Ένα τάκλιν ακόμα, Ρενέ…

rene henriksen

Ο 49χρονος πάλαι ποτέ λίμπερο της Εθνικής Δανίας και ένας εκ των χαρακτηριστικότερων Ογκόλιθων που έχουν περάσει από την άμυνα του Παναθηναϊκού , πρόσφατα μας γνωστοποίησε ότι καλείται να παίξει για 1η φορά σε αγώνα, με στόχο την…ισοπαλία! Οχι την νίκη όπως συνήθιζε να κάνει.

Ο Ρενέ Ένρικσεν , φόρεσε την φανέλα του Τριφυλλιού από το καλοκαίρι του 1999, έως τη σεζόν 2004-05. Είχε προηγηθεί η απίστευτη επιτυχία ,τόσο για τον ίδιο , όσο και για την ομάδα της Akademisk Bolklub, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το 1ο της Τρόπαιο σε 32 χρόνια ιστορίας. Ένα χρόνο αργότερα, ψηφίστηκε μάλιστα ο ίδιος ως Δανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς και οι δάφνες του άξιζαν όπως αποδείκνυε το χαρακτηριστικό του σβήσιμο απέναντι σε κάθε κλάσης επιθετικό!

Η ευελιξία του άλλωστε και η τεχνική του κατάρτιση παράλληλα, ήταν πρωτοφανή για την “πεπαλαιωμένη” θα έλεγε κανείς θέση του λίμπερο. Με την πράσινη φανέλα . ο ίδιος κατέκτησε το Double  του 2004, πανηγυρίζοντας δηλαδή και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο  της ίδιας ποδοσφαιρικής σεζόν.Έχοντας φορέσει ως και το περιβραχιόνιο της Εθνικής Δανίας, ο πρώην άσσος του ΠΑΟ, ολοκλήρωσε 66 συμμετοχές με το Εθνόσημο. Μετά το 2005, επέστρεψε στην ΑΒ της πατρίδας του για ακόμα μία σεζόν,ώστε να ολοκληρώσει την καριέρα του εκεί.

Πριν 1,5 μήνα λοιπόν, σύμφωνα με συνέντευξή του στην ” ekstra bladet” της Δανίας, ο Ενρικσεν ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες, καθώς διεγνώσθη με μυελομάτωση. Δεν θεραπεύεται, αλλά και ο Δανός δεν έχει μάθει να ηττάται συχνά. Άρα, θα τα βρουν στη μέση, με μία λευκή ισοπαλία, ώστε να την κατευνάσει και να μάθει να ζει μ’αυτο, όπως μας γνωστοποίησε.

Αν και οι στατιστικές θέλουν τη νόσο να χτυπά άτομα άνω των 50 ετών , το ανοσοποιητικό σύστημα του παλαίμαχου μπακ έμελλε να την υποδεχθεί πριν τα 49α του γενέθλια(είναι τον Αύγουστο). Πρόκειται για 1 τύπο καρκίνου που ξεκινά σε κύτταρα πλάσματος, στα λευκά δηλαδή αιμοσφαίρια που παράγουν αντισώματα, οπότε αυτός ο επιθετικός δαίμονας καταλαβαίνετε ότι δεν σβήνει με ένα απλό τάκλιν…

Και ο Ένρικσεν δηλώνει έτοιμος να παλέψει!