Lennart Thy: How to save a life

thy

Το όνομά του είναι Lennart Thy και είναι μόλις 26 ετών. Δανεικός από την ομάδα της πατρίδας του, τη Werder Bremen, ο στράικερ της VVV Venlo πλέον, διδάσκει ήθος και ανθρωπιά, δίνοντας ξανά αφορμές να επιβεβαιώνουμε τις ανωτέρω έννοιες ακόμα και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Το ομορφότερο όλων; Oταν η ιστορική ομάδα της Εredivisie στάθηκε στο πλευρό του παίκτη της, σύμφωνα με ανακοίνωσή της το πρωί της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί να απουσιάσει μία εβδομάδα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, χάνοντας έτσι και το κρίσιμο ματς με την Αϊντχόφεν.

Ο πολύπειρος Γερμανός ποδοσφαιριστής, έχοντας στο έως τώρα βιογραφικό του γκολ από θητείες με τα χρώματα τόσο της St. Pauli και όλων των μικρών ομάδων της εθνικής Γερμανίας, αποφάσισε να μας βάλει για τα καλά να καταλάβουμε ότι ποδοσφαιριστής και νεαρός επαγγελματίας δεν σημαίνει ένα ατέρμονο κυνήγι συνδυασμού ευπαρουσίαστου του προφίλ και κινήσεων εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, σε όσα αφορούν την προσωπική του ζωή. Έτσι, οι ενέργειές του σε ό,τι σχετίζεται με την αντίληψη του στην προσφορά, μας αρκούσε για να τον καμαρώσουμε. Ο Thy λοιπόν, αποφάσισε να υποβληθεί τις επόμενες ημέρες στις απαραίτητες εξετάσεις DNA που θα τον καταστήσουν ικανό να δώσει αίμα σε πάσχοντα από λευχαιμία.

Eάν λοιπόν τα βλαστοκύτταρα που χρειάζονται φανούν χρήσιμα, τότε θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο. 7 χρόνια νωρίτερα, ο Thy είχε εξεταστεί με σκοπό να γνωρίζει αν κάποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος σε κάποιον ασθενή. Από τους ειδικούς προβλέπεται μία χαμηλή πιθανότητα να ταιριάξουν απόλυτα τα κύτταρα DNA του δότη με κάποιον ασθενή, γεγονός που όπως κάνεις αντιλαμβάνεται ειδικεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Κοινώς, με ένα μικρό θαύμα…. σώζει τη ζωή ενός ανθρώπου!

Τα διδάγματα και ο χρόνος για αξιολόγησης περιττεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις, Μιας και ουδείς γνωρίζει την έκβαση των διαδικασιών. Διακυβεύεται μία ανθρώπινη ζωή…  και εκεί που το λιθαράκι μπορεί να μπει, ας πασχίζουμε να βρούμε τρόπο να το βάλουμε. Ας μην αναμένουμε σε θεωρητική βάση να βάλουμε τον ογκόλιθο, συζητώντας μονάχα για άλλες τόσες αθώες ψυχές που χάνονται καθημερινά….

Το επαγγελματικό στάτους, κυρίως αν συνδυάζεται με εύχρηστα μέσα προβολής και δυνατότητα απήχησης διεθνώς στα πλήθη, αποβαίνει σίγουρα και χρήσιμο μέσο επίτευξης στόχων, διδαχής, αλληλεγγύης και εξισώσεις ενός επιπέδου που σίγουρα αμφισβητείται εντός του πλαστού τουτου κόσμου των social media. Για αυτό το λόγο και το σημερινό παράδειγμα της πιθανής μεταμόσχευσης μας άγγιξε σε τέτοιο βαθμό…