7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο

ημιμαραθώνιος

Για 1η φορά από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τα αθλητικά δρώμενα, δεν μπόρεσα να πάρω καν τη μυρωδιά από τον ημιμαραθώνιο του Σαββατοκυριάκου που μας πέρασε. Ακόμα κι ας μη χάζευα έξω από το Καλλιμάρμαρο, έστω να απολάμβανα για κάποιες ώρες τη Μεσογείων και την Αλεξάνδρας στο ύψος τους ρε παιδί μου… έτσι κι αλλιώς βουλιάζουν όλο το 24ωρο! Η απομάκρυνση πάντως από τα… της Αθήνας, ευτυχώς δεν μου στερεί τη δυνατότητα λήψης πληροφοριών για τα τεκταινόμενα. Ενημερώθηκα λοιπόν, θαύμασα, διάβασα, σεβάστηκα και κυρίως χαμογέλασα, απολαμβάνοντας από φωτογραφίες και βίντεο πλέον τα απομεινάρια του αρχέγονου εκείνου πάθους που υπάρχει στο “DNA” των σημερινών Αθηναίων – και μη – να τιμήσουν ενεργά και από κάθε πόστο την αρχαιότερη ίσως μορφή αγωνίσματος εκτός πόλης (-κράτους).

Σαφώς και δίκαια ο χώρος της ενημέρωσης ξεχώρισε τη δεσποινίδα Σκάγκου  από τον Α.Ο.Π.Φ.. Η 12χρονη Ερμιόνη όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μας κάνει επίδειξη του ταλέντου και της δουλειάς της, καθώς έως τώρα υπήρχε ενημέρωση για τις επιτυχίες της σε αγώνες του ενός χιλιομέτρου. Την φορά ετούτη το μελλοντικό ταλέντο του ελληνικού στίβου, επιβεβαίωσε ότι οι κλίσεις του ατόμου οδηγούν πλειοψηφικά και στην ανάδειξη του ταλέντου του με μεράκι, σαν να φωνάζει σε χιλιάδες γονείς εκεί: “Δεν δεν είμαστε όλα τα παιδιά για ποδόσφαιρο και μπαλέτο”. Είχε αποφασίσει να τερματίσει στα 5 χιλιόμετρα. Στόχος επετεύχθη και το χειροκρότημα που μάθαμε πως την συνόδευσε από τόσο κόσμο αποτυπώθηκε με χαλκό στο μετάλλιο που φόρεσε, κάνοντας χρόνο 19:52 .  Χαριτωμένη, ανακουφισμένη και τόσο αυθόρμητη… προέβη και σε δηλώσεις μετά το πέρας της τελετής, στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης! Μπράβο στο παιδί, καθώς το χάρισμα και η ενέργεια στον αθλητισμό δεν αποδεικνύονται μόνο μέσα από τον πρωταθλητισμό, δεν κοιτούν ηλικίες αυτά!

Oι δε δηλώσεις της σε σημερινη εκπομπή, την ωρώ που για ακόμα μια φορα έφταναν στους δεκτες μαε εικόνες απο τον ξυλοδαρμό του 7χρονου απο πατέρα της αντίπαλης ομαδομ σε αγώνα πιτσιρίκων της Ισπανίας (πότε θα απαγοαπαγορ και σε τέτοιους γονείς η εισοδος σε αγωνιστικό χώρο, που διαρκώς απ’ εξω δινουν οδηγίες και καθοδηγούν τα τέκνα, δε ξέρω) έσφιζαν απο υγεία με τον τροπο που το ιδεώδες του αθλητισμού εχει ζωγραφιστεί στον παιδικπ της νου… Μεγαλος συντελεστής της άποψης πιθανοτατα και ο ίδιος ο προπονητής της, κύριος Παναγιώτης Χαράμης, κι εγω, πανω απο το κοριτσάκι χάζευα συννεφάκια με υπότιτλους ”Μαμά, μπαμπά ευχαριστώ που αφιερώνετε απο τον χρόνο σας να με πηγαινετε στις προπονήσεις, θα σας ειμαι ευγνώμων, αλλα απο κει και πέρα αφήστε τον ειδικό να με καθοδηγήσει και διχως να δηλητηριάζετε το πνεύμα μου”.

Και τώρα, αν τύχει και το εν λόγω ανάγνωσμα φτάσει στα χέρια του αξιότιμου κύριου Στέλιου Πρασσά, ίσως κλέψω και ένα ακόμα χαμόγελο του. Ο λόγος για τον δρομέα του Τελμησσου της Νέας Μάκρης. Ρομαντικά δεν τον ξεχωρίσαμε για τον εντυπωσιακό αν μη τι άλλο χρόνο του 2:54:30,  αλλά για το παράσημο στα ρυτιδιασμένα όλο μύες άνω και κάτω άκρα του.

Ο αναφερόμενος αθλητής όχι απλά τιμά την έννοια της διάρκειας και της άθλησης, αλλά συμπληρώνοντας τα 87 του έτη φέτος, τερμάτισε στα 21,1 χιλιόμετρα και ξεκινά να ετοιμάζεται ήδη για του χρόνου…  Μονάχα να τον καμαρώσουμε και να τον επαινέσουμε προκαταβολικά μας μένει για το δίδαγμα που μας προσφέρει ο πολύπειρος και ακούραστος κάτοχος των 8 πανελληνίων ρεκόρ!