Euro 2021 Προβλέψεις : H στρογγυλή τράπεζα του Rabona!

Euro 2021 Προβλέψεις : H στρογγυλή τράπεζα του Rabona!

Ένα από τα φετίχ των μεγάλων διοργανώσεων είναι ασφαλώς οι προβλέψεις πριν την έναρξη τους. Ποιος θα το πάρει; Ποιοι παίκτες θα ξεχωρίσουν; Ποια ομάδα που πάει για τα πολλά θα χάσει και τα λίγα παθαίνοντας στραπάτσο; Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ταλανίζουν τους αθλητικούς bloggers αλλά και τους φιλάθλους ανά τον κόσμο. Οι συντάκτες του Rabona μάζεψαν τις Euro 2021 προβλέψεις τους σε ένα άρθρο και σας τις παρουσιάζουν. Κρατήστε το σαν σελιδοδείκτη για να μας το τρίψετε στην μούρη αν πέσουμε παταγωδώς έξω ή στην απίθανη περίπτωση που επιβεβαιωθούμε να το δείχνετε στους φίλους σας λέγοντας: “Ορίστε, τα έλεγε το Rabona”.

Σταύρος Μπέκας

Νικήτρια: Γαλλία

Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί και οι διασταυρώσεις είναι τέτοιες που η ομάδα που πιστεύω ότι θα κατακτήσει το Euro, μπορεί κάλλιστα να αποκλειστεί στους “16” αν πέσει πάνω στην Αγγλία!

Λόγω της μικρής σε διάρκεια αλλά μεγάλης σε αριθμό αγώνων, που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι πολύ πιθανό στο τέλος να επιβιώσουν όσοι έχουν βάθος πάγκου που μπορεί να προσφέρει ισάξιες λύσεις με τους βασικούς.

Έκπληξη: Σκωτία

Ναι, ξέρω. Η Σκωτία μπορεί να μην περάσει καν τον όμιλο! Όμως επειδή βρίσκεται στο ίδιο group με τους Άγγλους θα δώσει ότι έχει και δεν έχει. Στο μεταξύ ο νικητής του συγκεκριμένου ομίλου (D) είναι σαν να τιμωρείται κατά κάποιον τρόπο, αφού στους “16” παίζει με τον δεύτερο του F (Γαλλία, Πορτογαλία ή Γερμανία). Ίσως προτιμήσει η Αγγλία να βγει δεύτερη; Θα δείξει…

Απογοήτευση: Γερμανία

Είναι τόσο “not me” να θεωρώ πως θα απογοητεύσουν οι Γερμανοί αφού γενικά πάντα πιστεύω στα “πάντσερ” – ακόμη και στα χειρότερά τους. Είναι τέτοιος όμως ο “όμιλος του θανάτου” που όποιος βγει τρίτος θα έχει πολύ δυνατό ματσάρισμα στους “16”. Εννοείται πως οι Γερμανοί είναι ικανοί ακόμη και για κατάκτηση αλλά Γαλλία, Πορτογαλία, μοιάζουν πιο έτοιμες ομάδες.

1ος Σκορερ: Romelu Lukaku

Οι Ολλανδοί και οι Ισπανοί έχουν θεωρητικά εύκολους ομίλους αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί κάποιος παίκτης τους να ξεχωρίσει στο σκοράρισμα. Θα επιλέξω τον Βέλγο αφού και εκπληκτική σεζόν έχει κάνει με την Inter και σε αρκετά βατό όμιλο θα αγωνιστεί.

MVP: N’Golo Kante

Πριν τον τελικό του Champions League έκλεινα λίγο παραπάνω προς τον Kevin De Bruyne. Ο τραυματισμός του, όμως, ίσως τον επηρεάσει. Η δεύτερη επιλογή μου θα μπορούσε να είναι ο Bruno Fernandes άλλα κρατώ τις επιφυλάξεις μου και θα στηρίξω τον διαστημικό Γάλλο μέσο που με την απόδοσή του κάνει την ομάδα του να μοιάζει πως αγωνίζεται με 12 παίκτες!

Καλύτερος Νέος Παίκτης: Ferran Torres

Ο 21χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει όλα τα φόντα να γίνει η “αποκάλυψη” της διοργάνωσης. Έχει ήδη κάνει μία εξαιρετική σεζόν με τη City ενώ παίζει και σε μία από τις δυνατές ομάδες του Euro…

Καλύτερος Τερματοφύλακας: Thibaut Courtois

Οι Βέλγοι βρίσκονται στο απόγειο της ωριμότητάς τους και δεν αποκλείεται αυτή να είναι η τελευταία μεγάλη τους ευκαιρία για διάκριση. Ο Courtois είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της συγκεκριμένης εξαιρετικής φουρνιάς και θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο σε πιθανή παρουσία του Βελγίου στα ημιτελικά ή ακόμη και τον τελικό του Euro.

Πως θα τα πάει η Αγγλία;

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου (μέσα 80s) ακούω πως η Αγγλία είναι ένα από τα φαβορί της εκάστοτε διοργάνωσης. Και κάθε μα κάθε φορά απογοητεύει – λιγότερο ή περισσότερο – τους οπαδούς της. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω πως θα συμβεί και τώρα. Ναι, είναι αλήθεια πως διαθέτει εξωπραγματικό ρόστερ με αμέτρητες εξαιρετικές επιλογές. Όμως λίγο που αδυνατώ να τους εμπιστευτώ, λίγο που αν βγουν πρώτοι στον όμιλο θα έχουν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο στους “16”, δεν πείθομαι πως έφτασε η στιγμή τους…

Νίκος Γεωργόπουλος

Νικήτρια: Ήμουν ανάμεσα σε Ιταλία και Πορτογαλία. Θα πάω οριακά με τους Ιταλούς. Δεν μου αρέσει το ρόστερ ιδιαίτερα ούτε και ο Μαντσίνι (παρότι του ταιριάζουν τέτοια παιχνίδια και μοιάζει να έχει πιάσει για τα καλά το σφυγμό της ομάδας). Ωστόσο είναι Ιταλοί και εάν βγουν πρώτοι προσωπικά δεν τους φοβάμαι απέναντι σε αφελείς ομάδες όπως το Βέλγιο όσο λαμπερές και να είναι. Ούτε το 2012 τους υπολόγιζαν ιδιαίτερα αλλά έφθασαν 90΄ από το να πιουν νερό. Ας είναι.

Έκπληξη: Και εδώ ισχυρό δίλημμα ανάμεσα σε Δανία και Ουκρανία. Θα πάω με τους Δανούς λόγω πιο επιθετικής προσέγγισης και λίγο καλύτερων μονάδων σε σχέση με το δυσκολοκατάβλητο – αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο αντικειμενικά- σύνολο των Ουκρανών.

Απογοήτευση: Eδώ το φαβορί μου οι Ολλανδοί. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο μυαλό και προπονητή Ντε Μπουρ, η απουσία Van Dijk θα κοστίσει όπως και στη Liverpool, γενικώς μετά την αποχώρηση του Koeman νομίζω έχασαν δυναμική και μομέντουμ ενώ δεν έχουν μεσοεπιθετικά μονάδες βαρύνουσες ή με φοβερές χρονιές στα πόδια τους παρά το μπόλικο ταλέντο.

1ος Σκόρερ: Δεν πιστεύω πως η Αγγλία θα κατακτήσει το τρόπαιο αλλά θα πάω με τον Harry Kane.

Καλύτερος Νέος Παίκτης: Μου αρέσει ο Locatelli της Ιταλίας. Aπό κοντά και ο Elmas της Βόρειας Μακεδονίας

Καλύτερος Τερματοφύλακας: Rui Patricio. Fernando Santos, προβλεψη υψηλών πτήσεων για τους Πορτογάλους και ένας εξαιρετικά αξιόλογος παρότι όχι world class τερματοφύλακας

Πώς θα τα πάει η Αγγλία: Νομίζω πως θα γυροφέρνει τους ημιτελικούς παρά τις δύσκολες διασταυρώσεις μετά τον όμιλο.

Μιχάλης Ψιμίτης

Νικήτρια: Αγγλία

It’s coming home, Football is coming home! Ευσεβής πόθος μου να το πάρει η Πορτογαλία ξανά αλλά το repeat είναι δύσκολη υπόθεση σε μια διεθνή διοργάνωση. Οπότε; Αγγλία! Με τους ημιτελικούς και το μεγάλο Τελικό να διεξάγεται στο Wembley, τα “Τρία Λιοντάρια” έχουν μια τρομακτική ευκαιρία να κατακτήσουν το τρόπαιο. Άλλωστε, όσες φορές διοργάνωσαν κάποιο τουρνουά τα πήγαν εξαιρετικά: Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 1966, ένα πέναλτι μακριά από τον τελικό του Euro 1996! Τώρα αν την πατήσουν και δεν περάσουν ούτε τον όμιλο, μην με κράξετε, για την Αγγλία μιλάμε!

Έκπληξη: Δανία

Όπως έλεγε και μια ψυχή που δεν είναι μαζί μας πια: “Μην εκπλαγείτε αν δείτε την Δανία να πηγαίνει μακριά στο Euro 2020”. Εδώ και τρία χρόνια οι Δανοί αποτελούν μια από τις κορυφαίες βάσει αποτελεσμάτων εθνικές στον πλανήτη (10οι στο FIFA Ranking), με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως το διπλό επί της Αγγλίας στο Wembley. Οι στυλοβάτες της ομάδας, Kasper Schmeichel και Christian Eriksen προέρχονται από τρομερές χρονιές και στην εθνική Δανίας υπάρχουν vibes 1992. Εντάξει, λογικά δεν θα πάνε τόσο μακριά αλλά μια 8δα την έχουν.

Απογοήτευση: Ισπανία

Είμαι ανάμεσα σε Ολλανδία και Ισπανία αλλά οι οράνιε παραέχουν εύκολο όμιλο για να πάθουν από νωρίς στραπάτσο. Οι Ισπανοί βρίσκονται σε φάση αναδόμησης, οι παίκτες-τοτέμ έχουν αποχωρήσει από την Roja και οι νεαροί δεν μοιάζουν ακόμα έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος. Κάτι τα περίεργα αποτελέσματα τους τώρα τελευταία, κάτι η απουσία του ηγέτη της άμυνας Sergio Ramos, κάτι η ακατανόητη απόφαση του Luis Enrique να πάρει 24 από τους 26 παίκτες που δικαιούται, ε δεν θέλει και πολύ να γίνει η στραβή.

1ος Σκορερ και MVP: Harry Kane

Έχουν φαγωθεί όλοι με τον Lukaku και δεν σκέφτεται κανείς ότι φέτος, ο Harry Kane ήταν ο πρώτος σκόρερ (αλλά και πρώτος σε ασίστ) στην Premier League σε μια προβληματική Τότεναμ! Επειδή πιστεύω ότι οι Άγγλοι θα πάνε μακριά, κατά συνέπεια αυτός που θα τραβήξει το κουπί στο σκοράρισμα, μοιραία θα είναι ο captain Kane. Κι αν τα έχει κάνει όλα σωστά μέχρι τέλους, γιατί να μην είναι και ο MVP;

Καλύτερος Νέος Παίκτης: Mason Mount

Δεν έγινα γραφικός βάζοντας τον Kylian Mbappe που και οι πέτρες ξέρουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο καλύτερος νέος παίκτης, αλλά εάν μιλάμε για παίκτε κάτω των 23 ετών όπως συμφωνήσαμε με τους συντάκτες του Rabona, τότε Mason Mount! Γενικά, οι Άγγλοι έχουν πολλούς υποψήφιους εδώ ( Rashford, Sancho, Foden) αλλά θα προτιμήσω τον Mount που μοιάζει να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινάει βασικός στο κέντρο. Το τελείωμα στη σεζόν του ήταν φανταστικό (βλέπε ασίστ στον τελικό του Champions League) ενώ αν αρχίσει και να σκοράρει με συνέπεια, ε τότε θα μιλάμε για τον νέο Lampard.

Καλύτερος Τερματοφύλακας: Thibaut Courtois

Δεν θα ξεφύγω από τη νόρμα. Οι Βέλγοι έχουν έναν σχετικά εύκολο για τα δεδομένα τους όμιλο, τους περιμένω να πάνε μακριά κι ο Courtois πολλές φορές κράτησε όρθια τη Ρεάλ σε μια προβληματική σεζόν για τη Βασίλισσα.

Πως θα τα πάει η Αγγλία;

Ε, τα είπαμε θα το πάρει! Πάμε μωρή Αγγλία επιτέλους! (Αναμένοντας τον τρόπο που θα εφεύρουν για να αποκλειστούν αυτή τη φορά, ίσως ακύρωση γκολ μέσω VAR μετά τη λήξη του παιχνιδιού).

Γιώργος Κουκούλης

Νικήτρια: Βέλγιο

Ήρθε η ώρα τους. Έχουν χάσει πολλές ευκαιρίες να κάνουν την διαφορά και τώρα οι συνθήκες ωρίμασαν. Τα βασικά τους γρανάζια προέρχονται από μια εξαιρετική σεζόν (πλην Αζαρ) και μπορούν να συνεχίσουν με αυτόν τον αέρα. Μεγάλο ερωτηματικό για τη νέα σεζόν ενδεχόμενη επιτυχία τους; Μα φυσικά ο τραυματισμός του Κέβιν Ντε Μπροινε στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ. Αν δεν είναι καλά, το Βέλγιο δύσκολα φτάνει μέχρι τέλους. Αν είναι καλά, μπορούν να πατήσουν τον οποιοδήποτε.

Έκπληξη: Δανία

Δεν θα είμαι πρωτότυπος, αλλά είναι εκεί οι ενδείξεις. Ωραίο ρόστερ, με καλούς παίκτες, σημαντικές λύσεις σε αρκετές θέσεις, παίκτες που μπορούν να κουβαλήσουν στη γραμμή τους και φυσικά το σημαντικότερο σε τέτοια τουρνουά, έναν καλό όμιλο και ένα καλό πιθανό σταύρωμα. Η Δανία μπορεί να βγει δεύτερη, να έχει έναν καλό αντίπαλο στους 16 και ξάφνου να βρεθεί στην 8άδα από το πουθενά. Πολύ κοντά σε αυτό θεωρώ ότι μπορεί να καταφέρει η Ουαλία, όμως το θέμα είναι ότι η προηγούμενη διοργάνωση δύσκολα ξεπερνιέται από τους Ουαλούς.

Απογοήτευση: Γερμανία

Τα απίστευτα “Πάντσερ” του Γιόακιμ Λεβ βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο. Η τελευταία διοργάνωση της φοβερά επιτυχημένης παρουσίας του Λεβ στο τιμόνι της εθνικής ομάδας της χώρας του σίγουρα θα είναι ένα τουρνουά που άπαντες στη Γερμανία θα θέλουν το καλύτερο. Άλλωστε, είναι η διοργάνωση που δεν έχει κατακτήσει ο Λεβ, καθώς έχει κατακτήσει Μουντιάλ και Συνομοσπονδιών, όμως σε Γιούρο έχει μόνο μία δεύτερη θέση, το 2008. Το κίνητρο είναι μεγάλο, αλλά ο όμιλος δύσκολος και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, Γαλλία και Πορτογαλία δείχνουν έτοιμοι για περισσότερα, κάτι που βάζει τον τρίτο του έκτου ομίλου σε περιπέτειες, και αυτός μπορεί να είναι η Γερμανία.

1ος Σκορερ: Harry Kane

Ο Romelu Lukaku είναι πολύ κοντά ως υποψήφιος, αλλά επειδή θα δώσω το βραβείο του MVP σε άλλο Βέλγο, είπα να “σπάσω” τις διακρίσεις. Επειδή εκτός από το Βέλγιο θεωρώ πως και η Αγγλία θα φτάσει αρκετά ψηλά, τον τίτλο του πρώτου σκόρερ τον δίνω στον πολύ φορμαρισμένο Harry Kane. H Γαλλία θα έχει πολυφωνία, οπότε βλέπω να “σπάει” το σκοράρισμα σε πολλούς παίκτες, όμως οι Άγγλοι έχουν ως το Α και το Ω τον αρχηγό τους.

MVP: Kevin De Bruyne

Η λογική λέει ότι ο MVP θα ανήκει στην ομαδα που θα πιστέψω ως πρωταθλήτρια. Από την στιγμή που λέω το Βέλγιο, η επιλογή είναι μία. Ο KdB, ακόμα και τραυματίας είναι το Α και το Ω του Βελγιου. Είναι ο καλύτερος επιθετικός χαφ στο τουρνουά, με βάση την κατάσταση του και πιστεύω ότι θα έρθει αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει. Θα χάσει το πρώτο παιχνίδι, λόγω του τραυματισμού του στον τελικό του Champions League, όμως ο MVP σημασία έχει να δηλώσει το παρόν στα παιχνίδια μετά από αυτό. Άλλωστε, αν ο De Bruyne δεν εμφανιστεί ως ο εαυτός του, πολύ πιθανόν το Βέλγιο να πάει από την καρτέλα των πιθανών νικητών σε αυτήν των μεγάλων απογοητεύσεων.

Νέος Παίκτης: Joao Felix

Το 2016, ήταν το τουρνουά του Renato Sanchez. Αυτή τη φορά, δεδομένου πάντα ότι οι Πορτογάλοι θα περάσουν τον όμιλο φωτιά και θα βρεθούν στα νοκ άουτ, η δική μου ψήφος για τον νέο που θα μας κερδίσει πάει στον Felix. O παίκτης που ανάγκασε την Ατλέτικο να ξεπαραδιαστεί είναι μόλις 21 ετών και ίσως μαζί τον Phil Foden και τον De Ligt είναι οι πιο “καυτοί” 21 and under παίκτες του τουρνουά. Θεωρώ ότι η Ολλανδία θα απογοητεύσει, οπότε θα σταθώ σε αυτούς τους δύο για να ξεχωρίσουν. Έχω για άλλη μια φορά πολύ καλά vibes για τους Πορτογάλους και νομίζω ότι σε μια πολύ μακριά σεζόν, που δεν αποκλείεται να δούμε ένα “κουρασμένο” τουρνουά, οι μικροί και πιο φρέσκοι παίκτες θα είναι καταλυτικοί για τις επιτυχίες των ομάδων τους. Ο Felix είναι σίγουρα ένας τέτοιος.

Τερματοφύλακας: Kasper Schmeichel

H Δανία έχει έναν όμιλο που της επιτρέπει να ονειρεύεται. Όχι απλώς η πρόκριση ως δεύτερη αλλά και το καλό σταύρωμα, μπορούν να την οδηγήσουν σε μία καλή πορεία. Για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, θα πρέπει ο Schmeichel να βρίσκεται στην τοπ φόρμα του, κάτι που τη φετινή σεζόν δείχνει πως το έχει κάνει αρκετές φορές, έχοντας βρει το ιδανικό sweet post μεταξύ εμπειρίας και τεχνικής/φυσικής κατάρτισης. Είναι η ευκαιρία του να λάμψει γιατί δείχνει στην καλύτερη φάση της καριέρας του, και νομίζω πως θα το κάνει.

Πως θα τα πάει η Αγγλία;

Το δηλώνω, είμαι μεγάλος φαν της αγγλικής εθνικής ομάδας. Και ακόμα μεγαλύτερος φαν της μέχρι αηδίας αισιοδοξίας των Άγγλων οτι σε καθε μεγάλη διοργάνωση θα έρθει η ώρα τους. Η Αγγλία εχει πολύ καλή παράδοση στα διεθνή τουρνουά που γίνονται εντός των συνόρων και πολύς κόσμος ελπίζει ότι θα τριτώσει το καλό. Παράλληλα όμως, δεν μπορώ παρά να απογοητευτώ με το ασθενικό κέντρο της και την μέτρια ποιότητα στο τέρμα της. Προφανώς, σε ένα τουρνουά τέτοιο αρκεί οι παίκτες που θα επιλέγουν να βρεθούν σε ένα καλό φεγγάρι. Ειδικά οι τερματοφύλακες έχουν χτίσει καριέρες με καλά τουρνουά και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αν πρέπει να προβλέψω, θα την φτάσω μέχρι τα ημιτελικά. Αν καταφέρει βέβαια και πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Wembley, το “It’s coming home” θα ηχεί δυναμικά!