Champions League 2019-20: Μπορούσια Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμαίν

PSG-Dortmund

Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμαίν, δύο αντίθετοι κόσμοι συγκρούονται. Από την μία οι Βεστφαλοί, η ομάδα που αγοράζει νεαρούς παίκτες, τους εξελίσσει και τους πουλάει πανάκριβα κι από την άλλη μια ομάδα που είναι από αυτές που αγοράζουν έτοιμους παίκτες από κλάμπ όπως η Ντόρτμουντ, η Παρί Σεν Ζερμαίν. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί στους ομίλους του Europa League το 2010 από όπου είναι κι η κεντρική φωτογραφία του άρθρου με τον 22χρονο τότε Ματς Χούμελς να διακρίνεται. Και τα δύο παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα (0-0 και 1-1).

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Champions League 2019-20: Μπορούσια Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμαίν

Πως προκρίθηκε: Η γερμανική ομάδα είχε αρκετά δύσκολο έργο σε έναν όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ίντερ και την ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League την Σλάβια Πράγας. Οι κιτρινόμαυροι κράτησαν στο μηδέν την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα και πήραν σημαντικό διπλό στην Πράγα στην δεύτερη αγωνιστική. Στα διπλά ματς με την Ίντερ οι δύο ομάδες πήραν από μία νίκη. Την 5η αγωνιστική η Ντόρτμουντ έχασε εύκολα στο Καμπ Νου κι όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο παιχνίδι, καθώς Μπορούσια και Ίντερ ήταν ισόβαθμες με 7 βαθμούς. Η Ντόρτμουντ κέρδισε ξανά την Σλάβια Πράγας την ίδια στιγμή που η Ίντερ έχανε από τα δεύτερα της Μπαρτσελόνα κι έτσι οι Βεστφαλοί προκριθηκαν ως δεύτεροι.

Ποιοι ξεχώρισαν: Έναν απροσδόκητο σκόρερ στο πρόσωπο του Άσραφ Χακίμι βρήκε η Μπορούσια καθώς ο Μαροκινός δεξιός μπακ σκόραρε 4 τέρματα, 2 περισσότερα από τους Κριστιάνο και Μέσι! Πολύ καλά τα πήγε κι ο Τζέιντεν Σάντσο με δύο τέρματα ενώ εξαιρετικός ήταν ο Γιούλιαν Μπράντ με 3 ασίστ. Δεν έχασαν δευτερολέπτο ο τερματοφύλακας Μπουρκί κι ο εκ των αρχηγών, Ματς Χούμελς.

Οι αλλαγές στο ρόστερ: Δύο αλλαγές και τι αλλαγές έκανε η Μπορούσια με δύο σπουδαίες χειμερινές προσθήκες. Οι Βεστφαλοί πρόλαβαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και έκαναν δικό τους τον ανερχόμενο Νορβηγό επιθετικό Χάαλαντ που έχει ήδη 8 τέρματα σε 6 αγώνες στη Μπουντεσλίγκα! Μέσα κι ο Εμρέ Τσαν ο πρώην μέσος των Λίβερπουλ και Γιουβέντους που ξεκίνησε με ένα επικό γκολ κόντρα στη Λεβερκούζεν! Εκτός ο Πάκο Αλκάθερ που επέστρεψε στην Ισπανία και τη Βιαγιαρεάλ, ο Δανός Γιάκομπ Λάρσεν που συνεχίζει στη Χόφενχαϊμ και ο Τζούλιαν Βάϊγκλ που πήρε μεταγραφή για τη Μπενφίκα.

Οι φιλοδοξίες: Η κλήρωση την “πάγωσε” λίγο ξέροντας ότι η ΠΣΖ έχει πάντα στόχο την κατάκτηση του τροπαίου όμως είναι σίγουρο ότι η γερμανική ομάδα θα τα δώσει όλα για να ρίξει ακόμα μια “σφαλιάρα” στους νεόπλουτους Παριζιάνους.

Παρί Σεν Ζερμαίν

Champions League 2019-20: Μπορούσια Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμαίν

Πως προκρίθηκε: Δεν είχε κανένα πρόβλημα να καπαρώσει την πρωτιά στον όμιλο της με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Κλαμπ Μπριζ και τη Γαλατάσαραϊ. Στην πρεμιέρα ισοπέδωσε τους Μαδριλένους με 3-0 για να ακολουθήσουν τρεις ακόμη νίκες μέχρι να έρθει ισόπαλη με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 2-2. Την τελευταία αγωνιστική διέλυσε με τη δεύτερη 5ρα της στον όμιλο την Γαλατά και με 16 βαθμούς προκρίθηκε ως πρώτη.

Ποιοι ξεχώρισαν: Ο Μάουρο Ικάρντι είναι ένας σπουδαίος επιθετικός και μας το υπενθύμισε όταν φορώντας τη φανέλα της Παρί. Πέντε “τεμάχια” από τον δανεικό από την Ίντερ, Αργεντίνο που στο Παρίσι βρήκε τον καλό του εαυτό. Με χατ-τρικ επέστρεψε στη ενεργό δράση ο Εμπαπέ στο ματς με την Μπριζ στο Βέλγιο ενώ πολύ καλή παρουσία συνολικά είχε ο Σαράμπια που εκμεταλλεύτηκε απουσίες βασικών παικτών και βρήκε σημαντικό χρόνο συμμετοχής σκοράροντας και 2 γκολ. Μοναδικός που έπαιξε και στα 6 παιχνίδια ο αμυντικός Μαρκίνιος!

Οι αλλαγές στο ρόστερ: Δεν έκανε μεταγραφές το χειμώνα η Παρί που αρκέστηκε να προσθέσει ένα νεαρό τερματοφύλακα, τον Πολωνό Μαρτσίν Μπούλκα που πήρε τη θέση του επιθετικού Τσούπο-Μοτίνγκ καθώς οι επιστροφές Εμπαπέ και Καβάνι δεν του αφήνουν καθόλου χώρο.

Οι φιλοδοξίες: Με δύο λέξεις: το τρόπαιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό των Παριζιάνων. Φέτος το ρόστερ τους είναι ίσως πιο δυνατό από ποτέ με 3 σπουδαίες επιλογές σε κάθε θέση. Αν ούτε φέτος, πότε θα σκέφτονται στο Παρίσι αλλά θα πρέπει να μας πείσουν ότι μπορούν να αποκλείσουν κι έναν αντίπαλο μεγάλου βεληνεκούς. Γιατί από τότε που άρχισαν να ρέοουν τα πετροδόλαρα όχι στον τελικό αλλά ούτε στα ημιτελικά δεν έχει καταφέρει να βρεθεί η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η πρόβλεψη του Rabona

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι πιο ανοιχτό από ότι φαίνεται. Ναι μεν η Παρί είναι το φαβορί αλλά η Μπορούσια έχει τα φόντα να κάνει την έκπληξη. Οι Γάλλοι μπορούν είτε να πάρουν φόρα από αυτή τη σειρά αγώνων και να φτάσουν στον τελικό είτε να κάνουν και πάλι μια τρύπα στο νερό. Θα τους δώσουμε πάντως το προβάδισμα.