Champions League 2017-18 Preview: Group G

Champions League 2017-18 Preview: Group G

 Έβδομος όμιλος. Ένας από τους πλέον δύσκολους για προγνωστικά. Mονακό, Πόρτο, Μπεσίκτας και η γερμανική Λειψία. Πιθανόν να μιλάμε για τον πλέον ανοικτό όμιλο της διοργάνωσης. Ας πιάσουμε έναν έναν τους μονομάχους.

Μονακό

Champions League 2017-18 Preview: Group G

Η Μονακό ήταν η μεγάλη έκπληξη του περυσινού Champions League. Μία ομάδα που σκότωνε πραγματικά στον κενό χώρο και την κόντρα επίθεση. Μία ομάδα που σκόραρε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Βέβαια, το φετινό καλοκαίρι έχασε τέσσερις βασικότατους πυλώνες του περυσινού της κορμού. Ωστόσο, η παρουσία του Jardim στον πάγκο εξασφαλίζει πως η ομάδα του Πριγκηπάτου θα μείνει ακόμη και έτσι πιστή στο σχέδιο. Δεν μπορώ να αδικήσω όποιον βλέπει μία ευκαιρία για τους πρωταθλητές Γαλλίας ώστε να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι στη διοργάνωση. Έχω την εντύπωση πως πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα ώστε οι Μονεγάσκοι να μην είναι μία από τις δύο ομάδες που θα είναι στις 16 της επόμενης φάσης.

Πόρτο

Champions League 2017-18 Preview: Group G

Από το δεύτερο γκρουπ ήρθε στο προσκήνιο η Πόρτο. Μία ομάδα με συχνότατη παρουσία και παράδοση στο Champions League. Και αυτή όπως και η Σαχτάρ που αναφέραμε στο προηγούμενο μέρος δεν έχει τη δυναμική που είχε πριν 3-4 χρόνια. Έχει όμως ευρωπαϊκό DNA και πολύ καλή έδρα. Απαραίτητα στοιχεία για να είσαι ανταγωνιστικός σε αυτό το επίπεδο. H ομάδα του γνώριμού μας Sergio Conceicao σίγουρα θα παίξει ποδόσφαιρο. Έχει παίκτες που μεσοεπιθετικά θα δώσουν λύσεις και δεν έχει απέναντί της ομάδες εθισμένες στο να αμύνονται σταθερά καλά. Παρότι πολύς κόσμος θα ποντάρει ευκολότερα υπέρ της Λειψίας εμείς θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους «Δράκους» του Οπόρτο.

Μπεσίκτας

Champions League 2017-18 Preview: Group G

Η τουρκική εκπρόσωπος της διοργάνωσης είναι η πρωταθλήτρια Μπεσίκτας και σίγουρα δεν μπορεί να έχει παράπονο από την κλήρωση. Για δεύτερο σερί χρόνο σε όμιλο με πορτογαλική ομάδα μετά την Μπενφίκα πέρυσι, η ομάδα του Gunes έδειξε πως διαφέρει από τα τουρκικά δείγματα κατά τα παλαιότερα έτη στα ευρωπαικά κύπελλα. Μία ομάδα που θέλει και πέρυσι έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο προσπαθώντας να αποβάλει την παθητικότητα που επί χρόνια χαρακτηρίζει τις ομάδες της γείτονας χώρας στην Ευρώπη. Έκανε μετεγγραφές ουσίας και εμπειρίας όπως οι Pepe και Negredo και στα υπέρ της έχει μεγάλη ομοιογένεια καθώς ο ίδιος κορμός κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα. Δεν πιστεύουμε πως θα πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις αλλά αντίθετα πως θα κοντραριστεί με τη Λειψία για την Τρίτη θέση. Προβάδισμα εδώ οι Γερμανοί όμως.

Λειψία

Champions League 2017-18 Preview: Group G

Τέλος, οι «Ταύροι» της Red Bull. Μία ομάδα έκπληξη πέρυσι και με τον ίδιο κορμό φέτος καθώς δεν έχασε κανέναν βασικό συντελεστή της. Η ομάδα της Λειψίας έχει σήμα κατατεθέν το καλό ποδόσφαιρο με κατοχή και πρωτοβουλία στις κινήσεις. Δεν έκανε ιδιαίτερες προσθήκες και ομολογουμένως δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο ρόστερ σε ποιότητα ενδεκάδας και λύσεις πρώτης γραμμής. Επίσης, είναι παντελώς άπειρη από τέτοια παιχνίδια. Αυτό όμως ισοσταθμίζεται από τον ενθουσιασμό και τη δίψα που θα δίξει στη διοργάνωση. Είναι μία ομάδα που τη βολεύει ο αγωνιστικός προσανατολισμός των υπόλοιπων και θα σκοράρει ωστόσο θεωρούμε οριακά πως θα συμβιβαστεί με την Τρίτη θέση και τη συνέχεια της παρθενικής ευρωπαικής της συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαική διοργάνωση.

Πρόβλεψη

Εν ολίγοις, μιλάμε για έναν όμιλο ανοικτό που θα έχει παιχνίδια με γκολ.  Δεν αποκλείουμε με 9-10 πόντους να εξασφαλίσει πρόκριση η πρώτη ομάδα ενώ η δεύτερη και η Τρίτη θέση να παιχθούν στους 7-8 πόντους.