καθεστώς τιμωρίας από την FIFA, η οποία τους απαγορεύει να προσθέσουν οποιονδήποτε παίκτη στο ρόστερ μέχρι την αρχή του 2018. Επομένως, η μοναδική μεταγραφή της ομάδας, ο Ισπανός μέσος Vitolo, ο οποίος ήρθε από τη Σεβίλλη, έφυγε κατευθείαν δανεικός για τη Λας Πάλμας, μέχρι την αρχή του 2018. Κατά τα άλλα ούτε απώλειες είχαμε (ο Theo Hernandez πήγε μεν στην Ρεάλ έναντι 30 εκατομμυρίων, χωρίς όμως να έχει αγωνιστεί ποτέ με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο), επομένως “same old, same old”. Ή μάλλον σχεδόν “same old”. Το Estadio Wanda Metropolitano ανοίγει τις πόρτες του στις 17 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τη Μάλαγα και θα είναι σίγουρα η πιο ηχηρή αλλαγή εδώ και πολλά χρόνια για τους ροχιμπλάνκος!

Champions League 2017-18 Preview: Group C

Στα αγωνιστικά πάντως, με τον Griezmann ηγέτη και το πλάνο Simeone το Α και το Ω αυτής της ομάδας, η Ατλέτικο θα πάει για άλλη μια διοργάνωση με την ελπίδα ότι πιθανή συμμετοχή σε 3ο τελικό Champions League θα της δώσει την κούπα. Συμπαγής και κυνική, η Atletico είναι η ομάδα που ο καθένας πρέπει να φοβάται μην τον “τελειώσει” από το πουθενά ακόμα κι αν αυτός είναι ο Antonio Conte, θιασώτης μιας παρόμοιας ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας με τον “Τσόλο”. Αν μη τι άλλο, τα κλισέ περί “σκακιέρας” θα ισχύσουν πέρα ως πέρα στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ρόμα

Champions League 2017-18 Preview: Group C

Ρόμα χωρίς Totti, χωριάτικη δίχως φέτα. Το πως θα είναι η Ρόμα της νέας εποχής είναι κάτι που θα περιμένουμε να μάθουμε με αμείωτο ενδιαφέρον. Πέρα απ’τον Totti, οι Ρωμαίοι έχασαν τους Salah, Ruddiger, Vermaelen και Paredes, ενώ ενισχύθηκαν με τον Cengiz Under της Μπασακσεχίρ, τον Kolarov της City, το αξιόλογο αμυντικό δίδυμο εξ Ολλανδίας των Hector Moreno (PSV,  σέντερ μπακ) και Rick Karsdrop (Feyenoord, δεξιό μπακ). Το ρόστερ της Ρόμα παραμένει αρκετά αξιόλογο και με μπόλικες λύσεις σε κάθε γραμμή (ο νέος τεχνικός διευθυντής, Monzi, ερχόμενος από μία πολύ επιτυχημένη παρουσία στη Σεβίλλη, ήδη έχει αφήσει το σημάδι του) όμως απέχει παρασάγγας από το να ανταγωνιστεί ευθέως τις Ατλέτικο και Τσέλσι. Πολύ δουλειά θα έχει μπροστά του ο νέος κόουτς, Eusebio Di Francesco και η Ρόμα μάλλον θα βολευτεί με την τρίτη θέση, χωρίς όμως να αποκλείεται εντελώς από την διεκδίκηση μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων. Το Ολίμπικο άλλωστε δεν είναι ποτέ φιλόξενο.

Καραμπάγ

Champions League 2017-18 Preview: Group C

Οι Αζέροι είναι απ’τις ομάδες που μπήκαν στην διοργάνωση του Champions League και θα χαρούν κάθε δευτερόλεπτο σε αυτήν. Ο Gurban Gurbanov, ο οποίος κοντεύει να κλείσει δεκαετία στους πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν έχει ένα ρόστερ χωρίς κάποιο μεγάλο όνομα, αν εξαιρέσει κανείς τον πρώην μέσο της Μπέρμινγκχαμ και της Χετάφε (αλλά και της ΑΕΚ), τον Ισπανό Michel. Η σύνδεση με Ελλάδα δεν σταματάει εκεί όμως, καθώς βρίσκονται επίσης δύο δανεικοί απ’την Super League.  O Tarik Elyounoussi του Ολυμπιακού και ο Pedro Henrique του ΠΑΟΚ. Πάντως το ότι κατάφεραν να μπουν στην φάση των ομίλων είναι από μόνο του ιστορικό κατόρθωμα, μιας και έγιναν η πρώτη ομάδα της χώρας που καταφέρνει κάτι τέτοιο και οποιοδήποτε άλλη διάκριση θα είναι μάλλον… πρόσθετο μπόνους!

Πρόβλεψη

Ατλέτικο και Τσέλσι θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση. Από κοντά η Ρόμα, η οποία θα πάει για να “κλέψει” ό,τι περισσότερο μπορεί απ’τα δύο φαβορί και να δει στην πορεία τι θα διεκδικήσει. Γύρω στους 10-12 βαθμούς δεν αποκλείεται να είναι αρκετοί για την πρώτη θέση, μιας και ο όμιλος έχει… αύρα για κάποιες ισοπαλίες , ενώ το πρόσωπο που θα εμφανίσει η Καραμπαγκ θα κρίνει το πόσο θα ανέβουν και οι απαιτήσεις για την τρίτη θέση ή αν αυτή θα βρίσκεται πιο κοντά στην δυάδα παρά στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα. Το ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν και το Μπακού θα έχει ενδιαφέρον πάντως για όλες τις άλλες ομάδες του ομίλου.