Weird NBA Storylines: Όταν το «περίεργο NBA» ρίχνει το ίντερνετ

nba

Το 2018 τελειώνει απόψε και μας αφήνει ως μία πολύ πολύ ενδιαφέρουσα και γεμάτη χρονιά σε πολλά πράγματα στον τομέα του αθλητισμού. Συνήθως, αφιερώματα σαν κι αυτό επικεντρώνονται στους πρωταγωνιστές του έτους, δίνουν “βραβεία” σε αυτούς που ξεχώρισαν, αναφέρουν στατιστικά, προσωπικές εμφανίσεις, αναμετρήσεις που έκοψαν την ανάσα ή που γράφτηκαν στα βιβλία των ρεκόρ. Όμως όχι εδώ. Εδώ ήρθαμε για να δούμε την άλλη πλευρά του NBA. Αυτή που μεταξύ μας, ψοφάμε όλοι να σχολιάσουμε, να καυτηριάσουμε, να κάνουμε memes και που όταν η τελευταία κόρνα της γραμματείας ηχήσει και η φασαρία που έχει δημιουργήσει το αποτέλεσμα του αγώνα κοπάσει, θα είναι εκεί για να σηκώσει στο πόδι τα social media. Ναι, εδώ θα δούμε τις περιπτώσεις που το “NBA Twitter” ένιωσε σαν παιδάκι την ημέρα των Χριστουγέννων έτοιμο να ανοίξει τα δώρα του. Εδώ ήρθαμε να δούμε την αστεία, ιδιαίτερη και παράξενη πλευρά της καλύτερης λίγκας μπάσκετ στον πλανήτη. Welcome to the Drunk side of the NBA. Μία πλευρά που το 2018 είδαμε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ως τώρα.

Ηonorable mention: Ο JR Smith και η επίθεσή του με καυτή σούπα στον Damon Jones, που οδήγησε σε τιμωρία του από τους Cavs.

The Secret Tunnel saga

Η χρονιά ξεκίνησε με έναν ιδανικό τρόπο. Στις 15 Ιανουαρίου, Los Angeles Clippers και Houston Rockets αναμετρήθηκαν στο Staples Center. O Chris Paul, μετά από πολλά χρόνια στο L.A. επέστρεφε για πρώτη φορά ως αντίπαλος και το κλίμα ήταν τεταμένο. Η γηπεδούχος ομάδα κέρδισε απέναντι στο σύνολο του πρώην σταρ της, σε ένα παιχνίδι όμως που είχε μπόλικο bad blood,  σπρώξιμό του Blake Griffin στον Mike D’Antoni,και απάντηση του Αμερικανοϊταλού κόουτς με ένα άπταιστο… γαλλικό στον τότε ψηλό των Clippers. Στην συνέχεια, Ariza και (ο τραυματίας) Austin Rivers αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, για να χωθεί στο πανηγύρι ο Blake και να πάρει τελικά αυτός την αποβολή.

Και τώρα ξεκινάει το καλό. Σύμφωνα με τις πρώτες ειδήσεις που βγήκαν το επόμενο πρωί από τον έγκριτο Adrian Wojnarowski, ο Chris Paul, ως άλλος Tom Cruise στις Επικίνδυνες Αποστολές, πήρε τον Trevor Ariza, τον Gerald Green και τον James Harden, τους οδήγησε μέσα από ένα “μυστικό διάδρομο” (lol) του Staples Center σε μία πίσω πόρτα των αποδυτηρίων των Clippers. Την ίδια ώρα, ο Clint Capela χτύπησε την μπροστινή πόρτα αγριεμένος ως αντιπερισπασμό (double lol) και έτσι, χωρίς να το καταλάβει κανείς από την ασφάλεια του γηπέδου, η τετράδα εμφανίστηκε ξαφνικά στα αποδυτήρια των γηπεδούχων, ψάχνοντας τον Griffin και τον Rivers (πλέον παίκτη των Rockets) έτοιμη για καβγά. Η σύρραξη δεν έγινε πραγματικότητα την τελευταία στιγμή ύστερα από επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Φυσικά η εκδοχή που τελικά ήταν η αληθινή ήταν περισσότερο βαρετή από την αρχική. Ούτε η τετράδα κινήθηκε στα μουλωχτά σε κάποιο μυστικό τούνελ ή αεραγωγό ενώ ο Capela έκανε το δόλωμα, ούτε ο Chris Paul έστησε φάλαγγα στην πρώην του ομάδα χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του από το πεδίο της μάχης. Το “μυστικό τούνελ” ήταν ένα πέρασμα γνωστό στους πάντες, ο Chris Paul ήταν παρών όπως και ο James Harden, όμως απ’ό,τι αποδείχθηκε, η διάθεσή τους ήταν περισσότερο πυροσβεστική παρά εκρηκτική. Η λίγκα τιμώρησε Ariza και Green, το Twitter πρόλαβε και ξεφάντωσε με τις ασαφείς λεπτομέρειες του συμβάντος, και όλα καλά.

https://twitter.com/dkurtenbach/status/953170860193427456

Η Fergie “εκτελεί” τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ

Στο All-star game της περσινής αγωνιστικής περιόδου, η γνωστή σε όλους μας (κυρίως από το πέρασμά της από τους Black Eyed Peas), Fergie, κλήθηκε από το NBA να απαγγείλει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ. Το να απαγγείλεις το “Star Spangled Banner” σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός θεωρείται τιμή για κάθε Αμερικάνο καλλιτέχνη, και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δώσει το κάτι παραπάνω στην ερμηνεία του και να σταθεί στο ύψος της περίστασης που συνοδεύει. Το μόνο πρόβλημα όμως ήταν ότι η Fergie έδωσε λίιιιγο παραπάνω πόνο απ’ό,τι έπρεπε στην εκτέλεσή της.

Οι αντιδράσεις τα λένε από μόνες τους, όμως το όλο θέμα δεν τελείωσε τον Φεβρουάριο. H πραγματική αποθέωση ήρθε στην αρχή της φετινής σεζόν, όταν ο Josh Duhamel, πρώην της Fergie, είπε στην εκπομπή “Fair Game” του FS1 ότι νευρίασε ιδιαίτερα με την αντίδραση του Draymond Green, τον οποίο αποκάλεσε “prick” (ελεύθερη μετάφραση σε γνωστό ελληνικό επίθετο με τρία α) και απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη στην τραγουδίστρια για την συμπεριφορά του. Η απάντηση του Green και των Warriors ήρθε από το instagram του Steph Curry και γέννησε το #FergieRemixChallenge. LET’S PLAY SOME BASKETBALL!

To brainfart του Jr Smith

Weird NBA Storylines: Όταν το «περίεργο NBA» ρίχνει το ίντερνετ

Στο Game 1 των φετινών τελικών είδαμε μία συγκινητικά καλή προσπάθεια από τους Cleveland Cavaliers να αντιμετωπίσουν και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας από μία πολύ πολύ καλύτερη ομάδα από αυτούς. Είδαμε τον Kevin Love να κάνει ένα φοβερό παιχνίδι, είδαμε τον LeBron James να κάνει ένα ΜΥΘΙΚΟ παιχνίδι, ίσως ένα από τα καλύτερα σε Τελικούς NBA (51-8-8) αλλά κανείς δεν θυμάται την εμφάνιση του LeBron, ή το παιχνίδι των νικητών Warriors. Όλοι θυμούνται τον JR Smith και αυτήν τη φάση.

Το κόλλημα που έφαγε ο Smith νομίζοντας ότι η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ όχι μόνο οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά λόγω της σαστισμένης αντίδρασης του LeBron James ο οποίος τα έψαλλε κανονικά στον συμπαίκτη του μετά την τελευταία κόρνα, οδήγησε στην δημιουργία ίσως του καλύτερου ΝΒΑικού meme του 2018. Ίσως ήταν το play που σφράγισε την μοίρα του LeBron James, η οποία θα τον έβρισκε πολύ πολύ μακριά από το Οhio τη φετινή σεζόν.

H όλη φάση με τον Markelle Fultz

O τραυματισμός του Markelle Fultz ήταν ένα μυστήριο που ταλάνιζε άπαντες στην Φιλαδέλφεια από τη περσινή σεζόν κιόλας. Ο άσος των Sixers μπήκε στο NBA με έναν τραυματισμό που περιέγραψε ως “ενόχληση στον ώμο” (shoulder soreness) χωρίς να μπορεί να εξηγήσει ούτε ο ίδιος, ούτε η ομάδα από που προέκυψε, τι ευθύνεται για αυτό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η περσινή σεζόν πέρασε με αρκετά DNP και (σαν να παίζουμε MyPlayer στο 2k) αρκετές αλλαγές του shooting form του Fultz! Μιλάμε για έναν επαγγελματία παίκτη, ο οποίος στα 19 και στα 20 του άλλαζε κάθε δίμηνο τον τρόπο που σουτάρει.

Η φετινή σεζόν δεν πήγε καλύτερα και μάλιστα πήρε μια τροπή στο πιο γελοίο του πράγματος. Ο Fultz άρχισε να πειραματιζεται σε νέα επίπεδα με τον τρόπο που σουτάρει και ειδικά οι.βολες του πήγαν σε άλλο επίπεδο, με τον δευτεροετή guard να θυμίζει σε πρώτη φάση κάτι από Chuck Hayes ή αργότερα να πετάει την μπάλα λες και αυτή έχει βγει από τη χύτρα με το καυτό νερό. Και τα δύο έγιναν γιατί ο Fultz υποστήριζε ότι δεν μπορούσε να βάλει βάρος στον ώμο του, ενώ οι Sixers πίστευαν ότι όλο αυτό είναι ψυχολογικό και όχι παθολογικό. Τελικά ο παίκτης πήγε μετά από πρωτοβουλία του ατζέντη του σε ειδικό, ώστε να μάθουμε τι είχε, να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να περιμένουμε εναγωνίως το νέο κεφάλαιο αυτού του saga και το αν τελικά ο Markelle θα κολλήσει μία τεράστια ταμπέλα που γράφει “BUST” στο κούτελό του.

Tα Burner Accounts του Bryan Colangelo

Ω ναι, πάλι Sixers. Μετά το περιστατικό με τα Burner Accounts (λογαριασμοί στα social media που χειρίζονται από ένα άτομο χωρίς να είναι ο κανονικός λογαριασμός του στο μέσο) του Kevin Durant, στα οποία ο παίκτης υπερασπιζόταν τον εαυτό του από τους επικριτές του, ένα παρόμοιο περιστατικό βρήκε και τον γιο του Jerry Colangelo και General Manager των Sixers, Bryan. O Bryan, απ’ ό,τι φαίνεται είχε φτιάξει όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά ακάουντ, όπως το “Eric Jr”, o “Honest Abe” και το “Still Ballinγ” και εκείνοι οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνταν για να κράξουν παίκτες της ομάδας (όπως ο Joel Embiid, o Markelle Fultz ή ο Jahlil Okafor), να συζητήσουν για τις τακτικές της ομάδας και γενικότερα να βάλουν “φιτιλιές” σε οτιδήποτε δεν συμβάδιζε με το έργο του Colangelo.

Weird NBA Storylines: Όταν το «περίεργο NBA» ρίχνει το ίντερνετ

Όπως φάνηκε από την όλη ιστορία, σε αυτούς τους λογαριασμούς την χρήση την έκανε η γυναίκα του, Barbara Bottini, η οποία ήταν η “ασπίδα” του Bryan στον κυβερνοχώρο. Ο ίδιος ο Colangelo, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από το ρεζιλίκι από την θέση του GM των Sixers, αρνήθηκε ότι είχε σχέση με όλο αυτό, όμως απ’ ό,τι φαίνεται οι κινήσεις ήταν υπερβολικά στοχευμένες για να έγιναν αποκλειστικά από κάποιον τρίτο. Το internet ανακάλυψε και το internet δεν συγχωρεί…

O Kawhi Leonard

Μία από τις πλέον περίεργες ιστορίες ήταν το όλο saga με τον Kawhi Leonard και την σχέση του με τους Spurs. Τραυματισμοί, μυστήριες απουσίες, ένας περίεργος θείος και αναπάντητες κλήσεις παντού.Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε παραπάνω. Αυτό που έριξε το ίντερνετ έγινε αφού τελείωσε η όλη ιστορία με την ανταλλαγή του Kawhi στο Toronto, και συγκεκριμένα στην παρουσίασή του από τους Raptors:

O “fun guy” Leonard, ακολουθεί το statement με το χειρότερο-καλύτερο γέλιο της φετινής σεζόν. Ο πόνος που ένιωσαν άπαντες που άκουσαν αυτό το γέλιο ήταν παράλληλα έμπνευση για κάποια πραγματικά διαμάντια, όπως το remix με το θρυλικό theme song του NBA on NBC :

Εσχάτως είχαμε και Χριστουγεννιάτικη version:

Kawhi Leonard, το ίντερνετ σε ευχαριστεί.

The Spit Saga

Weird NBA Storylines: Όταν το «περίεργο NBA» ρίχνει το ίντερνετ

Μία από τις ανούσια μεγάλες και συνάμα πολύ αστείες ιστορίες του 2018 ήταν το περιστατικό μεταξύ Rajon Rondo και Chris Paul, το οποίο έμεινε γνωστό και ως “Spit Saga”. Long story short , Lakers και Rockets πιάνονται σε ένα μικρό καυγά στην αρχή της σεζόν, με τα κλασικά σπρωξίματα να σοβαρεύουν απότομα όταν ο Chris Paul τρελαίνεται και αποφασίζει να κυνηγήσει τον Rajon Rondo, σαν να του είπε ή του έκανε κάτι πολύ σοβαρό. Όπως αποφαίνεται ο Paul μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Rondo τον έφτυσε  και για αυτό τρελάθηκε, με τον “δράστη” της αναμέτρησης να δηλώνει με αποφασιστικότητα ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο, καθώς φορούσε και μασελάκι, γεγονός που θα τον δυσκόλευε. Όμως ο Chris Paul δεν γίνεται να είναι τρελός, έτσι;

Στην σωτηρία της ανθρωπότητας και στην εύρεση του θύτη έρχεται το μεγαλύτερο τρολ του NBA Twitter, o Rob Perez. Ο Perez (ή αλλιώς @worldwidewob ) ανακαλύπτει μια πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά πιθανή θεωρία: ο Melo έριξε κατά λάθος “σκάγια” τα οποία βρήκαν τον Paul, που πάνω στην ένταση μπέρδεψε τον θύτη και στράφηκε κατά του Rondo!

Μια τωόντι πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά πιθανή θεωρία, αν κρίνουμε από τις κινήσεις των τριών παικτών και το ότι όντως φαίνεται ο Melo να χάνει… υλικό καθώς φωνάζει την ώρα του καυγά. Τελικά και after further review, o Rondo οντως ήταν αυτός που έφτυσε τον CP3. Πολύ διακριτικά και με ύπουλο στυλ, αλλά η αντίθετη λήψη από το τηλεοπτικό ριπλέι ήταν αποκαλυπτική. Case closed, αλλά για ένα διήμερο, όλο το Twitter ασχολούνταν με το ποιος έφτυσε τον Paul, γιατί ποιος νοιάζεται για τα αγωνιστικά στον πρώτο μήνα της σεζόν ;

The Dark Side of The Moon

Weird NBA Storylines: Όταν το «περίεργο NBA» ρίχνει το ίντερνετ

Ένα από τα τελευταία περιστατικά του 2018 που τρέλανε το Twitter, δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του “αγαπημένου παιδιού” του NBA. Του Stephen Curry. O καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών βρέθηκε στο Podcast “Winging It”, που φιλοξενείται από το Ringer και που παρουσιάζουν οι Vince Carter και Kent Bazemore, και σε κάποια φάση μεταξύ άλλων σοβαρών ερωτημάτων (“Πως ξέρουμε σίγουρα τι ήχο κάνουν οι δεινόσαυροι;”) ανέφερε χαρακτηριστικά : “Πιστεύετε όντως ότι πατήσαμε στο φεγγάρι;Ακριβώς, ούτε κι εγώ.

Η ατάκα του αυτή όπως είναι λογικό προκάλεσε πάταγο και μάλιστα ανάγκασε την ίδια την NASA να παρέμβει και να προσπαθήσει να συνετίσει τον… αμφισβητία Steph. O Curry – αφού έκανε ένα instagram live με τον συνταξιούχο αστροναύτη Scott Kelly στο οποίο συζήτησαν για το φεγγάρι – δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από την Αστρονομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ώστε να πάει στα κεντρικά γραφεία της και να δει από κοντά τα πειστήρια. Από την άλλη πάντως, ένας άλλος … συνομωσιολόγος, ο Kyrie Irving (ποιος ξεχνάει τα σχόλια του για την επίπεδη Γη;) τόνισε πως “o Curry είπε ότι δεν πιστεύει στο φεγγάρι (σ.σ. δεν υπάρχει τυπογραφικό, όντως αυτό είπε) , και αν και μας λέτε απλώς αθλητές, βάζετε τα σχόλιά του στο CNN. Eίμαστε σκεπτόμενα όντα και δεν το θέλετε αυτό, οπότε όποιος και αν είσαι, να ξέρεις ότι δεν μπαίνουμε σε αυτά τα στεγανά“. Οκ, Kyrie…

Oι πραγματικοί νικητές πάντως αυτού του περιστατικού ήταν οι Kings, οι οποίοι υποδέχτηκαν τους Golden State Warriors με αυτόν τον τρόπο, κατά την ανακοίνωση της βασικής πεντάδας τους:

Το τελευταίο κείμενο για το 2018 μπορεί να κλείσει μόνο με μία ευχή : NBA, συνέχισε να είσαι το ίδιο περίεργο και το 2019. Με ειλικρινή εκτίμηση, το ίντερνετ.