Όταν ο Αλεξανδρής ζήλεψε τον Τσιάρτα

Αλεξανδρής

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δεν εξεπλάγησαν πολλοί. Μας συνήθισαν σε αντίστοιχο υβρεολόγιο και κουβέντες γεμάτες μίσος πολλοί συνάδερφοι του πάλαι ποτέ σκόρερ Ολυμπιακού και ΆΕΚ, Αλέκου Αλεξανδρή. Μόνο που μέσα στην εβδομάδα, καμαρώναμε τους Ιρλανδούς εμείς, που θυμήθηκαν και αψόγως αναπαρίστησαν το κρέμασμα του Μουσολίνι. Θαυμάζαμε την απόφαση της Liverpool, που δια στόματος της κεντρικής διοίκησης του Συλλόγου αρνήθηκε να μείνει στο ξενοδοχείο του Κατάρ με τις γνωστές και ευνόητα απαράδεκτες συνθήκες εργασίας όλου αυτού του προσωπικού που απασχολείται εκεί για ένα κομμάτι ψωμί, ειδικά τώρα, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση του συνόλου των διεργασιών της έναρξης του Μουντιάλ.

Η λερναία ύδρα του φασισμού όμως θα επιβιώνει όσο δεν καίγονται τα κομμένα της κεφάλια και τοπικοί σύλλογοι απλά παλεύουν στην Ελλάδα, ως άλλος μυθικός Ηρακλής, μόνο να της τα κόψουν με την ανέγερση συνθήματων και την έμπρακτη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μωρά με ανάγκες. Ακολουθώντας το σοκάκι του μίσους που χάραξε , ένας άλλος ένδοξος της γενιάς του με συνέπεια και τεράστια αηδεία αντάμα, σήμερα, ο προπονητής πλεόν Αλεξανδρής, μας κοινοποίησε ένα σεντόνι γεμάτο αθυροστομίες για πρόσφυγες, γεμάτο γενικόλογα σχόλια που συνέπτησαν όλες τις φυλές του Ισραήλ, γεμάτο φόβο και θέληση επίδειξης της μαγκιάς και του δήθεν αντρισμού του.

Όταν ο Αλεξανδρής ζήλεψε τον Τσιάρτα
Όταν ο Αλεξανδρής ζήλεψε τον Τσιάρτα
Το παραλήρημα του Α. Αλεξανδρή στο Facebook

Αλήθεια κυρ Αλέκο μου, μήπως τα χρήματα από την προπονητική είναι λίγα και ψάχνεις και εσύ να ανοίξεις το δρόμο της πολιτικής; Ξέρεις πλέον, δεν τους βρίσκεις, ΣΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ! Στο επόμενο ήδη ποστ σου πολύ πιθανό, εάν διατηρήσεις πιστά τη συνταγή κανά διχρονάκι ακόμα, η επόμενη πρόταση για την καριέρα σου , να μην είναι ούτε από την Κύπρο, ούτε από τη Ρουμανία, ούτε από τη Ρόδο, αλλά από τον Φαήλο τον Κρανιδιώτη ή μερικούς άλλους που αισθάνονται ότι ο Ζαγοράκης στο Ευροκοινοβούλιο σαφώς μπορεί να υπάρξει βελτιωμένος. Έτσι, θα θλίβεσαι που συμπατριώτες σου και μη, εκμεταλλεύονται την δυστυχία για να φουσκώσει η τσέπη τους και θα συμπληρώνεις μεγαλύτερη σύνταξη για να μην αντιλαμβάνεσαι ότι δε χρειάζεται να ζουν άνθρωποι με 500 ευρώ. Θα  εμπεδώσεις  ότι υπάρχουν άλλοι που τρώνε χοιρινό και άλλοι που δεν θέλουν ούτε να το μοιρίσουν, ότι άλλοι πάν στην εκκλησιά, άλλοι στο τζαμί κι άλλοι μόνο για κεφέ. Άλλα κάτι ξεχάσαμε!

Όλοι αυτοί που φαντάζεσαι ότι θα συναναστρέφεσαι εκεί, όπως και όλοι όσοι -αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι- μοιράστηκαν τα αποδυτήρια τόσα χρόνια μαζί σου, έβγαζαν πολλά λεφτά!!! Δεν ήταν φτωχοί. Είχαν καλύτερο αυτοκίνητο από σένα, δεν περπατούσαν ξυπόλιτοι! Είχαν να ξοδέψουν πολύ περισσότερα χρήματα στα σουβλάκια κι ας μην ήταν χοιρινά. Και επειδή σου γυάλιζαν τα πεντοχίλιαρα, ούτε τους βιαστές της Μυρτώς έβλεπες στο πρόσωπό τους, ούτε σε κερνούσαν σκύλους! Την έμπνευση της δημοσίευσής σου λοιπόν, δεν μας την ανέφερες.  Εκεί στη Ρόδο , έχεις κάτω απ’τη μύτη σου το νεκροταφείο μανάδων του Αιγαίου, δε σου μύρισε αίμα ούτε μια στιγμή;

Όπως και να έχει όλοι περαστικοί είμαστε κυρ Αλέκο μου. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ είσαι περαστικός από το ποδόσφαιρο! Ότι σου επιτρέπεται να γαλουχείς τις νέες γενιές. Ότι άνθρωποι σε ακολουθούν κατά χιλιάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ως παλαιό τους πρότυπο εμπνέονται από σένα. Κάτσε σκέψου λοιπόν τίνος “η νοημοσύνη είναι μικρού βεληνεκούς” και πόσοι γονείς εμπιστεύτηκαν , άπλαστες ακόμα ψυχές στα χέρια σου!

Μέχρι τότε όλοι μαζί θα ακούμε “εισβολείς” και θα πηγαίνει ο νους μας μόνο στον δεύτερο παγκόμιο, θα μας λες ότι σας “παίρνουν κάποιοι τα σπίτια” και εμείς θα εννοούμε τις τράπεζες.