Super Bowl LV: Το… Πειρατικό σαλπάρει με έναν μόνο στόχο!

Super Bowl LV: Το... Πειρατικό σαλπάρει με έναν μόνο στόχο!

Απόψε το βράδυ, λαμβάνει χώρα το σημαντικότερο μεμονωμένο γεγονός στον Αμερικανικό αθλητισμό! Το παιχνίδι που για την χώρα της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού θυμίζει έναν τελικό Champions League, ή ακόμα και έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν μπορούμε να τα βάλουμε σε ευθεία σύγκριση (που εμπορικά ίσως και να μπορούμε). Ο αγώνας που θα ανακυρήξει τον πρωταθλητή του Πρωταθλήματος Αμερικανικού Ποδοσφαίρου, του NFL, ή αλλιώς το Super Bowl! Οι απερχόμενοι πρωταθλητές, Kansas City Chiefs, και οι New England Pat….εεε οι Tampa Bay Buccaneers, θα αναμετρηθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας (1.30 ώρα Ελλάδος), με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο Vince Lombardi και την αιώνια δόξα, σε ένα παιχνίδι που περιτριγυρίζεται από πολλά εκατομμύρια δολλαρίων σε διαφημίσεις, μουσικά σόου και… φτερούγες κοτόπουλου!

Φούτμπολ; Τι είναι το Φούτμπολ;

Όπως σε κάθε αφιέρωμα που κάνουμε εδώ στο Rabona πριν το Super Bowl, έτσι και φέτος, επιβάλλεται να κάνουμε ξανά μία μικρή εισαγωγή στον κόσμο του “American Football”. Του Gridiron Football. Του αθλήματος που παίζεται λιγότερο με τα πόδια, περισσότερο με τα χέρια, αρκετά με το σώμα αλλά όχι με την… βαρβαρότητα της “γυμνής επαφής” του ράγκμπι και με μία μπάλα που δεν είναι σφαιρική, αλλά σαν ένα μυτερό αυγό και ακούει και στο όνομα “pigskin”, μιας και παλιότερα φτιαχνόταν από δέρμα χοίρου. Αυτού του Football. Ενός αθλήματος αρκετά μακριά από τον μέσο ευρωπαίο φίλαθλο, αλλά γι’αυτόν τον λόγο και ενός αθλήματος για εμένα αρκετά παρεξηγημένου. Ο στόχος αυτού του αφιερώματος άλλωστε είναι απλός: Αν έστω και ένας του δώσει μία ευκαιρία, κατανοήσει λίγο την βασική λογική του και τελικά τον “κερδίσει”, τότε αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί. Πάμε στο παρασύνθημα όμως, δανειζόμενοι ένα απόσπασμα από το αντίστοιχο περσινό κείμενο:

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, όσο πιο απλά και κατανοητά μπορούμε ώστε να πιάσετε το πνεύμα του αθλήματος, ακόμα και αν δεν το έχετε δει. Επομένως οι “Footballheads” συγχωρέστε μου τις υπεραπλουστεύσεις, διότι θα υπάρξουν αρκετές. Κάθε παιχνίδι αποτελείται από 4 περιόδους, διάρκειας 15 λεπτών η κάθε μία. Ο χρόνος είναι καθαρός, άρα τρέχει μόνο όταν έχουμε δράση (ή προετοιμασία δράσης), γι’αυτό και κάθε παιχνίδι διαρκεί δύο και τρεις φορές πάνω από τον καθαρό χρόνο των 60 λεπτών. Κάθε ομάδα αποτελείται από 11 παίκτες. Ανάλογα την φάση του αγώνα, η κάθε ομάδα έχεις τριών ειδών ομάδες για να χρησιμοποιήσει: Την επίθεση, την άμυνα (pretty obvious) και την Special team, την ομάδα των “ειδικών καταστάσεων”. Όπου “ειδική κατάσταση”, μιλάμε για την στιγμή που θα χρειαστεί να κλωτσήσει κάποιος παίκτης την μπάλα. Ναι, λένε ποδόσφαιρο ένα άθλημα που το να κλωτσάς την μπάλα θεωρείται “ειδική περίπτωση”.

Long story short, η επιτιθέμενη ομάδα έχει 4 ευκαιρίες (τα λεγόμενα “downs”) να διανύσει μία απόσταση 10 γιάρδων, ώστε να πάρει άλλα 4 downs και μετά άλλα 4 κ.ο.κ., μέχρι να φτάσει στην “endzone”, την περιοχή της αντίπαλης ομάδας. Αν καταφέρει και φέρει την μπάλα μέσα στην endzone έχουμε “Touchdown” και η ομάδα παίρνει 6 πόντους. Εκεί έρχεται η ειδική ομάδα, με τον “kicker” να εκτελεί ελεύθερο στο τέρμα της αντίπαλη ομάδας (το οποίο είναι ένας έξτρα πόντος) ή, για τους πιο τολμηρούς (ή απελπισμένους), η επιθετική ομάδα παραμένει στο γήπεδο και έχει μία και μόνο ευκαιρία να πάει την μπάλα ξανά στην end zone, για δύο έξτρα πόντους.

Σε περίπτωση που η άμυνα κάνει τη δουλειά της και οι 10 γιάρδες δεν διανυθούν στις 3 από τις 4 προσπάθειες, η επίθεση έχει 2 βασικές επιλογές. Αν είναι πολύ μακριά από την end zone του αντιπάλου, φέρνει την ειδική ομάδα και επιστρέφει με λάκτισμα την μπάλα στην άμυνα, για να αλλάξουν οι ρόλοι (το λάκτισμα χρησιμεύει για να φύγει η μπάλα όσο το δυνατόν πιο μακριά από την δικιά τους end zone και επομένως, η αντίπαλη ομάδα να έχει περισσότερη απόσταση να διανύσει για να πετύχει Touch Down). Aπό την άλλη, αν έχουν πλησιάσει λιγάκι προς την περιοχή του αντιπάλου, μπορούν πάντα να δοκιμάσουν το Field Goal. Παρόμοια με το ελεύθερο μετά από ένα touchdown, το Field Goal χρειάζεται πάλι τον Kicker και την ειδική ομάδα. Σε περίπτωση που περάσει ανάμεσα απ’τα δοκάρια, η ομάδα παίρνει 3 πόντους.

Νικήτρια προφανώς είναι η ομάδα με τους περισσότερους πόντους, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, έχουμε 15λεπτη παράταση. Υπάρχουν και άλλοι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικοί κανόνες, όπως είναι η χρήση των timeouts, το 2 minute warning, οι περίφημες κίτρινες σημαίες που υποδηλώνουν κάποια… ύποπτη δραστηριότητα την ώρα της δράσης και συνήθως οδηγούν σε ποινές γιάρδων για την επίθεση ή πριμοδότηση της αντίπαλης επίθεσης με πρώτο down για την άμυνα, αλλά για τους τεμπέληδες, υπάρχει ένα εξαιρετικό βιντεάκι με τα βασικά του αθλήματος σε animation, το οποίο βάζουμε κάθε χρόνο και θα συνεχίζουμε να βάζουμε όσο γίνονται αυτά τα αφιερώματα:

Οι δύο διεκδικητές

Kansas City Chiefs: Για το Back 2 Back και την ιστορία

Super Bowl LV: Το... Πειρατικό σαλπάρει με έναν μόνο στόχο!

Η ομάδα του Μιζούρι συνέχισε τη φετινή σεζόν όπως ακριβώς τελείωσε την περασμένη. Νικώντας. Η ομάδα του Andy Reid, έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν του 2019, μπήκε στη φετινή regular season με ένα ρεκόρ 14-2, το οποίο ήταν και το καλύτερο σε όλο το NFL. Χωρίς να λογαριάζει καθόλου την… κατάρα του Super Bowl, που θέλει τις νικήτριες ομάδες να βρίσκονται σε ένα είδους hang over μετά την κατάκτηση του τροπαίου, οι Chiefs έκαναν μια σαρωτική σεζόν χάνοντας ουσιαστικά ένα παιχνίδι, αυτό με τους Las Vegas Raiders, καθώς η δεύτερη ήττα τους ήρθε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στον οποίο ξεκουράστηκαν όλα τα βασικά όπλα της ομάδας του Reid.

Πηγαίνοντας στα ατομικά στοιχεία των Chiefs, ο ηγέτης είναι δεδομένος. Δεν χρειάζεται να πούμε πλέον πολλά για τον Patrick Mahomes. Στα 24 του έχει ήδη προλάβει να μπει στο πάνθεον της θέσης του, έχοντας στις πλάτες του ένα βραβείο MVP, ένα δαχτυλίδι και ένα βραβείο MVP Super Bowl, από την περσινή κατάκτηση του Lombardi από τους Chiefs. O Mahomes θα αντιμετωπίσει τον Brady στο παιχνίδι που ίσως να σηματοδοτεί το τελευταίο Super Bowl του θρυλικού αυτού παίκτη, και θα έχει και επίσημα την ευκαιρία να αποκαθηλώσει το είδωλό του. Μαζί με τον Mahomes, οι Chiefs έχουν το γνωστό υπερόπλο που ακούει στο όνομα Travis Kelce. Όπως και πέρυσι, το δίδυμο Mahomes – Kelce είναι η συνταγή της επιτυχίας, καθώς όχι μόνο βρίσκονται με κλειστά τα μάτια, αλλά και που θυμίζει τρομακτικά πολύ το αντιπαλό δέον τους στα ντουζένια τους. Όπως ο Mahomes δεν είναι Brady, έτσι και o Kelce δεν είναι Gronk, είναι όμως ένας από τους λόγους που η θέση του Tight End έχει απομακρυνθεί πλέον από τον άχαρο αυτό ρόλο που είχε άλλοτε. Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πλέον διαθέτει έναν εξαιρετικό Tight End, και οι κορυφαίες ομάδες διαθέτουν κορυφαίους ΤΕ. Ο Kelce για άλλη μια χρονιά τελείωσε στο Τοπ 5 των receptions στο NFL, πιάνοντας 105 φορές την μπάλα μέσα στη σεζόν, δεύτερος πίσω μόνο από τον Stefon Diggs, η μοναδική φορά στην ιστορία που ένας TE τερματίζει στο Τοπ 3 της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας, κάτι που μπορεί να μην κατάφερε ποτέ ο Gronkowski, αλλά για τον Kelce, εκείνος ήταν η αρχή των πάντων και της επανάστασης στη θέση. Το τρίτο κεφάλι της λερναίας ύδρας του Reid είναι ο Tyreek Hill. O Wide Receiver των Chiefs είναι ίσως ο πιο εκρηκτικός παίκτης του αποψινού παιχνιδιού, κερδίζοντας δικαίως το προσωνύμιο “Cheetah”, κάτι που είναι και λογικό αν σκεφτεί κανείς το παρελθόν του ως αθλητής του στίβου. Η fast paced επίθεση των Chiefs έχει ταχύτητα, δύναμη και προσαρμοστικότητα, τρεις αρετές που την κάνουν ασυναγώνιστη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα playoffs, oι Chiefs βρήκαν στο δρόμο τους έναν δύσκολο πρώτο αντίπαλο. Οι ανανεωμένοι Cleveland Browns τους δυσκόλεψαν αρκετά, όμως δεν μπόρεσαν εν τέλει να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη έκπληξη του Divisional Round των φετινών playoffs. Ο Josh Allen και οι Buffalo Bills ήταν το δεύτερο και τελευταίο εμπόδιο, στο δρόμο για το Raymond James Stadium. Eκεί το έργο των Chiefs ήταν ακόμα πιο εύκολο και η νίκη με 38-24 τους έδωσε το δεύτερο σερί εισιτήριο σε Super Bowl και την ευκαιρία να γίνουν μόλις η 8η ομάδα στην ιστορία και η πρώτη μετά από 15 χρόνια και τους New England Patriots που κάνουν το repeat.

Tampa Bay Buccaneers: Δεν είναι οι Patriots (αλλά τους θυμίζουν)

Super Bowl LV: Το... Πειρατικό σαλπάρει με έναν μόνο στόχο!

Οι Tampa Bay Buccaneers είναι η μόνη ομάδα στην ιστορία του NFL που έχει το home court advantage σε έναν τελικό που διοργανώνεται παραδοσιακά σε ουδέτερο έδαφος. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η ομάδα της πόλης που φιλοξενεί τον μεγάλο αυτό αγώνα καταφέρνει να προκριθεί στο Super Bowl, και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στις περσινές κινήσεις των Bucs. Φυσικά, πρώτη και καλύτερη είναι η μετακίνηση του Jameis Winston, της άλλοτε μεγάλης ελπίδας των Bucs στη θέση του QB, ο οποίος έφυγε για την Νέα Ορλεάνη και στη θέση του έρχεται ένας…GOAT, με την απόκτηση του ζωντανού θρύλου των New England Patriots και του Football γενικότερα, Tom Brady. Μετά από δυο δεκαετίες στην Βοστώνη, ο Comeback Kid αποφάσισε πως τα τελευταία ένσημα αλλά και την τελευταία ευκαιρία για δαχτυλίδι θα την κυνηγήσει σε έναν τόπο πολύ πιο ευχάριστο και… ζεστό, τη Φλόριντα. Παρέα του, φυσικά το έτερον του ήμισυ στους Pats, o Rob Gronkowski. O Gronk ακολούθησε τον για χρόνια αρχηγό του, αποφασίζοντας να επιστρέψει στην ενεργό δράση ύστερα από ένα πολύ μικρό hiatus, που εν τέλη δεν ήταν και οριστικό. Όμως οι συνδέσεις με τους Pats δεν τελειώνουν εδώ, καθώς ύστερα ακολούθησε και ένας τρίτος πρώην αθλητής των Patriots και άλλωτε σούπερ σταρ της λίγκας. Ο Antonio Brown. Στις αρχές της σεζόν, οι Bucs έπεισαν τον άλλοτε σταρ των Steelers να επιστρέψει και αυτός από την – προσωρινή όπως φάνηκε – απόσυρσή του από το άθλημα και να ενισχύσει την επιθετική γραμμή τους, προσφέροντας με ένα πολύ μικρό συμβόλαιο ποιοτικά λεπτά και λύσεις βετεράνου.

Η πορεία της σεζόν; Αναμενόμενη για μία ομάδα που έχει αυτά τα ονόματα. Αν και πολλές φορές τέτοιες… συναντήσεις γιγάντων σε προχωρημένη ηλικία δεν πάνε καλά, οι βετεράνοι των Bucs δεν είναι τυχαίοι και φυσικά το υπόλοιπο ρόστερ δεν είναι της σειράς. Ο Brady έχει δίπλα του ως RB τον εξαιρετικό Leonard Fournette, ο οποίος στη φετινή postseason είναι δεύτερος σε γιάρδες με την μπάλα στα χέρια (211) αλλά και σε Touchdowns (2) και ο οποίος έχει όλο το κίνητρο του κόσμου, τη φετινή σεζόν, να αποδείξει λάθος τους πρώην εργοδότες του, Jacksonville Jaguars, οι οποίο το 2019 τον άφησαν ελεύθερο. Ο Fournette έχει κάνει μία εντυπωσιακή post season, δείχνοντας όλο το φάσμα του ταλέντου του, τόσο σε rushing όσο και σε receiving παιχvίδι, κάτι που σίγουρα ικανοποιεί τον καλύτερο πασέρ που έχει δει η λίγκα, τον Brady. Πέρα από τον Fournette, o Brady σημαδεύει τον Chris Godwin, τoν ανθρωπο που επωφελείται ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τον 43χρονο QB, όντας ο παίκτης που βρισκόταν στην πλευρά του παραλήπτη στο 1/4 των συνολικών γιαρδών που έχει πασάρει ο Brady στη φετινή σεζόν.

Στα της σεζόν, οι Bucs δεν τα πήγαν διόλου άσχημα. Έσπασαν μία ανομβρία 13 ετών δίχως παρουσία στα playoffs, στα οποία είχαν βρεθεί μόλις 2 φορές (2005, 2007) μετά το 2002 και την νίκη τους στο Super Bowl. Η ομάδα της Τάμπα τελείωσε με ρεκόρ 11-5 τη σεζόν, έχοντας μάλιστα μία από τις 5 ήττες της στο παιχνίδι απέναντι στους αποψινούς τους αντιπάλους. Στα play offs έπρεπε να αγωνιστούν στον έξτρα γύρο των Wild Card games και να επικρατήσουν της Washington Football Team εκτός έδρας. Με μειονέκτημα έδρας, οι Buccaneers και ο Brady αντιμετώπισαν άλλους δύο… γερόλυκους των γηπέδων. Στον Divisional Round η νίκη ήρθε απέναντι στους New Orleans Saints του Drew Brees, ενώ ο τελικός της Περιφέρειας τους βρήκε να ταξιδεύουν μέχρι το Lambeau Field του Winsoncsin όπου ο Aaron Rodgers και οι Green Bay Packers ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Και στις δύο περιπτώσεις, η εμπειρία του Brady (ο οποίος έκανε βέβαια και ένα από τα χειρότερα ημίχρονα που θυμόμαστε στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού με τους Packers) αλλά και η αποτελεσματικότητα του πλουραλισμού της ομάδας του Bruce Arians έδωσε στην Tampa την νίκη και εν τέλει το εισιτήριο για τον μεγάλο αποψινό αγώνα.

The Side Story

Super Bowl LV: Το... Πειρατικό σαλπάρει με έναν μόνο στόχο!

Στο σημερινό παιχνίδι έχουμε την κόντρα δύο εκ των τριών “Killer B’s” των Pittsburg Steelers. Χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι και οι δύο θα αγωνιστούν στον σημερινό τελικό, ο Antonio Brown από την μία και ο Le’Veon Bell από την άλλη, θα έχουν την ευκαιρία απόψε να πάρουν το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας τους. Ποιοί είναι όμως οι “Killer B’s” του NFL; Ίσως το πιο χαρισματικό τρίδυμο επιθετικών παικτών που δεν είδε ποτέ να κερδίζει ένα δαχτυλίδι ως τριάδα. Ο Ben (Roethlisberger), o (Antonio) Brown και ο (Le’Veon) Bell, ήταν οι τρεις κινητήριοι μοχλοί της επιθετικής γραμμής των Pittsburg Steelers για 6 χρόνια, από το 2013 μέχρι και το 2019, ενώ από το 2010 ο Big Ben και ο Brown είχαν ήδη δείξει σημάδια της συνεργασίας τους, πηγαίνοντας μαζί στον Τελικό Αγώνα εκείνης της σεζόν, όπου ηττήθηκαν από τους Green Bay Packers. Απο εκεί και έπειτα όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Πολλές υποσχόμενες σεζόν, ελάχιστο ουσιαστικό αντίκρυσμα, για μία ομάδα που στιγματίστηκε από τους τραυματισμούς. Οι Killers B’s γράφανε επιδόσεις που έμεναν στα βιβλία των ατομικών και ομαδικών ρεκόρ, με ηγέτες φυσικά την επιθετική τους τριάδα, όμως εν τέλει, το αποτέλεσμα έμεινε στο μηδέν. Στα τέλη της σεζόν του 2017 ξεκίνησε η κατάρρευση του οικοδομήματος, όταν ο Le’Veon Bell μίλησε ανοικτά για τα παράπονα που είχε στον χειρισμό του συμβολαίου του από τους Steelers, ενώ ο Antonio Brown άρχισε να τα σπάει τόσο με τον QB του, τον Roethlisberger όσο και με τους Steelers εν συνόλω ως οργανισμός. Μερικά εκτός γηπέδου παραπτώματα και κάποιους τσακωμούς αργότερα, ο Brown ήταν παρελθόν και σύντομα ο Bell ακολούθησε. Αμφότεροι είχαν αρκετά παράπονα που εξέφρασαν – ως δηλητήριο δολοφόνου μέλισσας, για να δανειστούμε το παρατσούκλι τους – προς κάθε κατεύθυνση και ο σημερινός αγώνας θα είναι, τουλάχιστον για τον έναν από τους δύο, η ευκαιρία για μια μίνι εκδίκηση.

Και κάτι για τους λάτρεις της στατιστικής

Tο ζευγάρι Mahomes – Brady είναι αυτό με την μεγαλύτερη ηλικιακή διαφορά στην ιστορία των Super Bowls, σε ό,τι έχει να κάνει με βασικούς QBs. Οι δύο παίκτες έχουν μεταξύ τους απόσταση 18 ετών και 45 ημερών και συν τοις άλλοις, σηματοδοτούν ίσως την ιδανικότερη σύγκρουση γενεών στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Είχαμε κάνει λόγο πέρυσι για την αυγή της νέας εποχής, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “σήμερα στο Miami ίσως και να κλείνει η εποχή Brady” και ότι “οι QBs αλλάζουν… φαρέτρα όπλων και απομακρυνόμαστε πλέον από το “αρχέτυπο Brady”. Όχι ότι ο Brady είναι ξεπερασμένος, αλλά τα αθλήματα κάνουν κύκλους, οι τρόποι παιχνιδιών έρχονται και φεύγουν από την μόδα, και αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό”. Έναν χρόνο μετά, η πρώτη πρόβλεψη μπορεί να πήγε στον κουβά, καθώς o Brady είναι εδώ για να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο, όμως το δεύτερο είναι πιο πραγματικό από ποτέ. Το παιχνίδι αλλάζει, ο Mahomes, o Lamar Jackson, o Josh Allen, ο Baker Mayfield, φέτος, περισσότερο από ποτέ έδειξαν ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου και της θέσης του Quarter back έφτασε. Ο Brady είναι η παλιά κοπή, το “κλασικό” που αρνείται να πεθάνει και δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνει, απλά θα μείνει στην άκρη ως μία θύμηση ενός αρχοντικού και χειρουργικού παιχνιδιού, έναντι ενός πιο ροκ και πιο σφαιρικού τρόπου παιχνιδιού, στον οποίο βγάζουν τα… γούστα τους ο Mahomes και οι συνομίλικοί του. Απόψε θα είναι μία ιδανική ευκαιρία για να δούμε ακριβώς αυτήν την αλλαγή σκυτάλης να συμβαίνει και εντός γηπέδου και ναι, ανεξάρτητα του τι θα γίνει απόψε, η νέα εποχή έχει ξημερώσει και το άθλημα μόνο κερδισμένο θα βγει από αυτό, όπως έδειξαν και τα φετινά playoffs.

Το Half Time Show

Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι οι ιδανικές, αλλά το NFL συνεχίζει κανονικά με τις πατροπαράδοτες αξίες του. Στο φετινό half time show, που θα γίνει μπροστά σε ένα κοινό 22.000 θεατών, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της γνωστής και μη εξαιρετεάς πανδημίας που μαστίζει την καθημερινότητά μας εδώ και ενα χρόνο, θα τραγουδήσει ο The Weeknd. O Καναδός σταρ, ή μάλλον το alter ego του που εμφανίστηκε εδώ και ένα χρόνο με αφορμή το τελευταίο άλμπουμ του, θα τραγουδήσει για το πιο διάσημο τέταρτο σόου στον αμερικανικό αθλητισμό. Θα πάρει την σκυτάλη από το… μεγάλης παικτικότητος περσινό σόου των Shakira και Jennifer Lopez.

O ίδιος ο Weeknd έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, λέγοντας ότι έριξε λεφτά από το… κομπόδεμά του για να κάνει ένα σόου αντάξιο των προσδοκιών του (ο ίδιος, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες δεν παίρνουν αμοιβή από το NFL, παρά μόνο για τα βασικά τους έξοδα το σαββατοκύριακο), ενώ είναι αρκετά πιθανό το πειρατικό καράβι που κοσμεί το γήπεδο των Bucs και είναι ένα από τα πιο γνωστά props γηπέδων στη λίγκα να έχει και εκείνο τον ρόλο του στην εμφάνιση.

Σε κάθε περίπτωση το Super Bowl είναι ένας χωρός εκατομμυρίων. Αν το παιχνίδι και τα διαφημιστικά του break είναι το βασικό μενού, το Half Time Show είναι ένα εξαιρετικά προσοδοφόρο συνοδευτικό μεταξύ πρώτου και δεύτερου πιάτου και διαχρονικά βασικό του μέρος.
Όμως ας επιστρέψουμε στα αγωνιστικά.

Και τελικά ποιος;

Το φαβορί είναι οριακό μεν, αλλά υπάρχει. Οι Kansas City Chiefs παίζουν καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του Φούτμπολ τη φετινή σεζόν και θα είναι σίγουρα η λογική επιλογή για οποιονδήποτε θελήσει να ποντάρει κάπου, ή μάλλον για όποιον αναγκαστεί να ποντάρει κάπου. Από την άλλη όμως, η εμπειρία του ανθρώπου που έχει κατακτήσει έξι φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, σε τέτοια παιχνίδια είναι δεδομένο πως θα κάνει την εμφάνισή της. Ακόμα και στα 43 του, ο Brady διψάει για τη μεγάλη σκηνή και σε τέτοια παιχνίδια είναι που όλοι περιμένουν να λάμψει. Όχι απαραίτητα να κάνει ένα σαρωτικό παιχνίδι, αλλά να βγάλει την μεγάλη πάσα, εκείνο το play που θα αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι οι δύο ομάδες έχουν πληθώρα επιθετικών υπερόπλων. Ο Mahomes, o Kelce, o Brady, o Bell, o Fournette, o Godwin είναι δεδομένο ότι θα φέρουν υψηλό σκορ στο παιχνίδι (με λίγα λόγια παίζουμε το όβερ) και κατά πάσα πιθανότητα θα μας προσφέρουν έναν αγώνα που θα αξίζει – τουλάχιστον από πλευρά θεάματος – το ξενύχτι μας!