Group F : Να προστατέψει τον θρόνο της!

group F

Ώρα για την πρωταθλήτρια κόσμου! Το επόμενο γκρούπ στο preview του Rabona είναι αυτό της Γερμανίας, της ομάδας που “απέδρασε” από την Βραζιλία με το βαρύτιμο τρόπαιο το 2014! Μαζί της οι πολύ δυνατές ομάδες της Σουηδίας και του Μεξικό, αλλά και τα “μηχανάκια’ της Νότιας Κορέας.

Ας αρχίσουμε από τα “Πάντσερ”. Η πρωταθλήτρια κόσμου έρχεται στα γήπεδα της Ρωσίας με την φαρέτρα της ασφυκτικά γεμάτη και στόχο να κάνει αυτό που μέχρι στιγμής έχουν κάνει μόνο δύο χώρες, η Ιταλία (1934, 1938) και η Βραζιλία (1958, 1962) : Να κάνει το back to back. Το κατόρθωμα αυτό μοιάζει δύσκολο έως απίθανο, όμως η ομάδα του Joachim Low έχει πιθανώς – μαζί με την Γαλλία και την Βραζιλία – το πιο βαθύ ρόστερ της διοργάνωσης. Πόσο βαθύ; Τόσο ώστε να αφήσει εκτός 23άδας τον Leroy Sane μετά από την φανταστική σεζόν που έκανε στην Manchester City. Ποιοι είμαστε εμείς να τον αμφισβητήσουμε στο κάτω κάτω;

Group F : Να προστατέψει τον θρόνο της!

H ομάδα που πάει ως το #1 του… ταμπλό στο τουρνουά της Ρωσίας χαρακτηρίζεται από αυτήν την καταπληκτική πληρότητα που αναφέραμε, με τις παλιές καραβάνες των Neuer, Muller, Hummels, Ozil, Kroos και Reus (Marco, ήρθε η ώρα σου για ένα μεγάλο τουρνουά) και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων (απουσία ο “χρυσός σκόρερ” του τελικού του 2014, Mario Gotze) να συνοδεύεται από μία πάρα πολύ ταλαντούχα και – το σημαντικότερο – ώριμη νέα γενιά, παικτών όπως ο Leon Goretzka, o Timo Werner της Λειψίας, ο Julian Draxler της Παρί (για την ώρα). Τα πράγματα είναι απλά για τον Νασιοναλμανσάφτ. Repeat. Βλέποντας πάντως το ρόστερ, είναι να απορείς πια άλλη ομάδα έχει την πολυτέλεια να έχει τριάδα τερματοφυλάκων τους Neuer, Trapp, Ter Stegen. Οκ, η υγεία του κίπερ των Βαυαρών ίσως να κρίνει πολλά για τους Γερμανούς, αλλά από την άλλη, αν δεν είναι καλά γιατί να μην παίξει ο Ter Stegen, ο οποίος έχει σταθεροποιηθεί ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου; Μόνος της αντίπαλος η κακή της βραδιά ή η υπέρβαση των αντιπάλων.

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος των Γερμανών στον όμιλο λογικά θα είναι το Μεξικό. Η ομάδα του Juan Carlos Osorio έχει ένα μεγάλο αριθμό παικτών να βρίσκονται πλέον στο peak της ποδοσφαιρικής τους ηλικίας, δηλαδή από τα 26 ως τα 30. Η ελπιδοφόρα γενιά των Andres Guardado, Chicharito, Giovanni και Jonathan Dos Santos, Carlos Vela, Raul Jimenez, που το 2014 έφτασε ένα (αμφισβητούμενο) πέναλτι μακριά από τα προημιτελικά, έχει εμπειρία, συνοχή, ταλέντο και ένα πολύ καλό προκριματικό γύρο ως εφόδιο για να κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί. Στον όμιλο είναι σίγουρο πως μπορεί κάλλιστα να πάρει την δεύτερη θέση. Μαζί τους, ο αγέραστος (και αισίως 38χρονος) Rafa Marquez, o oποίος ισοφαρίζει έτσι με 4 συμμετοχές σε μουντιάλ τους Buffon, Matthaus και (τον επίσης Μεξικάνο) Carbajal.

Group F : Να προστατέψει τον θρόνο της!

Πως να μην είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση το Μεξικό όταν η Σουηδία κατεβαίνει χωρίς τον Zlatan; Με αρχηγό πλέον τον Andreas Granqvist, κορυφή της επίθεσης τους Berg – Toivonen και βασικά γρανάζια του κέντρου τους Larsson – Forsberg, η Σουηδική ομάδα ήταν αρκετά… σίγουρη για τον εαυτό της ώστε να ρίξει ένα μεγαλοπρεπέστατο “άκυρο” στον Zlatan Ibrahimovic, ο οποίος αφού είχε θέσει εαυτόν εκτός εθνικής, όταν η πρόκριση σιγούρεψε επανήλθε και ζήτησε να συμμετάσχει! Το άμεσο “Nej” της ομοσπονδίας πάντως φάνηκε πως πίκρανε τον Zlatan, ο οποίος από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει τις πικραμένες δηλώσεις σχετικά με την απουσία του και το πόσο αίγλη χάνει ο θεσμός εξαιτίας της. Τουλάχιστον στην ομάδα υπάρχουν οι, γνωστοί μας, Jimmy Durmaz και Oscar Hiljemark. Κρίμα για τον Johansson (πρώην παίκτη της ΑΕΚ πλέον) ο οποίος λόγω του σοβαρού τραυματισμού του έμεινε εκτός, όπως εκτός έμεινε ο Niklas Hult αλλά και ο ομογενής Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος. Σε καμία περίπτωση πάντως το ρόστερ δεν φοβίζει, ούτε τους Μεξικανούς αλλά ούτε και τους επόμενους του ομίλου, τους Νοτιοκορεάτες.

Μία από τις κλασικές Ασιατικές Δυνάμεις, η Νότιος Κορέα θεωρείται ως ο πιο αδύναμος κρίκος του έκτου ομίλου, και όχι άδικα. Με καλύτερό της παίκτης τον επιθετικό της Tottenham, Son Heung-min και συμπαραστάτες τους Ki Sung-yueng (της Cardiff), Koo Ja-cheol (της Augsburg) και τον ταλαντούχο Hwang Hee-Chan της Red Bull Salzburg, τα πράγματα δεν τα λες και ελπιδοφόρα. Ο Son είναι πάντως διάολος και σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του ομίλου, οπότε θα δημιουργήσει σίγουρα πολλούς κινδύνους. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα τα πάει στο πρώτο του διεθνές τουρνουά ο Lee Seung-woo, επί πολλά χρόνια μέλος της Masia και πλέον κάτοικος Βερόνας. Ο 20χρονος εξτρέμ μπορεί να βρίσκεται στην Ιταλία, όμως η Barcelona έχει το δικαίωμα να τον αγοράσει όποτε θέλει, κάτι που δείχνει ότι στην Καταλονία πιστεύουν στο ταλέντο του.

All in all, τα πράγματα είναι απλά. Γερμανία για πρωτιά, Μεξικό για την δεύτερη θέση. Η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη, σε σχέση με τους άλλους δύο. Αν θέλουν Σουηδία και Νότια Κορέα να απειλήσουν τους Μεξικανούς, πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε το πρώτο παιχνίδι, τον μεταξύ τους αγώνα. Με ισοπαλία βγαίνουν και οι δυο χαμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση ελπίζουν.