Τα πιο ποδοσφαιρικά γλυκά Χριστούγεννα

Τα πιο ποδοσφαιρικά γλυκά Χριστούγεννα

Αναμφίβολα τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη μέρα του χρόνου γεμάτη αγάπη, δώρα και χρυσόσκονη. Το ποδόσφαιρο και η τηλεόραση είναι φυσικά ανέκαθεν συνδεδεμένα με την πιο μαγική μέρα του έτους. Υπάρχει, όμως, ένα τηλεοπτικό επεισόδιο που συνδέει το ποδόσφαιρο και τα Χριστούγεννα με τρόπο αριστουργηματικό που στο τέλος αφήνει ένα πλατύ χαμόγελο και μια πλούσια δόση στοργής και φυσικά δεν είναι άλλο από τη σειρά Ted Lasso.

Είναι αλήθεια πως η σειρά του Jason Sudeikis όχι απλά κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δικαίως λογίζεται από πολλούς ως μία από τις καλύτερες που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Η ιστορία του Ted Lasso περιτριγυρίζεται από ποδόσφαιρο και Premier League αλλά με τέτοια μαεστρία που την κάνει ιδιαίτερα προσιτή και σε ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το άθλημα. Μετά από τρεις χορταστικές σεζόν ολοκληρώθηκε γεμίζοντάς μας μόνο όμορφα συναισθήματα από τα μαθήματα καλοσύνης του συμπαθούς Αμερικάνου προπονητή αλλά και των ηρώων της σειράς.

Τα πιο ποδοσφαιρικά γλυκά Χριστούγεννα
Οι Brett Goldstein, Elodie Blomfield και Juno Temple σε ένα tribute για το “Love Actually”

Το 4ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν παίχτηκε καλοκαίρι αλλά κατάφερε να δώσει 30 λεπτά αγνής και ανιδιοτελούς χριστουγεννιάτικης αγάπης. Το επεισόδιο με τίτλο “Carol of the Bells” ήταν ουσιαστικά χωρισμένο σε τρεις ενότητες. Από τη μία ο κόουτς Lasso μαζί με την πρόεδρο Rebecca να προσφέρουν δώρα και αγάπη, από την άλλη ο σκληρός μα παράλληλα υπέροχος θείος Roy Kent παρέα με τη σύντροφό του Keeely Jones στέκονται πλάι στην ανιψιά του και το «μυρωδάτο» πρόβλημά της ενώ τέλος ο συμπαθής Leslie Higgins ανοίγει το σπίτι του προς όλους τους ξένους την ομάδας που βρίσκονται μακριά από τη χώρα και τις οικογένειές τους ώστε να περάσουν τα Χριστούγεννα παρέα.

Το “Carol of the Bells” προβλήθηκε 13 Αυγούστου 2021 αλλά σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Declan Lowney “Ήταν μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα που χάσαμε πριν λίγους μήνες” καθώς είχε προηγηθεί η περίοδος της καραντίνας λόγω Covid. Ο feelgood χαρακτήρας της σειράς είναι ένα βασικό στοιχείο που την κάνει τόσο αγαπητή και τόσο ευχάριστη και όλα αυτά περιλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Το γεγονός ότι ο κόουτς της καρδιάς μας αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα μοιράζοντας απλόχερα αγάπη και καλοσύνη μαζί με την συμπαθέστατη πρόεδρο της AFC Richmond. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο όλης της σειράς που ωστόσο στο “Carol of the Bells” δείχνει πως πάνω από πλούτη, φιλίες με celebrities αλλά και προνόμια το πιο όμορφο πράγμα είναι να μοιράζεσαι.

Άλλωστε οι σκηνές από το σπίτι του Leslie Higgins όπου αυτός και η οικογένειά του κάνουν το τραπέζι σε ποδοσφαιριστές της ομάδας από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου κάνουν ξεκάθαρο πως η στοργή και η αγάπη είναι που κάνουν αυτή τη μέρα του χρόνου τόσο ξεχωριστή. Σε ένα πολυπολιτισμικό τραπέζι με Αφρικανούς, Αμερικάνους, Ασιάτες κλπ όλοι γίνονται μια παρέα την ώρα που ο δυτικός κόσμος δέχεται απανωτά χαστούκια από θέματα ρατσισμού και μεγαλοϊδεατισμού.

Η σειρά μπορεί να ολοκληρώθηκε με τρεις σεζόν αλλά μας έμαθε πως μπορούμε να διατηρήσουμε το χαμόγελο και την καλοσύνη μας ακόμα και αν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και ακόμα και αν οι ατυχίες μας χτυπάνε την πόρτα επίμονα.