Ο μικρός οπαδός της Southampton που έμεινε στο γήπεδο ως το τέλος

saints

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να έχουμε πάει στο γήπεδο γεμάτοι ενθουσιασμό και τελικά να βλέπουμε την ομάδα μας να χάνει ή ακόμα και να διασύρεται από τον αντίπαλο. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση το σύνηθες, εντός και εκτός συνόρων, είναι οι οπαδοί να αποχωρούν αποδοκιμάζοντας παίκτες και προπονητή. Ωστόσο, ένα μικρό παιδί έκανε αυτό που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Παρέμεινε εκεί στα δύσκολα, μέχρι το τέλος!

Ο δεκατριάχρονος Tom Sherburn, ταξίδεψε τέσσερις ολόκληρες ώρες με την οικογένεια του, από την πόλη Somerset, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά για πρώτη φορά, την αγαπημένη του Southampton στο ματς της με την Leicester.

Ο πατέρας του Mike, αν και φίλαθλος της Norwich, τα προηγούμενα Χριστούγεννα του είχε κάνει δώρο, ένα εισιτήριο voucher των «Saints». Ο Tom περίμενε με ανυπομονησία, πολλούς μήνες για να ζήσει αυτή την αξέχαστη –για τον λάθος λόγο- εμπειρία. Όμως, η χαρά του κράτησε για λίγο, καθώς ο Ben Chilwell των «Foxes», άνοιξε το σκόρ στο 10’ και μετά από δυο λεπτά ο Ryan Bertrand αποβλήθηκε. Στην συμπλήρωση του ημιχρόνου η Southampton είχε ήδη δεχθεί πέντε γκολ.

Παρολ’ αυτά, ο Tom δεν ζήτησε να γυρίσει σπίτι πριν το 80ο λεπτό. Μπορεί να έβλεπε αρκετούς συνοπαδούς του να φεύγουν, εκείνος συνέχιζε να εμψυχώνει τους παίκτες της ομάδας του, σαν να ήταν το σκορ 0-0. Μάλιστα, ο 43χρονος Mike Sherburn δήλωσε στο BBC, πολύ υπερήφανος για την στάση του γιού του: «Είδαμε κόσμο να φεύγει στο 12ο λεπτό και είμαι πολύ υπερήφανος γι’αυτόν, επειδή με ρώτησε μόνο στο 80ο λεπτό αν μπορούμε να πάμε σπίτι. Φώναζε ενθαρρύνοντας τους ποδοσφαιριστές να βρίσκουν κενούς χώρους. Αν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί να επιβιώσει ως φίλαθλος. Είναι ένα ευαίσθητο παιδί, αισθάνεται διάφορα και ανησυχήσα όταν μπήκε το πρώτο γκολ. Αλλά μου είπε ότι θέλει να ξαναέρθουμε όταν θα παίξουν με μια όμαδα που θα είναι στα μέτρα τους, όπως η Watford».

Ο μικρός οπαδός της Southampton που έμεινε στο γήπεδο ως το τέλος

O Tom πάντως, προτιμά να επικεντρώνεται στην θετική πλευρά της ζωής. Ήταν παρών σε μια από τις ιστορικότερες αναμετρήσεις της Premier League και είδε από κοντά δυο εντυπωσιακά χατ-τρικ.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, άκρως εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες της Leicester, ο μικρός άλλαξε ομάδα. Μια απόφαση, η οποία προφανώς πάρθηκε εν βρασμώ ψυχής, εξαιτίας της μεγάλης του απογοήτευσης από το αποτελέσμα. Ο πατέρας του είναι πεπεισμένος  πως αντίθετα με όσα λέει, εκείνος τελικά θα παραμείνει πιστός στην Southampton και θα την δει να επιστρέφει δριμύτερη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δεκατριάχρονος ετοιμάζεται να στειλεί επιστολή στον ιδιοκτήτη των «Saints», για να του εκθέσει τα «κακώς, κείμενα» του συλλόγου.

*Με πληροφορίες από BBC Sport