Στα τοπικά της Ρόδου υπάρχει μία… Αθλέτικο

Στα τοπικά της Ρόδου υπάρχει μία... Αθλέτικο

Επενδύει στις ακαδημίες, αγωνίζεται στη Ρόδο, όμως το όνομα της πιο πολύ ταιριάζει στην... Ισπανία. Ο λόγος για την Αθλέτικο Αφάντου!

Περπατάς αμέριμνος στον δρόμο, όταν ξαφνικά ένας Youtuber, ένας Tik Toker ή τέλος πάντων κάποιος με μικρόφωνο σε ρωτάει: «Πες μας μία ομάδα που το όνομα της ξεκινάει με “Ατλέτικο”». Η πιο συνηθισμένη απάντηση που θα πάρει φυσικά είναι αυτή της Μαδρίτης, ενώ άμα είσαι λίγο πιο… μερακλής – και παίζεις στο στοίχημα μέχρι και τη Β’ Εκουαδόρ – θα απαντήσεις Ατλέτικο Μινέιρο ή Ατλέτικο Νασιονάλ.

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Ρίο από το La Casa de Papel για να καταλάβεις πως Ατλέτικο σημαίνει «η αθλητική». Χρειάζεται όμως να είσαι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου για να γνωρίζεις πως εκτός από την Ισπανία ή τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, έχουμε και στην Ελλάδα σύλλογο με αυτό το όνομα. Η Αθλέτικο (ναι έχει «θ» αντί για «τ», deal with it) Αφάντου αποτελεί ένα σωματείο το οποίο σίγουρα δεν έχεις ακούσει, όμως «ζει και βασιλεύει» στα τοπικά γήπεδα της Ρόδου.

Ένα κλαμπ με πολύ πρόσφατη ιστορία, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό να «παράγει» ταλέντα που θα αφήσουν το στίγμα τους στο ελληνικό – και όχι μόνο – ποδόσφαιρο. Μιλώντας με τον προπονητή και υπεύθυνο των ακαδημιών, Χρήστο Καλογήρου, ο ίδιος μας εξιστόρησε την ιστορία πίσω από τον σύλλογο που εδρεύει στην πόλη των 6000 κατοίκων.

Στα τοπικά της Ρόδου υπάρχει μία... Αθλέτικο

«H ομάδα ιδρύθηκε το 2011. Είναι μία καινούργια προσπάθεια που έχει γίνει από τον Γιώργο Μπακίρη, ο οποίος και πρόεδρος στην τοπική κοινότητα Αφάντου αλλά και στoν σύλλογο. Το όνομα το δώσαμε με φόντο το μέλλον, αφού θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγάλες ακαδημίες. Ιδρύσαμε τις ακαδημίες αυτές πριν από περίπου εννέα χρόνια και αυτή τη στιγμή η Κ16 μας είναι πολύ δυνατή.

Στόχος είναι αυτά τα παιδιά να παίξουν στην πρώτη ομάδα και να την ανεβάσουν ψιλά. Σκοπός μας είναι να περνάνε καλά και να είναι ευτυχισμένα. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα βγάλουμε παίκτες που θα παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες. Έχουμε ως όραμα να παράγουμε δικούς μας ποδοσφαιριστές και για αυτό δεν κάνουμε μεταγραφές. 

Στα τοπικά της Ρόδου υπάρχει μία... Αθλέτικο

Για να καταλάβετε, η ομάδα μας λειτουργεί τελείως αφιλοκερδώς, με στόχο να βοηθήσουμε τα νεαρά παιδιά. Έρχονται στο γήπεδο γιατί εκτιμούν τη φιλία και το ευ αγωνίζεσθαι. Είμαστε μία οικογένεια και θέλουν να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε κάτι καλό στο μέλλον», μας ανέφερε ο Χρήστος, τον οποίο οι παίκτες του φωνάζουν με το παρατσούκλι «Λόπεζ».

Κοινό στοιχείο στην ομάδα είναι πως αρκετοί ποδοσφαιριστές κουβαλούν ψευδώνυμα από πρώην αστέρες του παγκοσμίου στερεώματος, αφού μεταξύ άλλων το κλαμπ έχει στο ρόστερ του παίκτες όπως ο… Πουγιόλ.

«Εγώ έπαιζα χρόνια ποδόσφαιρο στη Ρόδο και το παρατσούκλι Λόπεζ, μου το έδωσαν από τον Κλαούντιο Λόπεζ που έπαιζε στην Αργεντινή. Γενικά έχουμε πολλούς παίκτες τους οποίους φωνάζουμε με Λατινικά ονόματα, όπως για παράδειγμα Πουγιόλ, Αντόνιο Μπάλα, Ροντρίγκες».

Στα τοπικά της Ρόδου υπάρχει μία... Αθλέτικο

Όσον αφορά το που προήλθε εν τέλει το όνομα Αθλέτικο Αφάντου; Ο Χρήστος μας είπε πως εκείνος και οι συνυπεύθυνοι του θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κλαμπ της Μαδρίτης, ούτως ώστε οι δύο πλευρές να αλληλοβοηθηθούν στην παραγωγή ταλέντων.

«Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε μελλοντικά είναι να συνδέσουμε τις ακαδημίες με αυτές της Ατλέτικο Μαδρίτης και για αυτό δώσαμε αυτό το όνομα, για το μάρκετινγκ. Έχουμε ήδη κάνει μία επαφή μαζί της και η ανταπόκριση ήταν θετική. Η συζήτηση αυτή είχε γίνει πριν από χρόνια, απλά δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι σε θέματα υποδομών. Μεσολάβησε και ο κορονοϊός και τώρα αρχίσαμε να επανερχόμαστε. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούμε και εμείς τα φτιάχνουμε σιγά – σιγά. Θα γίνει μία εκ νέου επικοινωνία».

Για όσους αναρωτιούνται, η Αθλέτικο Αφάντου αγωνίζεται στον Β’ Όμιλο της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Αποτελεί – όπως μας τόνισε και ο Χρήστος – την πιο σταθερή ομάδα της λίγκας, ενώ ο στόχος της επόμενης διετίας είναι η άνοδος στο Α’ τοπικό. Έδρα της αποτελεί το Δημοτικό Γήπεδο της περιοχής, το οποίο, εν αντιθέσει με τα περισσότερα στάδια των χαμηλότερων κατηγοριών, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Εξού και τα 4,5 αστεράκια στην Google