Champions League 2017-18 Preview: Group F

Champions League 2017-18 Preview: Group E

Όμιλος έκτος. Ακόμη ένας με αγγλική ομάδα. (Πέντε είναι γαρ φέτος στη διοργάνωση). Ας τις πάρουμε όμως με τη σειρά όπως προέκυψαν από την κλήρωση. Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι και Φέγενορντ. Ένας όμιλος που προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Champions League 2017-18 Preview: Group F

Ας ξεκινήσουμε με τους πρωταθλητές Ουκρανίας. Μία ομάδα που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Champions League. Παρότι δεν έχει πλέον την ίδια δυναμική σε σχέση με πριν 3-4 χρόνια. Έχει πάντα όμως ιδιαίτερο ταλέντο μεσοεπιθετικά. Ρόστερ χωρίς αξιομνημόνευτες προσθαφαιρέσεις το καλοκαίρι, κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα και ακόμη και τώρα που γράφεται το κείμενο είναι πρώτη στη βαθμολογία μετά από 7 αγώνες στη νέα διοργάνωση. Το ρόστερ της αποτελείται κατά 52% από ξένους αλλά γενικά έχει ισορροπία. Όσοι παρακολουθήσετε τον όμιλο have a look στους KovalenkoMarlos και Fred. Με τους Ουκρανούς να είναι σίγουρα υποδεέστερη ομάδα σε σχέση με Nάπολι και Σίτι θα έχουν ζωτική σημασία τα κολλητά παιχνίδια με τη Φέγιενορντ. Δίνουμε πόντο εμπιστοσύνης στην ουκρανική ομάδα ώστε να είναι εκείνη που θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League.

Μάντσεστερ Σίτι

Champions League 2017-18 Preview: Group F

Έπεται η Σίτι του Pep Guardiola. Αυτονόητο πως θα κυνηγήσει το δρόμο έως το τέλος και στο Champions League. Αυτονόητο πως έχει ένα από τα 4-5 καλύτερα σύνολα σε όλη την Ευρώπη. Αυτονόητο πως είναι η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Πολλά αυτονόητα μαζεύτηκαν. Όχι δεν είναι μόνο θεωρία αυτά. Έχουμε την εντύπωση πως θα φανούν και στην πράξη. Τα κολλητά της παιχνίδια είναι με τη Νάπολι και ασφαλώς δεν θα είναι εύκολα. Ωστόσο και η Nάπολι είναι ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Φωτιά με φωτιά λοιπόν και η Σίτι μόνο από δικές της ατασθαλίες δεν θα βγει πρώτη στον όμιλο.

Νάπολι 

Champions League 2017-18 Preview: Group F

Η Νάπολι πάντα παίρνει ζεστά την υπόθεση Champions League. Πάντα είναι άκρως ανταγωνιστική στους ομίλους και ευλόγως συχνά καταφέρνει και παίρνει και προκρίσεις. Ο Sarri έχει πετύχει να παίζει η ομάδα του πραγματικά καταπληκτικό ποδόσφαιρο ανά στιγμές. Ωστόσο πάντα θα έχει την έγνοια μήπως δεν σκοράρει όσα πρέπει για να ξεπεράσει το παθητικό της. Φέτος εν αντιθέσει με πέρυσι θα έχει διαθέσιμο και τον Milik επιθετικά. Έκανε κάποιες προσθήκες, με κυριότερη του αμυντικού Maksimonvic, αλλά καμία δεν αλλάζει έναν ήδη καλοδουλέμενο κορμό. Θα κοντράρει σίγουρα τη Σίτι, αλλά θα θεωρούμε δύσκολο να κερδίσει κάτι παραπάνω από τη δεύτερη θέση πίσω από τους «Πολίτες».

Φέγενορντ

Champions League 2017-18 Preview: Group F

Τέλος σε αυτό τον όμιλο η Φέγενορντ του Ρότερνταμ. Επιτέλους ξανά τίτλος για τη Φέγενορντ που επέστρεψε μετά από πολλά πολλά χρόνια σε θέση να κουνά σεντόνι.  Και έχει μπει δυναμικά και στη νέα Eredivisie. Από το περυσινό ρόστερ σημαντικές απουσίες η ευρωπαϊκή πείρα και ψυχή του Dirk Kuyto Kongolo στην άμυνα όπως και ο Karsdorp.  Το νεότερο σύνολο του ομίλου με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη και με τον Giovanni van Bronckhorst να ξέρει καλά τη διοργάνωση σαν παίκτης αλλά άλλη σκοπιά η προπονητική. Σίγουρα η ολλανδική ομάδα δεν θα είναι ο σάκος του…μποξ αλλά αν θέλει να πετύχει κάτι πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και το γεγονός πως έχει κολλητά παιχνίδια με την άμεση αντίπαλό της. Θα γίνει μεγάλη μάχη με τη Σαχτάρ και θα ρισκάρουμε στο να μην τα καταφέρουν εν τέλει οι πρωταθλητές Ολλανδίας.

Πρόβλεψη

Σε γενικές γραμμές θεωρούμε πως η πρώτη θέση θα κριθεί και εδώ κάπου στους 12 με 13 πόντους ενώ η δεύτερη στους 9-10.