SoccerHub: Η εφαρμογή που κάνει πιο εύκολη την ζωή των φίλων του 5×5!

SoccerHub: Η εφαρμογή που κάνει πιο εύκολη την ζωή των φίλων του 5x5!

Πόσες φορές θέλατε να παίξετε 5χ5 με τους φίλους σας και ψάχνατε στα τυφλά για γηπεδάκια και τις τιμές τους; Η SoccerHub ήρθε για να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για μια mobile app που εμφανίστηκε μόλις πριν λίγους μήνες αλλά ήδη έχει κάνει …θόρυβο. Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής είχαν μια εξαιρετική ιδέα. Να συγκεντρώσουν σε ένα app όλα τα γηπεδάκια 5χ5 της Αττικής ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συγκρίνουν τα γήπεδα και να επιλέγουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα. Το Rabona επικοινώνησε με το Τμήμα Μάρκετινγκ της Soccerhub και σας παρουσιάζει το έργο και τα φιλόδοξα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Μάλιστα, επιφυλλασσόμαστε για τη διενέργεια διαγωνισμών με “δυνατά” δώρα από την SoccerHub για τους αναγνώστες μας.

SoccerHub: Η εφαρμογή που κάνει πιο εύκολη την ζωή των φίλων του 5x5!

 

Πως ξεκίνησε η ιδέα για τη SoccerHub; Πείτε μας λίγα λόγια για το εγχείρημα σας.

Στην πραγματικότητα, η SoccerHub προέκυψε από ένα στοίχημα που έβαλε ο CEO μας, Στέφανος-Στιβ Πουλίδης, με τον αδελφό του, ο οποίος υποστήριζε ότι ο Στέφανος, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει μία επιχείρηση που αφορά το ποδόσφαιρο! Πριν τη SoccerHub, όντως δεν είχε καμία επαφή με το ποδόσφαιρο, αλλά, ευτυχώς, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους!

Έτσι ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με τη SoccerHub, που είναι μία ελληνική SportsTech εταιρεία, η οποία εισάγει την τεχνολογία στον αθλητισμό, ξεκινώντας από το ποδόσφαιρο. Αυτό που άμεσα αφορά τους χρήστες, είναι η δυνατότητα online κράτησης γηπέδων ποδοσφαίρου με την Android & iOS εφαρμογή SoccerHub, μέσω της οποίας μπορούν να συγκρίνουν τιμές, να δημιουργήσουν την ομάδα τους και να έχουν το δικό τους προφίλ με δεδομένα και updates. Παράλληλα σαν SoccerHub δημιουργούμε ένα φιλικό digital περιβάλλον για τους γηπεδάρχες-συνεργάτες μας, υποστηρίζουμε ενεργά το γυναικείο ποδόσφαιρο και δημιουργούμε μικρά και μεγάλα sports events για εταιρείες. 

Μερικά touches στο smartphone και ο παίκτης μπορεί να κλείσει εύκολα και άμεσα το αγαπημένο του γηπεδάκι. Η θέση σας ήταν εξ αρχής να δώσετε βάση στην δημιουργία ενός app; 

Ναι! Ξέραμε από την αρχή ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι περισσότερες startups και εταιρείες ξεκινούν από ένα website (που έχει χαμηλό κόστος), και όταν λάβουν κάποια σημαντική επένδυση δημιουργούν το αντίστοιχο app, αλλά η δική μας περίπτωση διέφερε σε τρία σημεία. Πρώτον, πολλές δυνατότητες για το χρήστη που θέλαμε να δημιουργήσουμε, όπως η εύρεση συμπαικτών και αντίπαλης ομάδας δεν γίνεται να υλοποιηθούν σε website. Δεύτερον, από την αρχική μας έρευνα γνωρίζαμε ότι οι χρήστες μας ενδιαφέρονται για μια mobile friendly λύση και θέλουν να έχουν την ευκολία να κάνουν κράτηση γηπέδου από το κινητό τους, αλλιώς δεν θα άξιζε να αφήσουν τον παραδοσιακό τρόπο, το τηλέφωνο, για έναν πιο χρονοβόρο και πολύπλοκο όπως ένα website. Τρίτον, η ομάδα μας έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση πάνω στην υλοποίηση apps, πάρα σε websites. Παρ’ όλο που αυτό είναι πολύ πιο σπάνιο και πολύ πιο δύσκολο, η ομάδα των developers της SoccerHub έχει εξαιρετική τεχνογνωσία και εμπειρία πάνω σε apps, γεγονός που αφενός μας κάνει να προχωράμε εξαιρετικά γρήγορα, και αφετέρου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών που έχουν κάνει πολλές προτάσεις να προσλάβουν developers μας, αλλά και όλη την ομάδα μας για να δημιουργήσουμε περίπλοκες τεχνολογικές λύσεις και κυρίως apps για αυτές. Φυσικά εμείς εργαζόμαστε συνεχώς πάνω σε αλλαγές στα apps μας για να δημιουργήσουμε νέα features και να κάνουμε ακόμα πιο εύκολο στους χρήστες μας το να κάνουν κράτηση, σε κάποιες περιπτώσεις και με ένα μόνο, “μαγικό” click!

SoccerHub: Η εφαρμογή που κάνει πιο εύκολη την ζωή των φίλων του 5x5!

 

Ποια ήταν η ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες των γηπέδων;

Πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη! Πριν μπούμε σε αυτό το χώρο δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, αλλά γνωρίσαμε εξαιρετικούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι είναι ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλοι, βλέπουν την αξία σε αυτό που δημιουργούμε και θέλουν να γίνουν συνεργάτες μας. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι έχουμε 93% conversion rate, δηλαδή πάνω από 9 στα 10 γήπεδα που προσεγγίζουμε γίνονται τελικά συνεργάτες μας! Φυσικά, σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε και να δημιουργήσουμε αξία και καλές λύσεις γι’ αυτούς. Αναβαθμίζουμε τα μέσα που χρησιμοποιεί ένας ιδιοκτήτης γηπέδου, του γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα, τον διαφημίζουμε, του στέλνουμε κρατήσεις και τον εκσυγχρονίζουμε, δημιουργώντας το δικό του ηλεκτρονικό γραφείο. Σκεφτείτε ότι οι τηλεφωνικές κρατήσεις καταλαμβάνουν τον κύριο όγκο εργασίας των «γηπεδάρχων», σε αντίθεση με το μοντέλο της SoccerHub που τους επιτρέπει να αυτοματοποιήσουν αυτήν την εργασία και ταυτόχρονα να διαφημίζονται 24/7 στην εφαρμογή μας. Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε ενεργά τους συνεργάτες μας και έχουμε όλο αυτόν τον κόσμο, επιχειρήσεις και αθλητικούς συλλόγους μαζί μας.

Βλέπουμε ότι έχετε στόχο να ενισχύσετε το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Πώς θα το πετύχετε αυτό;

Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι για εμάς το μεγαλύτερο challenge. Η SoccerHub είναι η μεγαλύτερη δράση που τρέχουμε προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο να εισάγουμε 2022 γυναίκες στο ποδόσφαιρο μέχρι το 2022! Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που καταφέρνει περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα να ανεβάσει τη γυναικεία αυτοεκτίμηση και να κάνει ένα κορίτσι ή μία γυναίκα να αισθανθεί καλύτερα με το σώμα της. Πρόσφατα παρακολουθήσαμε το Μουντιάλ γυναικείου ποδοσφαίρου και νομίζω ότι συνειδητοποίησαν ακόμα και οι πιο “παραδοσιακοί fans” του αθλήματος ότι οι γυναίκες έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και μπορούν να είναι το ίδιο καλές, και να παίξουν το ίδιο καλό ποδόσφαιρο με τους άντρες. Στη χώρα μας, επίσης, έχουμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα, την Hestia FC, που είναι μια ομάδα γυναικών, προσφύγων στη χώρα μας, που στη χώρα τους δεν μπορούν, όχι απλά να παίξουν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις καν να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Η Εστία, με την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει εκεί η Κατερίνα Σάλτα, έχει καταφέρει μέσω του ποδοσφαίρου να κοινωνικοποιήσει, να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση, να γυμνάσει και να ενσωματώσει κοινωνικά αυτές τις γυναίκες που φτάνουν στη χώρα μας έχοντας αφήσει πίσω τους οικογένεια και φίλους. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε στο γυναικείο ποδόσφαιρο και πόσες γυναίκες μπορούμε να υποστηρίξουμε μέσω αυτού. Ωστόσο, να σημειώσω ότι για εμάς δεν υπάρχει ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή βόλεϊ. Υπάρχει υγιής και μη υγιής αθλητισμός και εργαζόμαστε για να αλλάξουμε την εικόνα για τον αθλητισμό στη χώρα μας και να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον υγιή αθλητισμό. Με τη SoccerHub ήδη έχουμε ξεκινήσει να το πετυχαίνουμε αυτό και με την υποστήριξη και άλλων, θα καταφέρουμε να πιάσουμε και να ξεπεράσουμε τον στόχο του να εντάξουμε 2022 κορίτσια και γυναίκες στο ποδόσφαιρο μέχρι το 2022, αλλάζοντας έτσι προς το καλύτερο τις ζωές τους. 

Στην εφαρμογή βλέπουμε πως υπάρχει συνεργασία με τον Εργοτέλη! Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία; Ήταν ένα σημαντικό δείγμα ότι έχετε πετύχει αναγνωρισιμότητα;

Όσον αφορά το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας είναι σχετικό. Στις περιοχές που έχουμε ισχυρή παρουσία και πολλούς συνεργάτες, όπως Αττική και Κρήτη, αρκετοί μας γνωρίζουν, αλλά έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά ακόμη για να μας μάθουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ενδιαφέρον πάντως που έδειξε ο Εργοτέλης, μια ιστορική ομάδα της Ά Εθνικής, να γίνει συνεργάτης μας σημαίνει πολλά για εμάς. Νομίζω είναι χαρακτηριστικό του τι μπορούμε να πετύχουμε αν δουλέψουμε συλλογικά και έχουμε ανοιχτούς τους ορίζοντες μας σε συνεργασίες, αντί να δουλεύουμε για να “φάει” ο ένας τον άλλο. Σύντομα, αναμένουμε και άλλες τέτοιες καλές συνεργασίες! Χαρακτηριστικά να πω ότι από Σεπτέμβρη έχουμε στόχο να εντάσσουμε τουλάχιστον 2 εγκαταστάσεις στο δίκτυό μας κάθε εβδομάδα. Οπότε για τους χρήστες μας που λένε ότι θέλουν να κάνουν κρατήσεις μέσω της εφαρμογής μας, αλλά δεν έχουμε την αγαπημένη τους εγκατάσταση..περιμένετε, ερχόμαστε!

SoccerHub: Η εφαρμογή που κάνει πιο εύκολη την ζωή των φίλων του 5x5!

Διοργανώνει και η ίδια η SoccerHub τουρνουά 5×5;

Ναι! Και όχι μόνο 5×5. Ξεκινήσαμε προφανώς διοργανώνοντας 5×5, αλλά πολλοί χρήστες μας έστειλαν ζητώντας και 6×6 και 7×7. Μέσα στους επόμενους μήνες έχουμε πολλές καλές εκπλήξεις. Θα δείτε πολλά τουρνουά, σε ανδρικό, γυναικείο και μικτό ποδόσφαιρο, σε 5×5, 7×7, ακόμα και 9×9. Για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει, ατομικά και να του βρούμε ομάδα ή και με την ομάδα του, μπορεί να μας στείλει email ή μήνυμα στα social media. Είμαστε ανοιχτοί να δημιουργήσουμε και σε άλλες περιοχές της χώρα μας που υπάρχουν λίγα σχετικά τουρνουά και πρωταθλήματα. Οπότε αν θέλει κάποιος να πάμε στην περιοχή του ή να γίνεις συνεργάτης μας στην περιοχή του, δεν πρέπει να το σκεφτεί δεύτερη φορά για να επικοινωνήσει μαζί μας!

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι; Σκέφτεστε να επεκταθείτε και σε δραστηριότητες εκτός του ποδοσφαίρου;

Βελτιώνουμε διαρκώς το app, προσθέτοντας νέα πράγματα που θα δείτε σύντομα. Θα τρέξουμε πολύ σύντομα μια καμπάνια πάνω στο ποδόσφαιρο και τι μπορεί να κάνει συνολικά κάποιος μέσω του app μας, οπότε δεν θα κάνω spoil, αλλά πιστεύω ότι ακόμα και ο πιο απαιτητικός θα ικανοποιηθεί και ενθουσιαστεί. Παράλληλα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ανθρώπους στο εξωτερικο να πάρουν τη SoccerHub εκεί. Και όχι μόνο από Ευρώπη αλλά και από Αφρική και Λατινική Αμερική. Θα είμαστε πραγματικά περήφανοι να γίνουμε μια ελληνική εταιρεία με “εξαγωγές” και να καταφέρουμε να έχουμε παρουσία σε 3 ηπείρους. Όσον αφορά την επέκταση σε δραστηριότητες εκτός ποδοσφαίρου, είναι σίγουρα στα πλάνα μας, αλλά στα μελλοντικά. Ένα επόμενο τεράστιο βήμα είναι η επικοινωνία που έχουμε, με σκοπό τη συνεργασία μας με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές hardware στον κόσμο για να κατασκευάσουμε ένα προϊόν που θα αλλάξει το μέλλον του αθλητισμού. Σκεφτείτε να πηγαίνετε να παίξετε το αγαπημένο σας άθλημα και όταν τελειώνετε να έχετε στο κινητό σας δεδομένα για όλη τη φυσική σας απόδοση, από το πόσο καλά παίξατε μέχρι το πως θα μπορούσατε να παίξετε καλύτερα. Είναι σχεδόν φουτουριστικό, αλλά αργά ή γρήγορα τα e-sports θα είναι παρελθόν, αφού με την Augmented Reality θα μπορούμε να χτίζουμε ό,τι θέλουμε, να ζούμε και να αθλούμαστε σε πραγματικές συνθήκες.

SoccerHub: Η εφαρμογή που κάνει πιο εύκολη την ζωή των φίλων του 5x5!