Ο Jean-Clair Todibo ήρθε, είδε, νίκησε!

todibo

Μόλις «έσκασε» η είδηση ότι η Barca έκλεισε τον 19χρονο Γάλλο φέρελπι, Jean- Clair Todibo, όλοι έψαχναν να βρουν ποιος είναι o εκλεκτός των Καταλανών. Ποιος είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής που έχει την σπάνια ικανότητα να αγωνίζεται και στην άμυνα αλλά και στη μέση του γηπέδου. Η προσωπική του ιστορία συγκλονίζει.

Ο Todibo 10 χρόνια πριν γίνει ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που θα εντυπωσίαζε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως: Juventus, Liverpool και Manchester City, η ζωή του θα στιγματιζόταν από ένα τραγικό γεγονός. Ο Jean-Clair γεννήθηκε στην γαλλική Γουιάνα το 1999 και μεγάλωσε στο Παρίσι. Στην παιδική του ηλικία μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στις δύο μεγάλες του αγάπες, το τζούντο και το ποδόσφαιρο. Στα 9 του χρόνια όμως, όλα θα άλλαζαν ραγδαία μέσα σε λίγα λεπτά.

Ένα απόγευμα που έφευγε από το σπίτι του για να πάει στο τζούντο, κι ενώ περνούσε τον δρόμο, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ιδιαιτέρα σοβαρά. Υπέστη βαρύτατα κατάγματα στα δύο του πόδια και τον αστράγαλο.

Η κατάσταση του ήταν τόσο δύσκολη που τον ανάγκασε να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο για πολύ καιρό. Μάλιστα, ο προπονητής του στην Les Lilas, Dylan Greneche, έτρεφε αμφιβολίες για όταν θα μπορούσε να κλωτσήσει ξανά την μπάλα.

Ωστόσο αυτή η σωματική και ψυχική δοκιμασία, όχι μόνο δεν τον λύγισε αλλά τον άνδρωσε , τον έκανε δυνατό σε τέτοιο βαθμό, που δεν συμβιβάζεται απλά με την ισοπαλία, επιζητά την νίκη. Μάλιστα, λίγα χρόνια πριν η Les Lilas χρειαζόταν μόνο το Χ για να ανεβεί κατηγορία. Το ματς έληξε 1-1,ο Todibo με ανάμεικτα συναισθήματα αποχώρησε προς τα αποδυτήρια. Εκεί ξέσπασε σε κλάματα χαράς από την μία για την άνοδο και οργής από την άλλη γιατί η ομάδα του δεν κατάφερε να νικήσει.

Επίσης, οι πρώην συμπαίκτες του τον συγκρίνουν με τον Paul Pogba επειδή και εκείνος διαθέτει την συνήθεια, να μιλά πολύ.

Ο Jean-Clair Todibo ήρθε, είδε, νίκησε!

Το 2016,πήρε μεταγραφή στην Toulouse B. Η επίδοση του ήταν άκρως θεαματική και λίγους μήνες αργότερα κέρδισε επάξια μια θέση στην πρώτη ομάδα(10 συμμετοχές).

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Blaugrana απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή με μοναδική προσωπικότητα. Έναν γεννημένο νικητή που δεν ξέρει να τα παρατά και πλέον δηλώνει πως μονάχα τα σημάδια στο σώμα του, του θυμίζουν τα δύσκολα που άφησε πίσω του..