Το πιο ξεχωριστό μπουκέτο λουλουδιών

Το πιο ξεχωριστό μπουκέτο λουλουδιών

Ήταν Ιανουάριος του 1996, όταν η Μαργαρίτα Λουένγκο, συνοδευόμενη από τον άντρα της και την παρέα της, στην πορεία τους προς το Βιθέντε Καλδερόν και ένα Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο αποφάσισαν να κάνουν μια στάση για να απολαύσουν μια μπύρα, σε ένα μέρος όπου συχναζαν. Καθώς ετοιμάζονταν να φύγουν, η Μαργαρίτα ρώτησε τον ιδιοκτητή του μπαρ αν θα μπορούσε να αγοράσει 4 γαρύφαλλα, που είχε ξεχωρίσει σε ένα βάζο στην μπιραρία. Όταν ρωτήθηκε γιατί τα ήθελε, εκείνη αποκρίθηκε ότι ήθελε να τα πετάξει στο γήπεδο, ένα γαρύφαλλο για κάθε τέρμα που θα σκόραρε η Ατλέτι.Το πιο ξεχωριστό μπουκέτο λουλουδιών

Η Μαργαρίτα απέκτησε το πάθος της για ποδόσφαιρο μετά το γάμο της, με την ίδια και το σύζυγό της να παρακολουθεί διακαώς κάθε Σαββατοκύριακο την Ατλέτι. Τη σεζόν 1995-96, ο τεράστιος Μιλίνκο Πάντιτς είχε μόλις φτάσει στους ροχιμπλάνκος από τον Πανιώνιο, και έγινε αντικείμενο λατρείας από τους οπαδούς, όπως και της Μαργαρίτα ,για τις άψογες εκτελέσεις κόρνερ του.

Πράγματι, εκείνο το απόγευμα η Ατλέτι επικράτησε της Αθλέτικ με 4-1 με τον Πάντιτς να έχει 2 ασίστ.

Έκτοτε, η Μαργαρίτα αγόραζε συνεχώς 12 λευκά και 12 κόκκινα γαρύφαλλα, τα οποία τοποθετούσε δίπλα από το κόρνερ. Η απάντησή της στις ερωτήσεις των φυσιολογικά έκπληκτων φιλάθλων ήταν η εξής:”Είναι για τον Πάντιτς”.

Το πιο ξεχωριστό μπουκέτο λουλουδιών

Ο ίδιος ο Πάντιτς  δεν το έμαθε αμέσως, με αποτέλεσμα την πρώτη φορά που πήγε να εκτελέσει κόρνερ να απομακρύνει την ανθοδέσμη. Η Μαργαρίτα αποφασισμένη να συνεχίσει την συνήθεια της, έστειλε ένα επεξηγηματικο σημείωμα στον Πάντιτς, το οποίο έφτασε στον Σέρβο:”Σε παρακαλώ, μην τα ξαναπετάξεις, αυτά τα λουλούδια είναι για σένα”. Ο Πάντιτς διατεθειμένος να επανορθώσει, της έκανε δώρο μια φανέλα με την υπογραφή του, και ήταν συνεχώς σε επαφή μαζί της. Ο Πάντιτς κάποια στιγμή αποχώρησε αλλά η Μαργαρίτα δε σταμάτησε ποτέ την συνήθεια που έγινε λατρεία.Σε κάθε παιχνίδι, υπάρχουν 24 γαρύφαλλα δίπλα στο κόρνερ, με την Μαργαρίτα να ακούει συχνά πυκνά, το όνομα της να γίνεται τραγούδι, λίγο πριν αρχίσει κάθε παιχνίδι.Το πιο ξεχωριστό μπουκέτο λουλουδιών

Η ίδια δήλωσε όσον αφορά τη μετακίνηση στο Μετροπολιτάνο:”Στο Βιθέντε Καλντερόν μεγάλωσα τα παιδιά μου, σε αυτό τους άλλαζα πάνες, σε αυτό έγιναν όλα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να υποστηρίζεις την ομάδα σου, είτε παίζει στο Καλντερόν είτε στο Μετροπολιτάνο”.

Έτσι,το έθιμο δε σταμάτησε ποτέ.Τη χρονιά που ξεκίνησε(1995-96), η Ατλέτι κέρδισε το ντάμπλ, ενώ η Μαργαρίτα, ακόμη και τώρα, βρίσκεται παρούσα σε κάθε παιχνίδι στο Γουάντα Μετροπολιτάνο, ακόμη και χωρίς το σύζυγό της που έχει προβλήματα υγείας. Εκεί για, να τοποθετεί το συγκεκριμένο μπουκέτο πάντα δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ. Το πιο ξεχωριστό μπουκέτο λουλουδιών.