Δημήτρης Κολοβός – “Ο χαμός του πατέρα μου και η ρήξη χιαστού με ωρίμασαν από μικρή ηλικία”

Δημήτρης Κολοβός - "Ο χαμός του πατέρα μου και η ρήξη χιαστού με ωρίμασαν από μικρή ηλικία"

Ο Δημήτρης Κολοβός έχει βρεθεί κι από τις δύο μεριές του ποδοσφαιρικού νομίσματος. Διπλό στο Μπερναμπέου για το Champions League και γκολ με την εθνική Ελλάδας αλλά και ρήξη χιαστού δύο φορές.

Έχει δει την καριέρα του να παίρνει σχεδόν κάθε χρόνο διαφορετική τροπή σε ένα rollercoaster τρενάκι που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την πορεία του. Από το ξεκίνημα στον Ωρωπό και τα χρόνια της νιότης στον Πανιώνιο, στους δύο αιώνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν στέριωσε ποτέ και την περιπλάνηση στο εξωτερικό. Ο χαμός του πατέρα του, οι δύο χιαστοί που σημάδεψαν την καριέρα του, οι άτυχες συγκυρίες στην εθνική ομάδα, οι περίεργες επιλογές χωρών (Μολδαβία, Β’ Τουρκίας) και το νέο ξεκίνημα στον Παναιτωλικό.

Ο Δημήτρης Κολοβός μιλάει σε μια συνέντευξη-χείμαρρο στο Podball: the sports journey talk και το Rabona για όλους και όλα.

Κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις του:

Για τη νέα του ομάδα, τον Παναιτωλικό, στην επιστροφή του στην Ελλάδα: «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, βοηθάνε όλα τα παιδιά και οι ξένοι είναι εξαιρετικοί. Εγώ δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής. Είχα μιλήσει με τον προπονητή Αναστασίου και τους γυμναστές για να ενσωματωθώ σιγά σιγά κάνοντας ένα ειδικό πρόγραμμα. Εκμεταλλεύτηκα και τη διακοπή που είχε γίνει για το Nations League για να παίξω κάποια φιλικά και πλέον πατάω αρκετά καλά».

Δημήτρης Κολοβός - "Ο χαμός του πατέρα μου και η ρήξη χιαστού με ωρίμασαν από μικρή ηλικία"

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε μικρή ηλικία που τον ωρίμανσαν απότομα: «Πέρασα δύσκολα με την οικογένεια μου από μικρός αλλά ήμασταν πολύ δεμένοι. Η ρήξη χιαστού μου έδειξε ότι στο ποδόσφαιρο δεν θα πάνε όλα όπως τα θέλω εγώ γιατί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Αλλά με το θάνατο του μπαμπά μου κατάλαβα ότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο στη ζωή. Πολλά ασήμαντα πράγματα δεν πρέπει να τα θεωρείς σημαντικά. Είναι αυτό που λένε: δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Οι καταστάσεις αυτές σίγουρα με ωρίμασαν αλλά ειδικότερα η απουσία του πατέρα μου με επηρεάζει το ίδιο και σήμερα. Θα ήθελα να είναι εδώ να γνωρίσει την οικογένεια μου, να δει τι πέτυχα, τις συμμετοχές που έκανα στην Α’ εθνική, τις κλήσεις μου στην εθνική Ελλάδας. Θα ήθελα να μπορούσε να τα βλέπει αυτά. Αλλά αυτό που έγινε με βοήθησε να δω τα πράγματα διαφορετικά».

Για την παρόλίγον μεταγραφή στη Φιορεντίνα στα 18: «Η Φιορεντίνα με προσέγγισε τη χρονιά που έπαθα χιαστό μέσω ενός γνωστού μου μάνατζερ. Ήρθε μάλιστα Ωρωπό για να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες αναφέροντας μου πως η Φιορεντίνα θα έκανε επίσημη πρόταση 500.000€ για να με αποκτήσει. Ο Πανιώνιος όμως δεν συζητούσε για αυτό το ποσό και το απέρριψε κατευθείαν θεωρώντας πως το καλοκαίρι θα μπορούσε να κάνει μια πολύ μεγαλύτερη πώληση! Οπότε, όποια πρόταση ερχόταν στη συνέχεια την απέρριπτε αμέσως! Τελικά με πούλησαν στον Ολυμπιακό στο τέλος της χρονιάς. Ίσως ήταν και λανθασμένη επιλογή να πάω στην Ιταλία τότε, δεν ήμουν έτοιμος πιστεύω. Θα προτιμούσα να πήγαινα σε μια ομάδα στο Βέλγιο ή την Ολλανδία, πρωταθλήματα που μου ταίριαζαν καλύτερα και να κάνω τα βήματα σιγά σιγά».

Για τη διαχείριση του από τον Ολυμπιακό: «Στον Ολυμπιακό πήγα για να πάω νομίζω. Ήταν μια λάθος επιλογή γιατί δεν πήρα ευκαιρίες. Ενώ είχα προτάσεις από το εξωτερικό αποφάσισα να μείνω κοντά στην οικογένεια μου τότε επηρεασμένος από την απώλεια του μπαμπά μου. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, όμως εγώ ήμουν 21-22 ετών και το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι ήμουν εκτός αποστολής. Δεν εννοώ ότι πήγα στον Ολυμπιακό με τη σκέψη ότι θα είμαι βασικός σε κάθε παιχνίδι από την πρώτη μου χρονιά. Αλλά από τη μία δείχνει η ομάδα πόσο πολύ θέλει να σε αποκτήσει, κι από την άλλη σε βάζει να παίζεις μόνο σκόρπια πεντάλεπτα ή στους τελευταίους αγώνες που το πρωτάθλημα είχε κριθεί. Δεν είμαι μάγος να κάνω μαγικά.

Δημήτρης Κολοβός - "Ο χαμός του πατέρα μου και η ρήξη χιαστού με ωρίμασαν από μικρή ηλικία"

Κι εκεί θα πούνε οι φίλαθλοι “α, ο Κολοβός δεν κάνει, δεν είναι έτοιμος”. Αλλά όταν φέρνουν έναν ξένο οι μεγάλες ομάδες θα του δώσουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής ενώ για τον Έλληνα υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει να κάνει αμέσως τη διαφορά. Κάνοντας όμως το βήμα από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό, οι απαιτήσεις είναι εντελώς διαφορετικές και ανταγωνίζεσαι μεγάλους παίκτες. Γι’ αυτό χρειάζεται να δεις ότι σε εμπιστεύονται από την αρχή της χρονιάς, να σου δώσουν πατήματα και χρόνο για να είναι πιο εύκολο για εσένα».

Γιατί έφυγε αργότερα από τον Παναθηναϊκό: «Έφυγα από τον Παναθηναϊκό γιατί ήξερα ότι δεν θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν θα έπαιζα στη θέση μου. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό από την Ομόνοια, είχαμε συζητήσει ότι θα παίζω στον άξονα που νιώθω πιο άνετα αλλά εν τέλει δεν έπαιξα ποτέ! Έτσι αποφάσισα να πάω στη Σέριφ που ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμένα και την οικογένεια μου. Και μετά έγινε όλο αυτό με το Champions League».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη με το Δημήτρη Κολοβό στο Spotify:

Παρακολουθήστε όλη την κουβέντα μας με το Δημήτρη Κολοβό στο YouTube: