Το “Ράλι Ακρόπολις” επιστρέφει εκεί που ανήκει!

Το "Ράλι Ακρόπολις" επιστρέφει εκεί που ανήκει!

Αν ρωτήσεις έναν τυχαίο φίλο των Motorsports να σου πει μερικές ιστορικές πίστες της Formula 1, οι απαντήσεις είναι πάνω-κάτω αναμενόμενες: Spa, Silverstone, Monza, Monaco θα βρίσκονται μεταξύ των πιθανών απαντήσεων, όχι άδικα. Αν πάλι ρωτήσεις τον ίδιο άνθρωπο μερικά ιστορικά Ράλι, είτε είναι Έλληνας είτε όχι, η πρώτη απάντηση θα είναι το Ράλι Ακρόπολις!

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μετά την εντυπωσιακή του επάνοδο το 2021 στο καλεντάρι του WRC, το “Ράλι των Θεών” επιστρέφει και φέτος για να χαρίσει αμέτρητες συγκινήσεις στο ελληνικό κοινό και όχι μόνο. Αρχής γενομένης από σήμερα, με την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ να κάνει την επανεμφάνιση της μετά το 2005, μέχρι και την Κυριακή, μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου θα “οργώσουν” τα ελληνικά βουνά και θα προσπαθήσουν να “δαμάσουν” μερικές από τις πιο δύσκολες ειδικές διαδρομές του πρωταθλήματος, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!

Το "Ράλι Ακρόπολις" επιστρέφει εκεί που ανήκει!

Η φετινή εκδοχή του Ράλι Ακρόπολις περιλαμβάνει ιστορικές διαδρομές, όπως τους Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι (που φέτος έχει επιλεγεί για Power stage, δίνει δηλαδή έξτρα βαθμούς για το πρωτάθλημα) αλλά και τη θρυλική ειδική Ταρζάν! Τις επόμενες ημέρες, τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα θα κινηθούν στο όριο στα βουνά της Κορινθίας, της Βοιωτίας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, με το service park να βρίσκεται στη Λαμία, όπως και πέρσι.

Το "Ράλι Ακρόπολις" επιστρέφει εκεί που ανήκει!

Όσον αφορά τη μάχη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι τρεις εργοστασιακές εταιρείες Toyota, Hyundai & Ford θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Το φαβορί αυτή τη στιγμή είναι και ο περσινός νικητής του Ακρόπολις, ο Φινλανδός Kalle Rovanperä της Toyota, ο οποίος διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του, όμως ξέρει πολύ καλά πως τα ελληνικά βουνά δε συγχωρούν και θα πρέπει να δώσει και φέτος τον καλύτερό του εαυτό.

Από την άλλη, ο πρωταθλητής του 2019 Ott Tänak θα προσπαθήσει να κερδίσει για πρώτη φορά το Ακρόπολις για λογαριασμό της Hyundai και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Πέρα από τη μάχη του πρωταθλήματος, το πρεστίζ του φετινού αγώνα αυξάνεται, μιας και παίρνει ξανά μέρος ίσως ο σπουδαιότερος οδηγός ράλι όλων τον εποχών και τρεις φορές νικητής του Ράλι Ακρόπολις (2005, 2008, 2012) στο παρελθόν, ο Sébastien Loeb!

Το "Ράλι Ακρόπολις" επιστρέφει εκεί που ανήκει!

To σκηνικό έχει στηθεί και τις επόμενες μέρες, όσοι τυχεροί βρεθούν στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους καλύτερους, όπως ακριβώς έκαναν οι γονείς μας παρακολουθώντας σπουδαίους οδηγούς του παρελθόντος, όπως τον Colin McRae, τον Walter Röhrl, τον Ari Vatanen, τον Carlos Sainz. Χρειάζεται όμως πολλή προσοχή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον εθνικό μας αγώνα στο WRC και τα επόμενα χρόνια!