Οι «Σφήκες» που ξέρουν τι θα πει ανταπόδοση!

Οι «Σφήκες» που ξέρουν τι θα πει ανταπόδοση!

Η αλήθεια είναι πως στην αγγλική Premier League υπάρχουν εξαιρετικά λαοφιλείς ομάδες. Ομάδες με γιγάντια fan base όχι μόνο σε βρετανικό έδαφος αλλά και σε όλη την υφήλιο. Για αυτό το λόγο μιλάμε και για το πρωτάθλημα με τα εξωπραγματικά συμβόλαια για broadcasting αλλά και το ενδιαφέρον για θέαση σε όλες τις γωνιές της γης.

Ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που κάνει ξεχωριστό αυτό το πρωτάθλημα. Είναι η σχέση που αναπτύσσουν πολλές φορές οι ομάδες της Premier League με το κοινό τους. Μην ξεχνάμε πως μπορεί να θεωρείται απλό για όλους μας σαν γεγονός το να βλέπει κάποιος την ομάδα του στα γήπεδα αλλά πλέον τα εισιτήρια για τους αγώνες της Premier League είναι πολύ «αλμυρά» ακόμη και για ανθρώπους με ικανοποιητικό εισόδημα. Για αυτό θα πρέπει να υπάρχει μία σχέση ανταπόδοσης. «Το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι το απόλυτο τίποτα» όπως έγραφαν τα περισσότερα πανό στις διαμαρτυρίες των φιλάθλων τα τελευταία δύο-τρία χρόνια για τις τιμές των εισιτηρίων. Και η ομάδα της Watford μας έδωσε ιδανική αφορμή για να της αφιερώσουμε αυτό το κείμενο.

Μπορεί να μην είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του Λονδίνου αγωνιστικά. Ούτε η πλέον λαοφιλής. Ούτε η πιο γκλαμουράτη. Αλλά ποιος νοιάζεται για όλα αυτά; Η Watford έκανε μία χειρονομία που έδειξε πόσο σέβεται και εκτιμά τις προσπάθειες του κόσμου της να στηρίξει σε όλες τις μάχες της στο αγγλικό πρωτάθλημα! Με ποιον τρόπο;

Παρουσίασε την εκτός έδρας εμφάνιση που θα φορά τη σεζόν 2018-2019 με ένα μήνα καθυστέρηση από τα αποκαλυπτήρια της εντός έδρας εμφάνισης και επεφύλασσε και μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μερίδα του κόσμου της. Προτού , λοιπόν, η νέα αυτή εμφάνιση καταστεί έτοιμη προς αγορά από τον οποιονδήποτε στα επίσημα καταστήματα της ομάδας του Vicarage Road αλλά και οπουδήποτε αλλού, απεστάλη δωρεάν σε όλους τους φίλους των Hornets , οι οποίοι παρακολούθησαν όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους τη σεζόν που μας πέρασε. Προσφέροντας ασφαλώς και τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, αν κάτι δεν ταίριαζε, σε όλα τα επίσημα σημεία πώλησης εμφανίσεων.

Η εμφάνιση όμως δεν έφθασε μόνη στο σπίτι των δικαιούχων. Έφθασε συνοδεία ενός γράμματος του αρχηγού της ομάδας, Troy Deeney, που αφιέρωσε λίγα λόγια σε αυτή τη μερίδα του κόσμου. «Μπορεί να μην είστε όλοι άνθρωποι που φορούν τέτοιες φανέλες αλλά κρατήστε τις σε μία γωνιά, μεταξύ οικογένειας και φίλων καθώς και μόνο που τις λαμβάνετε είναι ένα γεγονός που συνδέεται με πολλή περηφάνια για την ομάδα μας» γράφει μεταξύ άλλων ο Deeney, το αγαπημένο παιδί της εξέδρας στο βορειοδυτοκό Λονδίνο.

 

Η Watford δεν ξέχασε εκείνους που τη στήριξαν χωρίς καμία εξαίρεση στην περυσινή δύσκολη σεζόν που ξεκίνησε με αρκετές φιλοδοξίες αλλά κατέληξε σε μία πολύ σκληρή μάχη για την παραμονή. Ασχέτως του εάν η μάχη αυτή ήταν νικηφόρος εν τέλει, οι άνθρωποι αυτοί άξιζαν μία τέτοια χειρονομία. Και αν θέλετε τη γνώμη μας, η χειρονομία αυτή επιβεβαιώνει το γιατί κάποια standards και κάποιος αξίες παραμένουν πολύ ψηλά σε αυτό το πρωτάθλημα. Έτσι, δείχνουν συνεχώς το πώς μπορείς να είσαι ένας καταπληκτικός σύλλογος χωρίς να έχεις έδρα το Anfield ή το Old Trafford, χωρίς να έχεις προπονητή τον Guardiola , χωρίς να έχει ιδιοκτήτη τον Abramovich. Όπως γράφει και το στο γράμμα του ο Deeney : «Το να υποστηρίζεις τις μεγάλες ομάδες είναι εύκολο. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα εκεί. Μπορείς απλά να τις βλέπεις στην τηλεόραση και να λες πως είσαι οπαδός τους. Είναι διαφορετικό για εμάς και θέλαμε να σας δείξουμε πως ξέρουμε ότι έχει σημασία».

Και κάπως έτσι το πέτυχε ο λονδρέζικος σύλλογος διακηρύσσοντας πως έχει περηφάνια και σέβεται τον κάθε ένα που τον ενισχύει. Η λέξη ανταπόδοση αγνοείται συχνά πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά οι «Σφήκες» μάλλον ξέρουν καλά από ανταπόδοση. Και το rabona αναμένεται να τους στηρίξει λίγο παραπάνω από αρχές Αυγούστου.