Ο ποδοσφαιριστής που έγινε “ήρωας” στο La Casa de Papel!

palermo casa de papel

*Περιεχει spoilers!

Η σειρά φαινόμενο του Netflix, La Casa de Papel, με τους εκατομμυρία φανατικούς οπαδούς αλλά και πολέμιους, έχει καταφέρει να προκαλέσει φρενίτιδα σε όλο τον πλανήτη. Πλέον, υπάρχουν παντού μάσκες Dali. Έξω ακούμε όλο και πιο συχνά το ιταλικό τραγούδι της αντίστασης Bella Ciao, ακόμα και σε beat-άλλη συζητήση αν το La Casa de Papel έκανε καλό ή όχι, στο ιστορικό αυτό το τραγούδι-.

Η 3η σεζόν έκανε πρεμιέρα στις  19 Ιουλίου, και μέσα σε μια εβδομάδα, την είχαν παρακολουθήσει 34.355.956 άτομα, καταρρίποντας το ρεκόρ του πολύ επιτυχημένου Stranger Things.

Στα πρώτα επεισόδια, βλέπουμε τα μέλη της συμμορίας μας να απολαμβάνουν τις ανέμελες ζωές τους σε πανέμορφα τροπικά νησιά, του Ινδικού και της Καραϊβικής. Ώσπου μια μέρα, η Tokio τα ανατρέπει όλα-τι πρωτότυπο ε;-.  Αποφασίζει να φύγει από το μικρό και απομονωμένο νήσι, όπου διέμενε για δύο ολόκληρα χρόνια με τον Rio, για να ζήσει την περιπέτεια. Τότε, ο αγαπημένος της δίνει έναν ασύρματο ωστέ να επικοινωνούν κάποιες φορές, μέσα στην ημέρα. Όμως, αυτό που δεν υπολόγισε ο νεαρός, είναι ότι ο ασύρματος είναι «παγιδευμένος» από την Interpol. Όταν θα καλέσει την Tokio, θα τον εντοπίσει η αστυνομία και θα τον συλλάβει. Έτσι, η banda ενώνεται ξανά για να σώσει τον Rio, όπως εκείνη ξέρει καλύτερα.

Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει σε τι αποσκοπούσε η 3η σεζόν της σειράς, πέρα από το εύστοχο φεμινιστικό rant κατά της πατριαρχίας από την Nairobi και την Monica (την νυν Estocolmo),την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα αν ο Berlin ζει και τη συγκινητική συνάντησης της πρώτης με το γιό της-επιτέλους!-.

Ωστόσο, οι νέοι χαρακτήρες της σειράς –εκτός του «άχρωμου και άοσμου» Marsella-, έχουν ένα ενδιαφέρον. Προκείται για την νέα inspectora, την σκληρή Alicia Sierra (Najwa Nimri) και τον καλύτερο φίλο του Berlin, Martin “Palermo” (Rodrigo de la Serna), που το όνομα του μόνο τυχαίο δεν είναι. Όχι, δεν επιλέχθηκε από την γνωστή πόλη της Ιταλίας, αλλά από τον παλαίμαχο Αργεντινό επιθετικό, φαν του La Casa de Papel και νυν προπονητή της Pachucha, Martin Palermo. O Palermo έχει αγωνιστεί σε αρκετά δημοφιλείς ισπανικές ομάδες, όπως είναι Villareal, Alaves και Real Betis και φυσικά οι Αργεντίνικες Estudiantes και Boca Juniors.

Ο σεναριογράφος, Alex Pina, θέλησε μέσω του θρύλου της Boca Juniors, να τιμήσει την Αργεντινή και την Νότια Αμερική, στο σύνολο της.  Μάλιστα, στο αργεντίνικο promo video της σειρας, πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο 45χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.

Πάντως στον νέο κύκλο, δεν λείπουν γενικότερα, οι ποδοσφαιρικές αναφορές. Πιο συγκεκριμένα, την στιγμή που οι ληστές μπαίνουν με τα στρατιωτικά οχήματα στην Τράπεζα της Ισπανίας και παρατηρούν το εκστασιασμένο πλήθος κόσμου, που τους υποστηρίζει, ακούγεται το τραγούδι- ύμνος της Liverpool, το “You’ll Never Walk Alone“.

https://www.youtube.com/watch?v=FmqFyBERvVs

Αν είστε από αυτούς που έχουν δει και τα οκτώ επεισόδια της 3ης σεζόν, μην ανησυχείτε. Μάλλον δεν θα μείνετε για πολύ καιρό με την απορία για το τι συνέβη τελικά με τους atracadores μας, καθώς η 4η σεζόν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2020. Βέβαια, το Netflix εως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει αρνηθεί ούτε και επιβεβαιώσει την είδηση. Ίδωμεν…