Στο ρεφραίν της ιστορίας

Στο ρεφραίν της ιστορίας

Είναι δεδομένο ότι η νέα τάξη πραγμάτων, που ήρθε ως απότοκος μιας πανδημίας που δρούσε ανεξέλεγκτα, πάτησε το κουμπί της επανέναρξης σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Υφηλίου, αναγκάζοντας σε επαναπροσδιορισμό ζητημάτων που ως τώρα η σύγχρονη εποχή  μας επέτρεπε, λόγω των ταχέων ρυθμών της, να λογίζουμε  για δεδομένα. Το τι θα αφήσει πίσω η κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης και πόσα θα διδάξει, μόνο ελπιδοφόρο δεν είναι, δεδομένου ότι αν ο άνθρωπος, αν είχε πράγματι διδαχτεί απ’τα κακώς κείμενα της ράτσας του, δεν θα έθετε υψηλότερα το ίδιον όφελος εν συγκρίσει με το κοινωνικό.

Θα ‘ναι σίγουρα προβληματικό , εάν για ακόμα μια φορά «αφήσουμε απ΄ τα χέρια μας να περάσει ολόκληρο ποτάμι χωρίς να πιούμε ούτε μια στάλα» όπως έγραφε ο Σεφέρης, δίχως δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι χωρίς αλληλεγγύη τίποτα δεν προοδεύει, μια και η γη δεν μας ανήκει και πολλά άλλα χρήσιμα. Ο αποκαρδιωτικός λόγος πάντως που έως τώρα , μόνον θετικά δεν είναι τα δείγματα για όσα πιθανά καλά μπορεί να άφηνε η λαίλαπα του ιού, σχετίζονται ξανά  με την καρδιά του Δυτικού Κόσμου.

Μιλάμε για κοινωνικές ανισότητες και διδασκόμαστε δήθεν, από την Κοινωνία των Εθνών αρχικά, αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και Παγκόσμιες Ημέρες σχετικά με δικαιώματα για ισότητα. Πανανθρώπινες ιδέες που για ακόμα μια φορά η Ενωμένη Ευρώπη αποδεικνύει πως τις φορά μόνο για προσωπείο, ώστε να μπορέσει να μην παριστάνει για πάντα τον αναπληρωματικό παίχτη στην Διεθνή σκακιέρα.

Την ώρα που οι απανταχού επιφανείς του κόσμου ετούτου λοιπόν, κοιτάζουν πώς θα διοχετεύσουν ελπίδα, δωρίζοντας χρήματα και παρέχοντας εξοπλισμό προς την ταχύτερη αντιμετώπιση μιας κατάστασης που φοβίζει ακόμα και τους ίδιους – γι’ αυτό και διαφέρει από το να συνδράμουν σε γεγονότα που δεν τους αγγίζουν άμεσα ( όπως λ.χ. η καταπολέμηση  της πείνας ή μιας αρρώστιας που μάστιζε ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ παιδικές ψυχές που δεν έχουν σωρηδόν εμβόλια)  αλλά ήξεραν ότι δεν θα χτύπαγε την δική τους πόρτα – δεν φαίνεται και ο επιστημονικός τομέας να έχει την ίδια άποψη.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν, την ώρα που προχθές το απόγευμα στην Ελλάδα, η παλληκαρίσια πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών αγκάλιασε προσπάθειες αθλητών από όλους τους χώρους, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών ανεξαρτήτου ιδιότητας, μέσω ενός Τηλεμαραθωνίου, ορισμένοι επιστήμονες στη Γαλλία,  κατέχοντες θέσεις υψηλής σημασίας για το πνεύμα της ανθρωπότητας- κι όχι μόνο υπό την ιδιότητα τους ως ιατροί-  επέλεξαν να τονίσουν ότι χρήσιμο θα ήταν να μεταχειριστεί η ιατρική κοινότητα, ως πειραματόζωα στα νέα φάρμακα που θα αντιμετωπίσουν τον θανατηφόρο ιό,  κάποιους συνανθρώπους μας που είναι μαύροι, αλλά έτυχε να μην είναι αστέρες του Hollywood, είναι πεινασμένοι, αλλά έτυχε να μην είναι αναδυόμενοι ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες, είναι μαύροι αλλά δεν θα πολιτογραφηθούν Δυτικοί καθώς δεν πρόλαβαν να μεταναστεύσουν!


Κάπως έτσι σκεπτόμενος, ένας χυδαίος επιστήμονας, θέτοντας απλοϊκά κριτήρια μιας λευκής φυλής ανώτερης απ΄ τις άλλες , κοστολογώντας με απλά λόγια ζωές, στοιχειοθέτησε την γνώμη του περί δοκιμών νέων  εμβολίων σε  πληθυσμούς της Αφρικής, λαμβάνοντας άμεσα την απάντηση δύο ανθρώπων που γνωρίζουν άπταιστα τον τρόπο σκέψης των Αφεντάδων του Δυτικού Κόμσου…κι από την καλή και από την ανάποδη, μια και δραστηριοποιήθηκαν ως ποδοσφαιριστές στη Γηραιά Ήπειρο, έχτισαν όνομα και περιουσία σε αυτή και επέστρεψαν μάλιστα στις πατρίδες τους, προκειμένου  να αφήσουν κεφάλαιο και πόρους, να τερματίσουν πολέμους φυλών, να συμβάλουν στην εκπαίδευση και την πρόοδο και πολλά άλλα που στο ρεφραίν της ιστορίας δεν θα ξεχαστούν όσο γρήγορα θέλει η Δύση να ξεχάσει τα κακά που έσπειρε στον υπόλοιπο πλανήτη.

Για την ιστορία λοιπόν ο Camille Locht, διευθυντής στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας, κουβεντιάζει την ιδέα του Jean-Paul Mira,  διευθυντή αρμόδιας Κλινικής Νοσοκομείου, το γεγονός δηλαδή ότι οι Αφρικανοί είναι, έτσι κι αλλιώς, πιο ευάλωτοι στον ιό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ιερόδουλες που αναγκαστικά είναι σε υψηλότερο βαθμό εκτεθειμένες στον HIV, γιατί είναι δεδομένη η έλλειψη μασκών, οι θεραπείες και τα νοσοκομεία δε λειτουργούν εξίσου ικανοποιητικά κατά την άποψη τους και στην τελική, ΣΙΓΑ!ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ, σύμφωνα με τις ιδέες του πρώτου! Κάπως έτσι οι προοδευτικοί επιστήμονες της Ευρώπης, βαφτίζουν μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών, φασιστικές ρητορικές σαν αυτές «λόγο επιστημονικού επιπέδου», για να μπουν γρήγορα στην θέση τους από δύο ανθρώπους που έχουν αποδείξει ποιοι είναι, αν και μη επιστήμονες.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, σε λιγότερο υβριστικό  τόνο από αυτόν που επέλεξε ο Σαμουέλ Ετό, επισήμανε σε δημόσια τοποθέτηση του πόσο αηδιαστικός είναι αυτός ο τρόπος σκέψης, ενώ ο δεύτερος μεταξύ άλλων σημείωσε : « Π…..ς γιοι! Δεν είστε  τίποτα άλλο από σκατά! Η Αφρική δεν είναι η παιδική σας χαρά

Αν ακόμα περιμένουμε λοιπόν η ανθρωπότητα , όταν αλλάξει η κατάσταση να έχει διδαχτεί κάτι από όλο αυτό, η μόνη ελπίδα είναι να μην πειστούν για ακόμα μια φορά οι πολιτικοί των υπαναπτικτών κρατών να τα βρουν με τους Δυτικούς, για μερικά δολάρια που θα βάλουν στη τσέπη τους  για ίδιον όφελος, ώστε  να μοιράσουν τέτοια εμβόλια στο λαό της Αφρικής, με το προσωπείο του Σωτήρα ως συνήθως φέρεται όποιος τα έχει αρπάξει για να αποτελέσει το δουλικό της Δύσης. Γιατί μη γελιόμαστε, ο Γάλλος καθηγητής μόνο ψέματα δεν έλεγε! Η  σιωπηρή αποδοχή όλων, είχε πράγματι οδηγήσει σε «παράδοση» αυτή την τακτική δοκιμής σε όσους η λευκή φυλή θεωρεί κατώτερους από ‘κείνη σε βαθμό που να μη σέβεται την υπόστασή τους. Είτε πρόκειται για έλλογα, είτε για άλογα όντα.