Group H: Ταλέντο, σκορ και θέαμα!

Group H: Ταλέντο, σκορ και θέαμα!

Τελευταία ημέρα που μένουμε στην αναμονή, καθώς αύριο έχουμε επιτέλους σέντρα! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με τα 8 group της διοργάνωσης. Στο τελευταίο συναντάμε τις ομάδες της Κολομβίας, της Πολωνίας, της Σενεγάλης αλλά και της Ιαπωνίας, μία τετράδα με μπόλικο επιθετικό ταλέντο και μέτρια άμυνα. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Ας τα πάρουμε από την σειρά όμως. Η πρώτη ομάδα που θα δούμε είναι αυτή της Κολομβίας, η οποία ξεκινάει με τον τίτλο του φαβορί, οριακά πάνω από τους Πολωνούς. Οι Κολομβιάνοι με την γνωστή και φοβερή επιθετική γραμμή των James Rodriguez, Radamel Falcao, Carlos Bacca, Luis Muriel και ΣΙΑ, η ομάδα του Jose Pekermann έχει ως “μαγιά” την φοβερή βάση του 2014 για να χτίσει. Προσθέτοντας στην αμυντική γραμμή τα νέα αστέρια του Κολομβιανού ποδοσφαίρου, Davidson Sanchez (Tottenham) και Yeri Mina (Barcelona), οι Cafeteros διαθέτουν το απαραίτητο μείγμα επιθετικού ταλέντου και αμυντικών με αθλητικά προσόντα για να αποτελέσουν ένα από τα (αρκετά) μαύρα άλογα μίας κούρσας που σπάνια δίνει θέση σε εκπλήξεις.

Group H: Ταλέντο, σκορ και θέαμα!

Από την άλλη όμως, πρέπει να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Πολωνίας. Η “Bialo-Czerwoni” (Ελληνιστί Ερυθρόλευκη) με αιχμή του δόρατος και κέντρο της προσοχής ίσως το καλύτερο 9άρι του κόσμου, τον Robert Lewandowski, έχτισε στην παρ’ ολίγον πρόκρισή της στα ημιτελικά του Euro της Γαλλίας, πέρασε χωρίς καν να ιδρώσει την φάση των προκριματικών και έγινε μάλιστα μία από τις 8 ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης. Η επιθετική ικανότητα των Πολωνών που βασίζεται στο επιθετικό δίδυμο Lewandowski – Millik είναι δεδομένη, όμως για να κάνει την υπέρβαση, η Πολωνία θα χρειαστεί αμυντική σταθερότητα. Το δίδυμο Scezny – Fabianski δεν το λες και ακριβώς σταθερό, ενώ δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει στην αμυντική γραμμή. Όσο όμως μπροστά πετάνε φωτιές…

Group H: Ταλέντο, σκορ και θέαμα!

Συνεχίζοντας, πάμε στην Σενεγάλη, την ομάδα που λογικά θα συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα πάνω της. Άλλωστε κάθε ομάδα με τον Sadio Mane ως το Α και το Ω επιθετικά της είναι fun to watch. Όμως ο Sadio δεν είναι μόνος. Keita Balde, Diafra Sakho και Mbaye Niang συνθέτουν μία αξιόλογη και “Φρέσκια” επιθετική γραμμή, ενώ η ηγετική φυσιογνωμία του Kalidou Koulibaly ξεχωρίζει στα μετόπισθεν. Βέβαια και αυτός μπορεί να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι, χάρη στο κορμί του αλλά και τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του, και απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, στα παιχνίδια (και) της Σενεγάλης, περιμένουμε αρκετό θέαμα.

Group H: Ταλέντο, σκορ και θέαμα!

Δεν θα μπορούσε πάντως να υπάρξει ιδανικότερος εκπρόσωπος της Ασίας σε αυτόν τον όμιλο από την Ιαπωνία. O προπονητής Akira Nishino έχει στην διάθεση του ένα ρόστερ με αρκετό μεσοεπιθετικο ταλέντο, με τους Keizuke Honda (προσωπικός αγαπημένος) , Shinji Kagawa αλλά και Shinji Okazaki να αναμένεται να ξεχωρίσουν και να τραβήξουν το μεγαλύτερο… κουπί. Λείπουν οι μορφές των παλαιότερων ετών όπως Shunsuke Nakamura, o Hidetoshi Nakata και ο Yasuhito Endo, όμως – όπως πάντα – η Ιαπωνία είναι και αυτή μία ομάδα fun to watch, με ταλέντο, ταχύτητα και χωρίς σκοπιμότητες.

Είναι ένας όμιλος που αξίζει πραγματικά να δεις και τα 6 παιχνίδια του. Αν και μεταξύ μας για Μουντιάλ μιλάμε, αν είσαι φίλαθλος που σέβεσαι τον εαυτό του κάτι τέτοιο θα ήταν αυτονόητο. Στα του ομίλου τώρα. Η Κολομβία μπορεί όχι απλώς να πάρει την πρώτη θέση στο γκρουπ, αλλά να προχωρήσει και αρκετά, με αυτό το αξιολογότατο ρόστερ και με τον Falcao να είναι πάλι στα πάνω του. Η ψήφος μας στην Πολωνία ως δεύτερη θα παραμείνει, όμως τουλάχιστον από τον Sadio Mane και την παρέα του περιμένω μια πολύ μεγάλη μάχη, άσχετα αν στο τέλος μάλλον θα μιλήσει το ένα σκαλί πάνω της Πολωνικής μεσοεπιθετικής γραμμής.