NBA 2018 – 19 Preview : Western Conference Rankings

nba western

Σε λίγες ώρες έχουμε το πρώτο τζάμπολ για τη φετινή regular season του NBA, οπότε ήρθε η ώρα να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε χθες! Αφού εξετάσαμε τις 15 ομάδες της Ανατολικής περιφέρειας και είδαμε τα καλά και τα στραβά που τους επιφυλλάσει η μοίρα, τώρα ήρθε η ώρα και για το κυρίως πιάτο και εκεί που θα γίνει πραγματικός χαμός για άλλη μία σεζόν: την Δυτική περιφέρεια!

#15 Sacramento Kings

Τι να πει κανείς για αυτόν τον οργανισμό; O Vivek Ranadive για άλλη μια χρονιά αναμένεται να παραδώσει μαθήματα του πως να μην τρέξεις ένα franchise, σαμποτάροντας με την κάθε του κίνηση όλες τις προηγούμενες. Με κάθε σοβαρότητα βέβαια, ο Vivek μάλλον απέχει αρκετά από τον άνθρωπο που πίστευε ότι ο Nik Stauskas είναι το second coming του Larry Bird και που θεωρούσε το να έχεις… περίπτερο έναν παίκτη στην επίθεση μόνιμα θα βοηθούσε την ομάδα. Πέρυσι μάλιστα ανέβηκε στην εκτίμηση της τοπικής κοινότητας του Sacramento με την στάση του στην περίπτωση δολοφονίας του 22χρονου Stephon Clarke, όμως όπως και να χει, εδώ καλό είναι να μείνουμε στο μπάσκετ. Year 2 για De’Aaron Fox και Bogdan Bogdanovic αλλά και το δίδυμο Harry Giles (στα λυκειακα του χρόνια #1 prospect) και Marvin Bagley III, συντελούν ένα πολύ πολύ ενδιαφέρον σύνολο, το οποίο χωρίς σκοπιμότητες πάει στο άγνωστο.

Best Case Scenario : O Giles (σοβαρά, μην τον ξεχνάτε) θυμίζει τον τύπο που θάμπωνε τους πάντες στα λύκεια αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κρήτη πριν κάτι χρόνια και ο Bagley είναι η συνέχεια του αθλητικού τέρατος που είδαμε φέτος στο Duke. H ομάδα βγαίνει τελευταία, κερδίζει το πρώτο πικ και “κουμπώνει” τον R. J. Barrett.

Worst Case Scenario : Ο Giles δυστυχώς δεν ξεπερνάει τον τραυματισμό του, οι Celtics παίρνουν το 2ο πικ (όπως είπαμε στο άρθρο της Ανατολής, το φετινό πικ των Kings ανήκει στους Celtics και είναι #1 protected) και το κερασάκι στην τούρτα, ο Boogie σηκώνει πρωτάθλημα ως μέλος των Warriors, εριστικά κοντά στην πόλη που ήταν σπίτι του για πολλά χρόνια, το Σακραμέντο. Poor Kings…

Watchability : Ξεκάθαρα ομάδα League Pass οι Kings, ωραίοι παίκτες και ενδιαφέροντα πρότζεκτ, όμως μην το παρακάνετε, οι παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν ζάλη, ακόμα και παραισθήσεις.

https://youtu.be/kXuvGtMEqsg

#14 Dallas Mavericks

Έχετε ένα λεπτό να μιλήσουμε για τον άρχοντα και σωτήρα μας κύριον Luka Doncic; Ως Donciανιστής, το Dallas ανεβαίνει αυτόματα στην κλίμακα ενδιαφέροντος για τη νέα σεζόν. Λίρα εκατό το trade up για την ομάδα του Cuban, το ζευγάρωμα Dennis Smith Jr και Luka Doncic είναι επικό, ενώ τσίμπησαν και τον DeAndre Jordan καθώς ο Blake Griffin δεν ήταν εκεί να τον φυλακίσει στο ίδιο του το σπίτι. Mην ξεχνάμε επίσης πως στο 3 υπάρχει πάντα ο Harisson Barnes, ένα από τα βασικά στελέχη του πρώτου πρωταθλήματος των Warriors. Στην Ανατολή αυτή η ομάδα, εξαρτώμενη πάντα και από το σε τι κατάσταση θα είναι ο Dirk, θα μπορούσε εύκολα να μπει Playoffs. Στην Δύση ίσως όχι και τόσο.

Best Case Scenario : Ο Doncic βγαίνει ROTY, ο Dirk γίνεται ο ιδανικός μέντορας στον υπερταλαντούχο Ευρωπαίο και οι Mavs βρήκαν τον σούπερσταρ της επόμενης δεκαετίας. Ο Σλοβένος ήρθε να κατακτήσει την Αμερική.

Worst Case Scenario: Αρνούμαι να πιστέψω ότι οποιοδήποτε worst case scenario που περιλαμβάνει τον Doncic θα πραγματοποιηθεί. Οπότε απλά ας πούμε ότι ο Dennis Smith Jr μένει στάσιμος.

Watchability: Grab your popcorns, το σόου έχει ήδη αρχίσει:

#13 Phoenix Suns

Δεν ξέρω τι λέει για την υγεία μίας ομάδας το να διώξει τον GM της δυο βδομάδες πριν το τζάμπολ. Σίγουρα κάμποσα και σίγουρα όχι καλά πράγματα. Αυτό που ξέρω βέβαια είναι ότι αυτή η ομάδα, υγιής ή μη ως οργανισμός, έχει πολύ ταλέντο στα χέρια της. Devin Booker, DeAndre Ayton, Mikal Bridges αλλά και ο ίδιος της ο προπονητής, ο Igor Kokoskov, έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να χτίσουν κάτι καλό. Πολλοί περίμεναν το Phoenix να πάρει τον συμπατριώτη του Kokoskov στο draft, τον Doncic, όμως λογικά και με τον θηριώδη σέντερ από την Arizona (παιδί της περιοχής επομένως), θα είναι καλά.

Best Case Scenario: Ο Ayton είναι αυτό που περιμέναμε, μία νέα έκδοση του Patrick Ewing και ο Kokoskov βρίσκει στον Booker τον Steph Curry του μέλλοντος. Οι Suns “κλειδώνουν” σε ένα από τα καλύτερα one-two punches της λίγκας και επιτέλους μπορούν να ελπίζουν ότι ξεκολλούν από τον βάλτο.

Worst Case Scenario: Το θέμα με τους Suns είναι ότι εδώ και πολύ καιρό έχουν μείνει στην κακή πλευρά της μετριότητας. Όπως και οι Orlando Magic, δύσκολα να βρουν χειρότερα από εκεί που ήταν, άρα…

Watchability: Άλλη μία ομάδα που αν την πετύχεις, μην αλλάξεις κανάλι. Όχι τίποτε άλλο, πήραν και τον Jamal Crawford, από ποικιλίες και θέαμα άλλο τίποτα.

#12 Memphis Grizzlies

Μία από τις ομάδες μυστήριο της φετινής σεζόν είναι το Memphis. Όσο είναι καλά οι Marc Gasol και Mike Conley, η ομάδα της πόλης του Έλβις είναι ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τον καθένα. Αν όχι, τότε είναι καταδικασμένη στη μετριότητα. Πάντως, η ομάδα του J.B. Bickerstaff έχει και ένα μεγάλο δίλημμα μπροστά της, αυτή τη σεζόν. Αν δει ότι τα πράγματα δεν πάνεε καλά, θα κάνει shut down ώστε να κρατήσει το πικ της (Top 8 protected) ή θα ρισκάρει να τα δώσει όλα, χάνοντας το ίσως από τους Celtics; (Ναι, πάλι αυτοί)

Best case scenario: Playoffs; Υψηλό πικ; Το Μέμφις με αυτό το ροστερ είναι αρκετά καλό για να βγει τελευταίο και όχι τόσο καλο ή με μελλοντικές προοπτικές για να χτίσει κάτι.

Worst Case Scenario: Ο,τι είπαμε παραπάνω. Οι Celtics για άλλη μια φορά φεύγουν με ένα πικ, και η εποχή Conley-Gasol τελειώνει με απογοήτευση.

Watchability: Ορίστε, έτσι για αλλαγή, μία ομάδα που μπορείτε να μην δείτε φέτος. Ούτε οι ίδιοι θα κρατήσουν κακία.

#11 Los Angeles Clippers

Αλλη μια ομάδα της οποίας το φεγγάρι πέρασε, το παράθυρο έκλεισε και τώρα πρέπει να αλλάξει πορεία. Ο Steve Ballmer σιχαίνεται το τανγκινγκ, όμως η ομάδα του δεν μπορει να κάνει και πολλά παραπάνω. Ο Milos, o Bobi, o Tobi και τα άλλα παιδιά μπορούν να παίξουν για τις θέσεις 8-11 και ως εκεί. O στόχος άλλωστε είναι μεγαλύτερος και είναι η Free Agency της επόμενης χρονιάς. Εκτός κι αν ο Jimmy Butler καταφέρει να πραγματοποιήσει την ανταλλαγή του σε μία από τις τρεις ομάδες της shortlist του, που τυχαίνει να είναι και οι Clippers. Τότε τα πράγματα αλλάζουν δραστικά.

Best Case Scenario : Jimmy Butler και ένας Star Free Agent το επόμενο καλοκαίρι ή δύο Star Free Agents το επόμενο καλοκαίρι. Oι Clippers έχουν την αγορά, την ιδιοκτησία που διψάει για επιτυχίες και παίκτες όπως ο Klay, o Durant, o Kemba, o Kyrie, o Butler, o Dragic κλπ κλπ κλπ να κυκλοφορούν (ή να ενδέχεται να κυκλοφορούν) το επόμενο καλοκαίρι ελεύθεροι.

Worst Case Scenario : Η μετριότητα της φετινής σεζόν δεν εμπνέει κάποιον από τους Free Agents να υπογράψουν στο Los Angeles και o Doc θα πρέπει να κάνει σοβαρή αναπροσαρμογή φιλοσοφίας και στόχων. Ούτε αυτός θαρρώ ότι είναι φαν του tanking, οπότε αν δεν τους βγει η Free Agency αυτό το καλοκαίρι, θα έχουμε θέμα.

Watchability : Εντός του παρκέ άντε να αξίζουν οι ασίστ του Milos. Εκτός του παρκέ, το “Bobi & Tobi Show”, το καλύτερο bromance του NBA, συνεχίζει ακάθεκτο!

#10 Denver Nuggets

Περίεργη υπόθεση το Denver. O Mike Malone έχει να λέει πως διαθέτει μία από τις πιο χαρισματικές επιθετικά ομάδες της λίγκας. Όμως αυτό αρκεί; Πέρυσι χάσανε τελευταία αγωνιστική το εισιτήριο για τα playoffs και στην ίδια ομάδα σχεδόν, προσθέσανε τον Michael Porter Jr (STEAL. S-T-E-A-L. Tο μεγαλύτερο ταλέντο στο draft που δεν λέγεται Luka Doncic) και τον Isaiah Thomas. Pas mal, pas mal. Αν μπορέσουν να στρώσουν λιγάκι την ανυπαρξία που υπάρχει στην άμυνα, τότε θα μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Best Case Scenario : Παίζουν συμπαθητική άμυνα, ο Jamal Murray εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα PG στη Δύση, ο Jokic παραμένει ο Jokic που όλοι αγαπάμε και το Denver μπαίνει επιτέλους στα playoffs! O MPJ γίνεται από το πουθενά βασικός contender για το βραβείο του Rookie της χρονιάς.

Worst Case scenario: Ο MPJ δεν καταφέρνει να μείνει υγιής (να γιατί έπεσε τόσο χαμηλά στο draft), o Isaiah συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του και οι Nuggets μένουν ξανά βασανιστικά εκτός playoffs. Για 4η σερί σεζόν.

Watchability : Eννοείται. Ειδικά αν είναι σε full force και χωρίς τραυματισμούς.

#9 San Antonio Spurs

NBA 2018 - 19 Preview : Western Conference Rankings

Οι αγαπητοί απέθαντοι Spurs έχουν φτάσει σε ένα σημείο που πλέον είναι επίσημο. Μιλάμε για τέλος εποχής. Μετά την απόσυρση του Tim Duncan πέρυσι, ο Tony Parker έφυγε για άλλες πολιτείες μπας και παίξει λίγο μπάσκετ παραπάνω, ο θείος του Kawhi Leonard ο Kawhi Leonard τα έσπασε με τον Popovic και έφυγε για το Toronto (παίρνοντας μαζί του τον Danny Green) μπας και πατήσει ξανά παρκέ και ο Manu είπε το στερνο αντίο στα παρκε (manly tears were shed that day. Adios, Grande). Με τι έμεινε ο Greg; Με τον LaMarcus Aldridge, τον Rudy Gay, τον Pau Gasol, τον DeMar DeRozan και χωρίς PG! Τουλάχιστον μέχρι οι τραυματίες Murray και White να επιστρέψουν, ο Pop θα έχει βασικό άσο τον Bryn Forbes (λολ).

Best Case Scenario : O DeMar όχι μόνο αναπτύσσει κι άλλο το παιχνίδι του, αλλά φτάνει χάρη στο magic touch του Pop σε νέα επίπεδα παικτικότητος, ο LaMarcus Aldridge σταματάει να είναι πιο σοφτ κι από τον Howard και όλος ο κόσμος ψάχνει να βρει τι συμφωνία με τον διάβολο έχει κάνει ο Popovic και δεν κάνει κακή σεζόν ομάδα του.

Worst Case scenario: Tίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται και όπως όλα τα πράγματα που κάνουν τον κύκλο τους, οι Spurs μένουν εκτός playoffs για πρώτη φορά μετά την Δεύτερη εποχή της Μέσης Γης. Δηλαδή after a long fucking time.

Watchability : Όσο θελκτικές είναι οι ομάδες των Spurs τα τελευταία χρόνια . Ένα μπασκετικό σεμινάριο μια στο τόσο όλοι το χρειαζόμαστε βέβαια.

#8 Portland TrailBlazers

RipCity, τι θα κάνουμε με σένα; Το Portland, το οποίο δυστυχώς από χθες βράδυ θρηνεί και τον χαμό του επί χρόνια ιδιοκτήτη του και συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, έμεινε για άλλο ένα καλοκαίρι στάσιμο. Η περσινή τρίτη θέση στην απαιτητική δυτική περιφέρεια μπορεί να προξένησε σοβαρή εντύπωση σε πολλούς, όμως τελικά μικρή σημασία είχε. O Anthony Davis τους έκανε πάρτι, καθώς η δύναμη των Blazers στην ρακέτα είναι αντιστρόφως ανάλογη της εκρηκτικής τους περιφέρειας και οκ, καλό το small ball, αλλά δεν πας και πολύ μακριά αν δεν έχεις κάποιον ικανό παίκτη στο ζωγραφιστό πέρα από τον Jusuf Nurkic. Στα αξιοσημείωτα, η απόκτηση του S.Curry για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πανίσχυρη backcourt της ομάδας. Δυστυχώς το “S” σημαίνει Seth και όχι Steph. Δοκάρι.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι πάντως αυτή τη σεζόν. Κι αυτό είναι ότι ο CJ McCollum προσπαθεί:

Best Case Scenario : Tα ίδια με πέρυσι. Φανταστική regular season, αλλά αυτή τη φορά ο Anthony Davis δεν τους καταπίνει ζωντανούς και περνάνε κι έναν γύρο. Ως εκεί.

Worst Case scenario: Δεν θα χαρούμε το (μαγικό κατά τα playoffs) Moda Center φέτος μετά τα μέσα Απριλίου.

Watchability :  Αν ποτέ πετύχεις παιχνίδι των Blazers το πιο πιθανό είναι να αξίζει να του χαρίσεις τον χρόνο σου. Lillard – McCollum δίδυμο δεν έχουν πολλοί.

#7 New Orleans Pelicans

Eίναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η ομάδα με έναν παίκτη που όταν είναι υγιής είναι στο Τop 5 όλου του πρωταθλήματος δεν έχει κάνει ακόμα το άλμα προς την ελίτ. Ίσως γιατί αποφασίζει να χαραμίσει το ταλέντο του με κάθε πιθανό τρόπο; Ίσως. Πέρυσι παραλίγο να γίνει κάτι καλό, όταν ο Boogie ενοικιάστηκε για έναν χρόνο από τους Kings, όμως η θεά τύχη δεν ήθελε να χαμογελάσει στον Anthony Davis. Ο season ending τραυματισμός του Cousins στέρησε την ευκαιρία στην NOLA να γίνει μαύρο άλογο για τελικούς περιφέρειας και τώρα ο AD θα κοιτάξει να βρει τις πιθανότητές του αλλιώς. Τα στοιχήματα των Randle και Elfrid Payton είναι πολύ καλά και ίσως μετά από καιρό το supporting cast του “Brow” να είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές. Κρίμα που βρίσκεται στη Δύση.

Best Case Scenario :  Οι Pelicans μπαίνουν στα playoffs ξανά (αποτυχία αν δεν μπουν βασικά) και κάνουν κηδεία στον πρώτο γύρο. Ουσιαστικά τα περσινά. Εκεί που θα φανεί το best case scenario, είναι κατά πόσο μπορούν να επιτύχουν στα ημιτελικά περιφέρειας, ή τουλάχιστον να δείξει τόσο αξιόμαχοι ώστε ο νεαρός πυρήνας γύρω από τον Davis να του δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Worst Case scenario: O Davis τραυματίζεται (ξανά) ο Okafor κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό και οι Pelicans χάνουν τα φετινά playoffs. Ο Davis ψάχνει το επόμενο αεροπλάνο για την Ανατολή μπας και βρει την υγειά του.

Watchability : Όχι και ό,τι καλύτερο, αλλά σίγουρα όχι και ο,τι χειρότερο. Πάντως υπάρχουν καλύτερες επιλογές για να περάσεις το βράδυ σου από τους Pelicans.

#6 Minnesota Timberwolves

NBA 2018 - 19 Preview : Western Conference Rankings

Ώρα για ποπκορν, εδώ ξεκινάει το καλό. Ο Tom Thibodeau πίστευε ότι κάνοντας την ομάδα TimberBulls, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί όλα τα καλά της ομάδας που είχε χτίσει στο Chicago πριν λίγα χρόνια, να προσθέσει σε αυτό και το απίστευτο ταλέντο των KAT και Wiggins και να κάνει το βήμα παραπάνω σε μία πολύ, πολύ δύσκολη δύση. WRONG! Λογάριασε χωρίς τον Jimmy Butler. O Jimmy, αποφάσισε να βάλει ένα φουρνέλο στα πάντα και να ζητήσει trade. Σαν να μην έφτανε αυτό, αρνήθηκε να προπονείται μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να επιστρέψει μία βδομάδα πριν το τζάμπολ, να κάνει προπόνηση κανονικά, να παίξει στο διπλό ως μέλος των αναπληρωματικών, να κερδίσει τους βασικούς και να αρχίζει να φωνάζει στους πάντες ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τίποτα χωρίς αυτόν. Μετά, έφερε την Rachel Nichols του ESPN στη Μινεσότα και είπε on camera οτι οι δυο καλύτεροι παίκτες της ομάδας, ο Karl-Anthony Towns και ο Andrew Wiggins είναι άνευροι και δεν βοηθάνε όσο θα μπορούσαν!

Best Case Scenario : Η όλη κατάσταση με τον Jimmy Butler θορυβεί τους Karl Anthony Towns και Andrew Wiggins, οι οποίοι παίζουν επιτέλους το μπάσκετ που μπορούν, βάσει του ταλέντου που τους προίκισε ο καλός μπασκετικός θεούλης. Η Minny βρίσκει τους ηγέτες του μέλλοντος και ίσως αυτό ήταν και το κάλεσμα στον Jimmy Butler για να αποσύρει το trade request. Α ναι και ο Derrick θυμίζει κάτι από τον Derrick των Bulls, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια των απανταχού ρομαντικών του μπάσκετ (Best case scenario δεν θέλατε; Let a man hope)

Worst Case scenario: Ο Jimmy απλά καταφέρνει να βάλει φωτιά στα πάντα, o Thibodeau χάνει την μπάλα, τα playoffs και τη δουλειά του και η ανερχόμενη δύναμη που άκουγε στο όνομα Timberwolves περνάει σε σημαντική κρίση ταυτότητας.

Watchability : Η καλύτερη sitcom στο φετινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Α, για αγωνιστικό watchability λέμε ε; Ε εντάξει, όσο παίζει ο Rose βλέπεται.

#5 Los Angeles Lakers

(Με φωνή υπερενθουσιασμένου Magic: ) “The Lakers ARE back!” Όλη η φετινή σεζόν μάλλον θα κυλήσει ως ένα τεράστιο hangover της ανακοίνωσης απόκτησης του LeBron. O James πήγε στο Hollywood να κάνει το κομμάτι του εντός και εκτός (φυσικά) παρκέ, από τη στιγμή που έχει απαλλαγεί από τον ιερό αγώνα του να κερδίσει ένα δαχτυλίδι με το Cleveland. Η μοίρα του τον φέρνει σε μέρη πιο ζεστά, φιλόξενα και χλοερά από την πόλη του Ohio, παρέα με άλλον έναν MVP και δις πρωταθλητή, τον Shaqtin A Fool MVP, JaVale McGee! Μαζί τους, ο Lance Stephenson και ο Michael Beasley, σε ένα παρεάκι που καλύτερό του δεν θα βρεις. Άντε μετά να ασχοληθείς με το αγωνιστικό κομμάτι. Α ναι, και ο Rajon Rondo. Μεγαλεία.

Best Case Scenario : Ο Ingram κάνει breakout season (για εκεί βρωμάει το πράγμα), ο Kuzma συνεχίζει το ίδιο εντυπωσιακά με πέρυσι, και οι Lakers, στην πρώτη χρονιά του LeBron κάνουν statement επιστροφής, χάνοντας δύσκολα στα ημιτελικά της δύσης από τους Golden State Warriors. Το επόμενο καλοκαίρι τσιμπάνε και έναν καλό Free Agent και επιστρέφουν για τα καλά στο contending.

Worst Case scenario: Οκ, ίσως να είμαστε πολύ αυστηροί στο τι ζητάμε από αυτήν την ομάδα, δεδομένου του ρόστερ αλλά και των αντιπάλων, αλλά έχουν τον LeBron. Αν καταφέρουν να του χαρίσουν τον πρώτο του αποκλεισμό σε πρώτο γύρο playoffs τότε θα έχουμε θέμα. Επίσης οποιοδήποτε σενάριο συμπεριλαμβάνει involvement του LaVar Ball σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τους Lakers

Watchability : JaVale McGee, Lance Stephenson, Michael Beasley και η οικογένεια Ball κάτω από μία κοινή στέγη; Θέλει και ρώτημα;

#4 Oklahoma City Thunder

Οι Thunder ενίσχυσαν το supporting cast τους, έδιωξαν το φαινομενικά dead weight (λέγε με Melo) και κράτησαν τον Paul George. Σίγουρα αυτό είναι μία μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το που ήταν το περασμένο καλοκαίρι, λίγους μήνες μετά την MVP σεζόν του Russell Westbrook. Πλέον, χτίζουν πάνω σε αυτό έναν πυρήνα που με μία δύο καλές προσθήκες μπορεί να μπει στην συζήτηση για τις τοπ ομάδες της Δύσης. Θεωρητικά βέβαια έχει λίγο δρόμο, εκτός κι αν περιμένουμε ότι ο Dennis Schroder θα είναι ο 6ος παίκτης που θα κάνει την διαφορά.

Best Case Scenario: Τελικοί Δύσης και ελπίδα στο μέλλον για την Oklahoma.

Worst Case scenario: Ο Russell Westbrook όταν θέλει είναι φανταστικός συμπαίκτης. Οι στιγμές που δεν θέλει όμως είναι πολύ, πολύ περισσότερες. Για άλλη μια χρονιά, η μπάλα χάνεται και οι Thunder κολλάνε στον πρώτο γύρο, όπου τους πετάει έξω ο LeBron, o Lance Stephenson και ο JaVale McGee.

Watchability : Not my cup of tea. Για κάποιους άλλους βέβαια το ανελέητο ball hogging και το stat padding του Brodie αρέσει, οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

#3 Utah Jazz

NBA 2018 - 19 Preview : Western Conference Rankings

Για πολλα χρόνια, οι Jazz ήταν σε αυτήν την περίεργη ζώνη της μετριοτητας χωρίς μέλλον, την “Νο man’s land”, όπως τη λένε οι απέναντι. Αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν. Ο λόγος; Ένας δουλευταρας κόουτς, μια μικρή δόση Ευρωταλεντου και ο καλύτερος παίκτης στην περσινή draft class, ο Donovan Mitchell. Οι Jazz μπορούν με μαθηματική ακρίβεια να λένε πως οδηγούνται στην ελίτ και πως θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμα.

Best Case Scenario: Τελικοί Δυσης; Δύσκολο; προφανώς; Αδύνατο; Σίγουρα όχι. Ο Spida συνεχίζει να ανεβαίνει και με λίγη τύχη στα σταυρωματα και καλό μπάσκετ, οι Jazz κάνουν την έκπληξη και διεκδικούν την δικιά τους θέση στα αστέρια.

Worst Case Scenario : Δεν βρίσκουν από φέτος αυτό το κάτι που θα τους κάνει ελίτ ομάδα και το ξεπεταγμα αργεί ένα χρόνο ακόμα.

Watchability : Μέσα στις 3-4 πιο σωστές ομάδες σε όλο το NBA. Άρτιο μπάσκετ και ένα SG γεννημένο να γίνει αστέρι (και επειδή έχουμε και μία ομάδα στο Fantasy, ελπίζω από φέτος). Εννοείται must watch.

#2 Houston Rockets

Banana boat reunion! O Chris Paul και ο Carmelo Anthony ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Houston και μαζί με τον περσινό MVP, τον James Harden, και την “moneyball” oμάδα των Rockets, πάνε να σηκώσουν το Larry O’Brien! Πέρυσι παραλίγο να κάνουν την ζημιά, αλλά ο τραυματισμός του Chris Paul στέρησε στο Houston το πρώτο του εισιτήριο για τελικούς NBA μετά από το μακρινό 1995. Φέτος, αν και έχασαν τον υπέρτατο glue guy της περασμένης δεκαετίας, τον Trevor Ariza, κέρδισαν έναν πληγωμένο εγωισμό στο πρόσωπο του Melo. O Anthony πρέπει επιτέλους να αποδείξει πράγματα και αν δεν το κάνει φέτος, πότε; (Ναι, ξέρω, τα ίδια λέγαμε και πέρυσι)

Best Case Scenario : Ο Melo σκυλιάζει, είναι decent αμυντικά και lights out επιθετικά, ο Chris Paul κόβει, ο James Harden ράβει και ο Capela είναι η σκούπα που μάθαμε πέρυσι. Οι Rockets ολοκληρώνουν την περσινή δουλειά που είχε μείνει στη μέση και ο Chris Paul με τον Anthony παίρνουν αυτό το ένα δαχτυλίδι που στεγανοποιεί το legacy τους ως hall of famers.

Worst Case scenario: Βλ. το πέρασμα του Carmelo από Νέα Υόρκη και OKC

Watchability : Πολύ fun to watch μέχρι τη στιγμή που ο Harden αρχίζει τα iso και ο Melo τα ανελέητα jab steps.

#1 Golden State Warriors

Η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος φαινομενικά έγινε ακόμα καλύτερη. Με τον DeMarcus Cousins στο 5 (όταν μπει από τον τραυματισμό του), οι Warriors χαλάνε την πιάτσα και θέτουν το ερωτημα: μέχρι που θα φτάσει το ring chasing την σήμερον ημέρα; Όπως και να χει, όλα γνωστά. Ομαδαρα, παικταράδες, φανταστικός προπονητής άρα οτιδήποτε πλην τίτλου θα είναι αποτυχία.

NBA 2018 - 19 Preview : Western Conference Rankings

Best Case Scenario: Three-Peat.

Worst Case Scenario : Το κατι παραπάνω που τους έκανε άτρωτους πέρυσι δεν υπάρχει και δεν σηκώνουν τίτλο. Blame it on the Boogie.

Watchability : Σοβαρα; Μετά από τόσα χρόνια χρειαζεται ερώτημα;