Group E: Σεβίλλη και Τσέλσι είναι ένα επίπεδο πάνω από τις πρωτάρες

champions league group E

Σεβίλλη

Η απόλυτη κυρίαρχος του Europa League ξαναχτύπησε πέρυσι κατακτώντας το για τέταρτη φορά την τελευταία δεκαετία. Οι Ανδαλουσιάνοι διέλυσαν κάθε αμφιβολία για το αν ήταν οι καλύτεροι της διοργάνωσης, κερδίζοντας τα δύο φαβορί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ. Στο πρωτάθλημα τελείωσαν σχετικά νωρίς την υπόθεση – τετράδα και δεν κινδύνεψαν αλλά θα έπαιζαν έτσι κι αλλιώς στο Champions League ως κάτοχοι του Europa. Το καλοκαίρι έκαναν κινήσεις ουσίας πληρώνοντας τις ρήτρες για τον Σούσο (Μίλαν) και τον τερματοφύλακα-ήρωα στην πορεία της στο Europa, Μπόνο (Χιρόνα), ενώ έφεραν πίσω για ψίχουλα (1,5 εκ. €) τον Ιβάν Ράκιτιτς! Η αποχώρηση που πόνεσε αν και είχε προαναγγελθεί ήταν αυτή του Εβέρ Μπανέγα, που ολοκλήρωσε την δεύτερη θητεία του στην ομάδα με δάκρυα στα μάτια. Ο Λοπετέγκι απέδειξε ότι “δεν ήταν ελέφαντας” μετά το αποτυχημένο πέρασμα του από την Ρεάλ Μαδρίτης και ο τίτλος του Europa League ήταν μια προσωπική δικαίωση. Φέτος, όμως έχοντας κληρωθεί σε ένα βατό όμιλο οι Σεβιγιάνοι δεν θα έπρεπε να σκέφτονται πως θα επιστρέψουν στην αγαπημένη τους διοργάνωση αλλά την πρόκριση στα νοκ αούτ!

Τσέλσι

Τρία χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα στην Αγγλία είναι πολλά για την Τσέλσι που είχε υποχωρήσει τις τελευταίες σεζόν χάνοντας μάλιστα ακόμη και την τετράδα. Το ban των μεταγραφών φυσικά την περιόρισε σημαντικά, την ανάγκασε να παίζει με πιτσιρίκια και να πάει στην επιλογή του Λάμπαρντ στον πάγκο. Ωστόσο, μόλις το ban άρθηκε οι Μπλε επέστρεψαν στον γνωστό “Chelsea way” δηλαδή ξοδεύοντας ασύστολα στο μεταγραφικό παζάρι. Σε ένα καλοκαίρι που πολλά μεγαθήρια ξόδεψαν ελάχιστα, η Τσέλσι έσπασε όλα τα κοντέρ. Ισοφάρισε μάλιστα την ακριβότερη μεταγραφή της, τον Κεπά, δίνοντας 80 εκ. € για τον Κάι Χάβερτζ ενώ η ενίσχυση από Γερμανία είχε ξεκινήσει νωρίτερα με τον Τίμο Βέρνερ. Οι Λονδρέζοι τα έσκασαν γερά και για τους Ζιγιές, Τσίλγουελ ενώ για το κέντρο της άμυνας έκαναν ένα “μπάλωμα” με την απόκτηση του Τιάγκο Σίλβα ως ελεύθερου. Η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει ακριβώς όπως θα ήθελαν οι Μπλε καθώς είναι λογικό να υπάρχουν ζητήματα χημείας της περσινής ομάδας με τα μεταγραφικά αποκτήματα που προωθήθηκαν άμεσα στην ενδεκάδα. Ο “Super Frankie” δεν έχει καταλήξει με σιγουριά στον τρόπο παιχνιδιού της , καλά καλά δεν έχει αποφασίσει σε ποια θέση θα αγωνίζονται κάποιοι παίκτες του (Βέρνερ, Χάβερτζ) αλλά σε αυτόν τον όμιλο λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί.

Κράσνονταρ

Αυτό που της στέρησε ο Ολυμπιακός πέρυσι, το πήρε πίσω φέτος κόντρα σε μια άλλη ελληνική ομάδα τον ΠΑΟΚ. Οι Ρώσοι προκρίθηκαν με δύο νίκες εις βάρος του Δικεφάλου του Βορρά στα playoffs και θα παίξουν για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όχι κι άσχημα για μια ομάδα που μετράει μόλις 12 χρόνια ύπαρξης! Η Κράσνονταρ έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα του ρωσικού πρωταθλήματος την τελευταία πενταετία κι ελπίζει βήμα-βήμα να χτυπήσει και τον τίτλο. Όπως τα περισσότερα κλαμπ της Ανατολικής Ευρώπης, δεν έκανε ιδιαίτερες μεταγραφές. Αν ξεχωρίζει κάποια αυτή είναι του διεθνή Ιγκόρ Σμολνίκοφ από την Ζενίτ. Θα στηριχθεί και πάλι στους τρεις Σουηδούς του ρόστερ (Μπεργκ, Κλάεσον, Όλσον), τον Γάλλο Καμπελά και τον Βραζιλιάνο αρχηγό της Βάντερσον. Θέλει να απολαύσει την παρθενική της συμμετοχή και η λογική λέει ότι θα παλέψει με την Ρεν για την 3η θέση.

Ρεν

Εάν υπάρχει μια ομάδα που ευνοήθηκε σε ακραίο βαθμό από την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας, αυτή ήταν η Ρεν! Με το πρωτάθλημα Γαλλίας να ολοκληρώνεται πρόωρα, η Ρεν βρισκόταν στην 3η θέση μόλις ένα βαθμό μπροστά από την Λιλ και με 10 αγωνιστικές να απομένουν δεν ήταν σίγουρο ότι θα την κρατούσε. Μάλιστα, η κατάκτηση του Europa League από την Σεβίλλη έστειλε την ομάδα της Βρετάνης απευθείας στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της! Και τι ειρωνεία, ότι η ομάδα που της έκανε το δώρο, κληρώθηκε στο ίδιο group. Η Ρεν είδε τα “αρπακτικά” της Premier League να της παίρνουν δύο σημαντικούς παίκτες της περσινής πορείας, τον τερματοφύλακα Μεντί (Τσέλσι) και τον επιθετικό Ραφίνια (Λιντς).  Πάντως οι Γαλλοι δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια και έσκασαν πολλά χρήματα για τα δεδομένα τους φέρνοντας τους αντικαταστάτες τους, Αλφρέντ Γκομίς (Ντιζόν) και Σερχού Γκουιρασί (Αμιέν) ενώ είχε προηγηθεί η σημαντική μεταγραφή του Μαρτέν Τεριέ από την Λυών! Επίσης, με με τα χρώματα της θα δούμε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, αυτόν τον σούπερ ταλαντούχο 17χρονο που όντας ανήλικος ακόμα ξεκινάει βασικός στην εθνική Ανδρών της Γαλλίας! Η Ρεν θα παλέψει για το καλύτερο και όπου την βγάλει, είναι ήδη τεράστια υπόθεση για τον σύλλογο η παρουσία του στο Champions League. 

Πρόβλεψη Rabona

Η εμπειρία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε τέτοιες διοργανώσεις, γι’ αυτο και φαντάζει απίθανο οι πρωτάρες Κράσνονταρ και Ρεν να μπορέσουν να κοντράρουν στα ισα τις “μπαρουτοκαπνισμενες” Τσέλσι και Σεβίλλη. Από εκεί και πέρα, οι Μπλε του Λονδίνου μέχρι να βρουν τα πατήματα τους στη φετινή σεζόν είναι πολύ πιθανό να έχουν χάσει την πρωτιά του ομίλου από τους κατόχους του Europa League.